Αθλητικά Νέα

Ανόρθωση-Ομόνοια 2-2: Τρελός ρυθμός, χορταστικό θέαμα!

Σ’ ένα τρελό παιχνίδι με πολλές φάσεις, γκολ, νεύρα, μικρή διακοπή Ανόρθωση και Ομόνοια εξήλθαν ισόπαλες (2-2), στο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής. Αν και οι “πράσινοι” κρατούσαν το αποτέλεσμα στο χέρι τους μέχρι το 70′, εντούτοις στο τελευταίο εικοσάλεπτο, προδόθηκαν από τις δυνάμεις τους, με την Ανόρθωση να φτάνει μέσα σε επτά λεπτά στην ισοφάριση, με τους Βίκτορ (70′) και Καλδερόν (77′). Ωραίος ο Δημήτρης Χριστοφή από πλευράς Ομόνοιας που έστρωσε το πρώτο γκολ στον Ρενάτο Μαργκάσα (2’0 και σκόραρε το δεύτερο (65′).

Εικόνα αγώνα:

Πλούσιο θέαμα, γρήγορος ρυθμός και ένα γκολ είχαμε στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι Ανόρθωση-Ομόνοια για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Αν και η πρώτη φάση του ντέρμπι ανήκε στην Ανόρθωση, η Ομόνοια στην πρώτη της απάντηση είχε επαφή με τα δίχτυα με τον αρχηγό Ρενάτο Μαργκάσα ν’ ανοίγει λογαριασμό στο ντέρμπι. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης στο γκολ είχε ο Δημήτρης Χριστοφή, αφού τα 3/4 του γκολ ανήκε στον Κύπριο μεσοεπιθετικό.
Στο 13′ η Ανόρθωση προσπάθησε ν’ αντιδράσει με τον Βίκτορ μετά από διπλή προσπάθεια να μην μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της Ομόνοιας. Ένα λεπτό προηγουμένως η Ανόρθωση φαίνεται να είχε πέναλτι σε πάτημα του Καλό από τον Παναγιώτου.
Η Ανόρθωση ήταν συνεχώς μπροστά, είχε την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα, μέχρι που μίλησε ξανά ο Χριστοφή όταν στο 23′ λίγο έλειψε οι “πράσινοι” να φτάσουν στο 0-2 μετά από εξαιρετική κούρσα του Κύπριου μεσοεπιθετικού.
Η καλύτερη Ανόρθωση προσπαθούσε ν’ αντιδράσει και να φέρει την ισοφάριση, όμως δεν μπορούσε να δημιουργήσει μεγάλες φάσεις, ενώ από την άλλη στην Ομόνοια πόνταραν στον ευδιάθετο και πολύ καλό Χριστοφή. Η τελευταία φάση στο πρώτο 45λεπτο ανήκε στον Ίσμα Γκονσάλβες το πολύ δυνατό σουτ του όμως σταμάτησε σωτήρια ο Παναγή.

Πολύ δυνατό ξεκίνημα για την Ανόρθωση αφού στο 47′ ο Καλδερόν από πολύ κοντινή απόσταση δεν μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, το πλασέ του οποίου πέρασε έξω. Η Ομόνοια απάντησε σε αυτή την ευκαιρία της “Κυρίας”, με τον Δημήτρη Χριστοφή και πάλι να χορεύει την άμυνα της Ανόρθωσης, να βγάζει τη σέντρα και η κεφαλιά του Όρσουλιτς να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Κόπριβετς.

Στο 65′ ο Δημήτρης Χριστοφή σφράγισε την σημερινή πολύ καλή του παρουσί και μ’ ένα γκολ πετυχαίνοντας το 0-2 για την Ομόνοια. Ο Ματ Ντάρμπισαιαρ έκανε όμορφο κοντρόλ, έδωσε από τα δεξιά στον Χριστοφή και ο δεύτερος με κεφαλιά νίκησε τον Κόπριβετς για το 0-2.

Η ώρα της Ανόρθωσης

Η Ανόρθωση πίεζε για ένα γκολ και το πέτυχε στο 70′ με τον Ζοάο Βίκτορ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Κολούνγκα, ο Βίκτορ με κεφαλιά μείωσε σε 1-2. Η γηπεδούχος ομάδα ήταν καλύτερη, έψαχνε την ισοφάριση και με νέο φάουλ από τον Κολούνγκα στο 77′ και με κεφαλιά του Καλδερόν, ήρθε η ισοφάριση, σ’ ένα συναρπαστικό παιχνίδι, με τον Λέβι να ξεσπά σε πανηγυρισμούς.

Οι συνθέσεις

Ανόρθωση: Κόπριβετς, Ερέρο, Αγκιλάρ, Σάντος, Καλδερόν, Ζοάο Βίκτορ, Σιβού, Οικονομίδης (61’ Κολούνγκα), Μόουρα, Καρλίτος, Γκονσάλβες

Ομόνοια: Παναγή, Παναγιώτου, Καρλίτος, Βύντρα, Όρσουλιτς, Κατελάρη, Μαργκάσα, Φλορέσκου (83’ Κλέιτον), Χριστοφή, Σέρινταν (89′ Θεοδόσης Κύπρου), Νταρμπισαιρ

 

 

Λέβι: “Θέλουμε να έχουμε συνέχεια…”

“Να ευχαριστήσω τους οπαδούς μας που επέστρεψαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σήμερα. Είχαμε την κατοχή, όμως περνούσε η ώρα και δεν βρίσκαμε τη λύση. Έδωσα συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, έδειξαν μαχητικότητα, δύναμη και πάθος. Είναι χαρακτηριστικά τα οποία θέλουμε να έχουμε στη συνέχεια. Ήθελα να κάνω αλλαγές αλλά δεν υπήρχαν οι επιλογές”.

Δείτε όλα τα νέα της Ανόρθωσης στο www.sigmalive.com

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »