Ανόρθωση

Ανόρθωση: Γλίτωσε την ήττα και συνέχισε την κατηφόρα

Δίχως νικητή έληξε το εναρκτήριο παιχνίδι της έκτης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα CYTA. Στην πρεμιέρα του Γιούργκεν Στρέπελ στον πάγκο της η Ανόρθωση δεν έδειξε αντίδραση στο σερί τεσσάρων αγωνιστικών δίχως νίκη και μοιραία τις έκανε πέντε μένοντας στο 1-1 με την Ένωση στο «Τάσος Μάρκου».

Το παιχνίδι «σημαδεύτηκε» από τη φάση της ισοφάρισης, της οποίας είχε προηγηθεί το ακόλουθο σκηνικό: λόγω τραυματισμού του Σάρατε ο Κυριάκου πέταξε την μπάλα σε πλάγιο. Στην επαναφορά οι φιλοξενούμενοι αγνοώντας το fair play δεν επέστρεψαν την μπάλα. Οι παίκτες των γηπεδούχων με σηκωμένα τα χέρια και εν πολλοίς ακίνητοι τους ζητούσαν να το πράξουν, αντ’ αυτού όμως επιχειρήθηκε μεγάλη μπαλιά στην περιοχή, όπου ο συνδυασμός των Κατσαράβα και Ντούρις απέφερε το 1-1.

Δίκαιο 1-0
Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στο Παραλίμνι, το οποίο κατάφερε αφ’ ενός να μην επιτρέψει επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του Κλέιμαν (σ.σ. η Ανόρθωση οδηγήθηκε στην ανάπαυλα δίχως τελική στο στόχο), αφ’ ετέρου κατόρθωσε να απειλήσει την εστία του Βάργκιτς.

Ο Κροάτης εξουδετέρωσε το σουτ του Μαϊσουράτζε (9’) και είδε τις προσπάθειες των Κυριάκου (25’) και Ρασμούσεν (34’) να περνούν άουτ, έμεινε όμως ανήμπορος στην κεφαλιά του Ουντόζι μετά από σέντρα του Ριέρα στο 18’. Το 1-0 ήταν το δίκαιο βάσει εμφάνισης των δύο αντιπάλων αποτέλεσμα του πρώτου 45λεπτου.

Κατσαράβα αντί Ράγιος
Το σκηνικό για την «Κυρία» δεν βελτιώθηκε στο πρώτο τέταρτο μετά την ανάπαυλα και ο Στρέπελ αποφάσισε να ρισκάρει αντικαθιστώντας τον Ράγιος με τον Κατσαράβα και γυρίζοντας το σύστημα σε 4-4-2.

Ο Γεωργιανός διεκδίκησε (ανεπιτυχώς) πέναλτι με πτώση του εντός περιοχής ανάμεσα σε δύο αντιπάλους (65’), αλλά στο 73’ συνδυάστηκε υπέροχα με τον Ντούρις, τον οποίο τροφοδότησε με έξοχο τακουνάκι για το 1-1.

Ακολούθως το παιχνίδι έγινε ιδιαίτερα καχεκτικό και μέχρι το τέλος του ουδεμία ομάδα δημιούργησε αξιόλογη φάση για ένα δεύτερο τέρμα.

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ (4-2-3-1): Κλέιμαν – Αμπαρτζουμιάν, Αγγελή, Κυριάκου, Ολίβα (82’ Βαλλιάνος) – Μαϊσουράτζε, Ενόχ (57’ Πίττας) – Σαράτε, Ριέρα, Ουντόζι (70’ Κοσμάς) – Ρασμούσεν.
ΑΝΟΡΘΩΣΗ (4-2-3-1): Βάργκιτς – Στρούνα, Ντουγκλάο, Σίλντενφελντ, Μπεσάτ – Βίκτορ, Ιγκιεμπόρ – Μικελτάντζε, Ράγιος (61’ Κατσαράβα), Πράνιτς – Ντούρις.

Σχετικά νέα

X
Translate »