Αθλητικά Νέα

Ανόρθωση – Δόξα 2-0 Έπιασε 13άρι και ξέφυγε η “Κυρία”

Νέα νίκη την 4η της στο πρωτάθλημα σε 5 αγώνες πέτυχε η Ανόρθωση που επικράτησε άνετα της Δόξας με 2-0 και με τους 13 βαθμούς ξέφυγε από τους υπόλοιπους στον βαθμολογικό πίνακα. Η ομάδα του Ρόνι Λέβι ήταν ουσιαστική, δημιουργική και με δύο τέρματα του αρχηγού Βίκτορ κέρδισε δίκαια την Δόξα η οποία είχε παθητικό ρόλο στον αγώνα. Εξαιρετικός ο Ράγιος που έκανε απίστευτο παιχνίδι ενώ θετική παρουσία είχαν όλοι οι “κυανόλευκοι” που αγωνίστηκαν. Μέτρια εμφάνιση από την Προσφυγική ομάδα της Κατωκοπιάς που δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός τέτοιου αγώνα.
Η εικόνα του αγώνα: 
ΔΟΚΑΡΙ με το καλημέρα για τη Δόξα 
Πριν καλά-καλά αρχίσει το παιχνίδι η Δόξα βρέθηκε μια ανάσα από το πρώτο γκολ στην αναμέτρηση. Η ομάδα του Λούκα Χατζηλούκα σε αντεπίθεση βρήκε τους διαδρόμους προς την εστία του Αρούς και στο 4ο λεπτό ο Ασαμόα, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της Ανόρθωσης. Πριν από το δοκάρι ο Πικκόλι, έκανε το σουτ  με τον Αρούς να διώχνει.
Απάντησε η “Κυρία” με Σισέ 
Τρια λεπτά αργότερα η “Κυρία”, απάντησε στην ευκαιρία της Δόξας. Ο Ράγιος βρήκε πολύ όμορφα τον Σισέ με κάθετη μπαλιά με τον επιθετικό της Κυρίας να βγαίνει πλάγια με τον τερματοφύλακα της Δόξας, να κάνει το πλάσε ωστόσο ο Γκρέμλ, έδιωξε με τα πόδια.
Καλός ρυθμός αλλά…
Ο ρυθμός του αγώνα ήταν ιδιαίτερα καλός όμως από το 10λεπτο και μετά απουσίαζαν οι μεγάλες φάσεις. Η Ανόρθωση είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή όμως αδυνατούσε να γίνει δημιουργική. Κάποιες ατομικές ενέργειες των Σισέ και Καμαρά δεν έφεραν αποτέλεσμα.
Ανέβηκε το τελευταίο 10λεπτο
Οι ευκαιρίες που έψαχνε στο παιχνίδι η Ανόρθωση ήρθαν μαζεμένες στο τελευταίο 10λεπτο όχι όμως και το γκολ. Αρχικά ο Ράγιος στο 36 με κεφαλιά δεν μπόρεσε να βρει στόχο, ενώ στο 44΄ ο Σισέ δεν εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του Βίκτορ αφού το σουτ του κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Διπλή τεράστια χαμένη ευκαιρία είχαμε στις καθυστέρησης αρχικά με τον Παλάνγκα να αναγκάζει τον Γκρεμλ να διώξει δύσκολα ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Καμαρά που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του τερματοφύλακα της Δόξας έστειλε την μπάλα έξω από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά πλάγια.
Ξέσπασε στο 2ο…
Ότι δεν μπόρεσε να κάνει στο πρώτο μέρος το έκανε στο δεύτερο η Ανόρθωση. Μπήκε δυνατά στον αγώνα, περιόρισε σε παθητικό ρόλο την Δόξα και με πλουραλισμό στις επιθέσεις της πήρε αυτό που ήθελε. Αρχικά έστειλε το μήνυμα αντεπίθεσης με τον Οικονομίδη το σουτ του οποίου έφυγε μόλις έξω , ακολούθησε η ευκαιρία με τον Σίλντενφελτ για να έρθει η φάση διαρκείας στο 59΄ για να βρει τον δρόμο προς τα δίκτυα με τον Βίκτορ.
Ο αρχηγός της Κυρίας εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Γκρεμλ από το σουτ του Παλάνγκα και με πλασέ έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του. Το γκολ ανέβασε την αυτοπεποίθηση των παικτών της Ανόρθωσης οι οποίοι σε κάθε επιθετική της προσπάθεια δημιουργούσε πανικό στα καρέ της Δόξας.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πετύχει και 2ο γκολ στο 69ο λεπτό με δημιουργό αυτή την φορά τον Ράγιος που έκανε ανάστατη την άμυνα της Δόξας δίνοντας έτοιμο ουσιαστικό γκολ στον Βίκτορ που με άψογο πλασέ έκανε το 2-0. Η υπεροχή της Ανόρθωσης συνεχίστηκε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα χωρίς ωστόσο να μπορέσει να σκοράρει και άλλα γκολ. Το 2-0 όμως ήταν αρκετό να την κρατήσει στην κορυφή και να διευρύνει την διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες φτάνοντας στους 13 βαθμούς.
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Αρούς, Πράνιτς (46′ Μπανταλόφσκι), Σίλντενφελντ, Ντουγκλάο, Σιβού, Βίκτορ, Οικονομίδης, Ράγιος, Παλάνκα (82′  Άλβες), Σισέ, Καμαρά (68′ Καλό)
ΔΟΞΑ: Γκρεμλ, Σισσοκό (62′ Ζατλ), Μπα, Μουχτάρης, Κιφουέτι, Πικκόλι, Παπαφώτης (62′ Ενιφούλ), Λεάντρο, Κένιντι, Ασαμόα, Σάντικ (78′ Ντίλαν)
Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου
Βοηθοί: Χαράλαμπος Γεωργίου/Κυριάκος Κυριάκος
4ος Διαιτητής: Χρυσοβαλάντης Θεουλή

 

Ικανοποιημένος από την αντίδραση και τη νίκη ο Λέβι

Ευχαριστημένος από την αντίδραση που είχε η ομάδα του και τη νίκη παρουσιάστηκε στην συνέντευξη Τύπου ο Ρόνι Λέβι.
Οι δηλώσεις του: 
Αρχικά μίλησε για τον αγώνα: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σ’ ένα δυνατό αντίπαλο. Είμαι ευχαριστημένος που δείξαμε υπομονή και επιμονή, σκοράραμε και πήραμε τη νίκη. Χρειαζόμαστε χρόνο για να γίνουμε ομάδα, θα είμαστε καλύτεροι στην συνέχεια. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας στήριξε σήμερα και καλή επιτυχία στην Δόξα για την συνέχεια».
Για το γεγονός ότι δεν σκοράρει ο Καμαρά είπε: «Δεν με απασχολεί ότι ο Καμαρά δεν σκοράρει. Είναι και θέμα ψυχολογίας. Τον εμπιστεύομαι και πιστεύω πως θα βρει ρυθμό και δίκτυα».
Λούκας Χατζηλούκας: «Συγχαρητήρια στην Ανόρθωση, ήταν καλύτερη και δίκαια πήρε τη νίκη. Εμείς δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα».

Πηγή: sigmalive.com

Σχετικά νέα

X
Translate »