Αθλητικά Νέα

Ανόρθωση-Πάφος 0-0: Τα δοκάρια σταμάτησαν την «Κυρία»

Ισόπαλο χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε ο αγώνας στο Παπαδόπουλος ανάμεσα σε Ανόρθωση και Πάφος Fc. Οι δυο ομάδες έπαιξαν ανοικτό ποδόσφαιρο και παρά την προσπάθεια τους για το νικητήριο γκολ αυτό δεν ήρθε ποτέ με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες, να μείνουν στο 0-0 και να παίρνουν από ένα βαθμό. Σίγουρα την ισοπαλία χάρηκαν περισσότερο στην ομάδα της Πάφου, αφού πέρασαν από μια δύσκολη έδρα και συνεχίζουν τις ψηλές τους πτήσεις αφού έχουν πλέον 15 βαθμούς. Στους 19 βαθμούς η Ανόρθωση η οποία ισοβαθμεί στην κορυφή με την ΑΕΚ.
Η Ανόρθωση μπορεί να τα έχει και με τον εαυτό της αφού είχε τις ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη κάτι που δεν αξιοποίησαν οι Ράγιος και Σίντεφελντ ειδικά ο πρώτος. Ο Ισπανός μέσος της Κυρίας έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης όταν ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Καμαρά, αφού σημάδεψε το κάθετο ΔΟΚΑΡΙ του Κόπριβετς. Δέκα λεπτά αργότερα ο Σίντεφελντ με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο ΔΟΚΑΡΙ του τερματοφύλακα της Πάφου. Το 0-0 δεν άλλαξε στη συνέχεια του αγώνα με τις δυο ομάδες να μοιράζονται από ένα βαθμό.
Ανόρθωση:  Αρούς, Ντουγκλάο, Σίλντενφελντ, Πράνιτς, Μπανταλόφσκι, Βίκτορ, Γκάντσεφ (74′ Σισέ), Ράγιος, Παλάνγκα, Αμπντουλάγιεφ (54′ Καμαρά), Άλβες (54′ Καλό)
Πάφος: Κάπριβετς, Γιάνζα, Ντομινίγκες, Γκουλόν (81′ Πογιέτ), Χόριτς, Γκάβοτς, Φυλακτού, Μοστεφά, Ντούελ (62’Ρόγκουλιτς), Μπρούλς (84′ Σιρκόσκι), Καμαρά.
Διαιτητής: Κώστας Ψευδιώτης
Βοηθοί: Στέλιος Νικήτας και Νίκος Εγγλέζου
Κίτρινες: Καμαρά, Σισέ /Μοστέφα, Ντομινίγκες

Κόκκινες:

Πιο απειλητικά η Πάφος 
Με την Πάφο Fc να μπαίνει πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του Αντώνης Παπαδόπουλος άρχισε ο σημερινός αγώνας. Η ομάδα της Πάφου, έφτιαξε κάποιες προϋποθέσεις για να βρεθεί μπροστά στην εστία του Αρούς κάτι που κατάφερε σε κάποιες περιπτώσεις χωρίς ωστόσο να γίνει ιδιαίτερα απειλητική.
Τα σουτ των Μοστέφα στο 3ο λεπτό του Γιάνζα στο 10ο λεπτό αλλά και του Ντεούλ στο 13ο λεπτό δεν βρήκαν στόχο.

Στο 6ο λεπτό και μετά από λάθος του Γκουλόν η μπάλα πήγε προς τα πίσω…βρήκε σε ετοιμότητα τον Κόπριβετς ο οποίος έδιωξε την μπάλα. Στην έξοδο του ο κήπερ της Πάφου βρήκε και τον Παλάνγκα.

Αντέδρασε η Ανόρθωση 

Μετά την αρχική πίεση της Πάφου η Ανόρθωση ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και με καλύτερο ρυθμό προσπάθησε με σωστές τοποθετήσεις και πίεση από ψηλά να βρεθεί μπροστά στην εστία του Κόπριβετς. Η πρώτη καλή φάση της Κυρίας ήρθε στο 20ο λεπτό με τον Πράνιτς να κάνει ότι θέλει από την δεξιά πλευρά και να δίνει στον Άλβες μέσα στην περιοχή να κάνει το πλασέ με την μπάλα να περνά λίγο έξω. Στο 27ο λεπτό ο Παλάνγκα βρέθηκε μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει σε κόρνερ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Μπορούσε για το προβάδισμα η ομάδα του Λέβι 

Η Κυρία στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους πίεσε περισσότερο και μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ. Στο 34ο λεπτό χάθηκε ακόμη μια καλή ευκαιρία για την Ανόρθωση με τον Αμπντουλάγιεφ να κάνει το σουτ καιτον Κόπριβετς να διώχνει δύσκολα την μπάλα. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους ο Παλάνγκα βρέθηκε σε καλό σημείο έκανε το σουτ ωστόσο η μπάλα κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ το ο οποίο στη συνέχεια πέρασε ανεκμετάλλευτο για την ομάδα του Λέβι και τις δυο ομάδες να μένουν στο 0-0.

Δυσκολεύτηκαν…με φάσεις 

Η έντονη βροχόπτωση προς το τέλος του πρώτου μέρους και αρχές της επανάληψης δυσκόλεψαν αρκετά τους παίκτες των δυο ομάδων στο Β’ μέρος. Υπήρχαν σημεία του γηπέδου που δεν μπορούσε να κυλήσει η μπάλα ωστόσο ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά. Μάλιστα στο 52ο λεπτό η Ανόρθωση έχασε την πρώτη της καλή ευκαιρία με τον Καμαρά να κάνει το σουτ με την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Αρούς. Στο 56ο λεπτό η Πάφος απείλησε με την απευθείας εκτέλεση φαουλ του Γιάνζα…λίγο πάνω από την εστία του Αρούς. Σε ένα λεπτό η Κυρία έχασε δυο ευκαιρίες. Στο 58ο λεπτό ο Γκάντζεφ έκανε το σουτ με τον Κόπριβετς να μαζεύει την μπάλα και στο 59ο λεπτό ο Ράγιος μπήκε στην περιοχή έκανε το φαλτσαριστό σουτ με την μπάλα να περνά και από τον Καμαρά και να καταλήγει έξω. Ο ίδιος παίκτης στο 64ο λεπτό εκτέλεσε το φαουλ με διπλή προσπάθεια μάζεψε την μπάλα ο Κόπριβετς.

ΧΑΜΕΝΟ πέναλτι με Ράγιος για Ανόρθωση 

Στο 67ο λεπτό ο Ράγιος εκτέλεσε φαουλ και στη συνέχεια της φάσεις η Κυρία κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Καμαρά από τον Ντομίνγκες. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ράγιος ο ο οποίος προς απογοήτευση των φίλων της Ανόρθωσης σημάδεψε το κάθετο ΔΟΚΑΡΙ του Κόπριβετς μην μπορώντας να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.

ΝΕΟ ΔΟΚΑΡΙ για την Κυρία με Σίντεφελντ
Κοντά στο γκολ έφτασε και πάλι η Κυρία. Μετά το χαμένο πάναλτι του Ράγιος η Ανόρθωση έφτασε μια ανάσα από το να πετύχει το γκολ ωστόσο η κεφαλιά του Σίντεφιλντ στο 77ο λεπτό σταμάτησε στο οριζόντιο ΔΟΚΑΡΙ του Κόπριβετς.

 

«Μας έκανε την ζωή δύσκολη»

Απογοήτευση επικρατεί στην Ανόρθωση μετά το 0-0 κόντρα στην Πάφο, όπως τόνισε ο τεχνικός της Κυρίας Ρόνι Λέβι. Η ομάδα βρήκε τις ευκαιρίες, αλλά δεν πέτυχε το γκολ της νίκης και αυτό έχει το ποδόσφαιρο, δήλωσε ο Ισραηλινός τεχνικός.

Αναλυτικά:
«Είμαστε απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα. Δεν ξεκινήσαμε καλά τον αγώνα. Όσο περνούσε ο χρόνος, γινόμασταν καλύτεροι και καλύτεροι. Παίξαμε κόντρα σε μια καλή ομάδα, οργανωμένη καλή ομάδα που μάς έκανε την ζωή μας δύσκολη. Εκφράζω τον σεβασμό μου στους ποδοσφαιριστές μου που πίεσαν και πάλεψαν μέχρι τέλους για  τη νίκη. Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να σκοράρουμε με τις ευκαιρίες που είχαμε. Αλλά αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Βλέπουμε μπροστά τώρα γιατί έχουμε άλλο ένα παιχνίδι μπροστά μας. Ευχαριστούμε τον κόσμο και ό,τι καλύτερο στην Πάφο»
Πηγή

Σχετικά νέα

X
Translate »