Αθλητικά Νέα

Ανόρθωση-ΑΕΛ 0-1: Δεν είχε την ουσία και γνώρισε την πρώτη της ήττα

Μεγάλο διπλό στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» από την ΑΕΛ. Η ομάδα του Κέρκεζ δραπέτευσε από την δύσκολη έδρα της Ανόρθωσης με τη νίκη 1-0 και ανήλθε μόνη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας το απόλυτο σε τρία ματς, χωρίς μάλιστα να δεχτεί γκολ.

Η Ανόρθωση ήταν καλύτερη ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όπου έφτιαξε πολλές ξεκάθαρες ευκαιρίες, ωστόσο η ΑΕΛ ήταν αυτή που σκόραρε με πέναλτι του ντα Σίλβα. Προβληματισμός στην Ανόρθωση μετά την δεύτερη διαδοχική γκέλα. Ντεμπούτο Λαβόρδε, χωρίς να φανεί στο παιγνίδι.

Πίεσε η Ανόρθωση, σκόραρε η ΑΕΛ

Πολύ καλό ήταν το πρώτο ημίχρονο, καθώς ο ρυθμός ήταν πολύ καλός με αρκετή δράση μπροστά στις δύο εστίες και ειδικά της ΑΕΛ.

Η Ανόρθωση μπήκε δυνατά στο ματς επιδιώκοντας το γρήγορο γκολ και δημιούργησε σωρεία ευκαιριών για να το πράξει ωστόσο δεν ήταν αποτελεσματική. Όσες φορές οι ποδοσφαιριστές του Λέβι βρέθηκαν μπροστά στο γκολ είτε ήταν άστοχοι είτε νικήθηκαν από τον Πρότσεκτ.

Η «κυρία» έφτιαξε 8 τελικές προσπάθειες στο πρώτος μέρος και οι περισσότερες ήταν επικίνδυνες για την αντίπαλη εστία. Απώλεσε μεγάλες ευκαιρίες στο 18΄, στο 21΄ στο 23΄ και στο 28΄ και λίγο αργότερα είδε την ΑΕΛ να ανοίγει το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του ντα Σίλβα. Το πέναλτι κέρδισε ο Χουράδο που εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα της Ανόρθωσης και ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα Βράγκιτς. Η Ανόρθωση πάντως συνέχισε ανεπηρέαστη μετά το γκολ που δέχτηκε και συνέχισε να πιέζει. Και πάλι όμως οι ποδοσφαιριστές της ήταν άστοχοι, με αποκορύφωμα τις φάσεις των 42΄ και 45΄ με Μπεσάντ και Ντουγκλάο.

Κράτησε μπάλα αλλά δεν είχε

Στο δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως τέλειωσε το πρώτο. Είχε επιθετικό προσανατολισμό και μόλις στο 50΄ έφτιαξε κλασική ευκαιρία, αλλά ο Ιγκιεμπόρ νικήθηκε από τον Πρότσεκ. Η Ανόρθωση κρατούσε την μπάλα, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα δεν μπορούσε να είναι το ίδιο δημιουργική. Είναι ενδεικτικό πως η επόμενη τελική προσπάθεια προέκυψε στο 67΄ με χλιαρό σου του Κατσαράβα που μπήκε ως αλλαγή στο γήπεδο. Άστοχος ήταν και ο Βίκτορ τρία λεπτά αργότερα όταν από θέση βολής έκανε σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε στον Λαφράνς. Ο Λέβι βλέποντας την ομάδα του να δυσκολεύεται πέρασε στο γήπεδο τον Λαβόρδε ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του, χωρίς όμως να καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Η ΑΕΛ από την πλευρά της αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο και το τελικό αποτέλεσμα την δικαίωσε. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Κέρκεζ είχε μόλις μια αξιόλογη φάση από μακρινό σουτ του Μπενίτεθ στο 83΄ωστόσο όλοι θα θυμούνται τη νίκη που πήρε και όχι την πίεση που δέχτηκε από την Ανόρθωση.

Ανόρθωση: Βάρκιτς, Σίντενφελντ, Στρούνα (86΄Κοφί) Ράγιος, Μπεσάτ, Μικελτάτζε (60΄Κατσιαράβα) Ντούρις, Βίκτορ, Πράνιτς (77΄Λαβόρδε) Ιγκιεμπόρ, Ντουγκλάο.

ΑΕΛ: Πρότσεκ, Τεισέιρα, Καστανάγια, Αβραάμ (79΄Γουίλερ) Νταβόρ, Λαφράνς,Τόρες, Χουράδο (54΄Μακρής) Τεξέιρα, Μπενίτεθ, Ντα Σίλβα (89΄Μυτίδης).

Λέβι: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι δίκαιο»

Απογοητευμένος από το τελικό αποτέλεσμα, ικανοποιημένος από αυτά που είδε από τους ποδοσφαιριστές του παρουσιάστηκε ο Ρόνι Λέβι στην συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικά δήλωσε:

«Είναι απογοητευτικό αποτέλεσμα. Κάποτε το ποδόσφαιρο δεν είναι δίκαιο αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο όταν δεν σκοράρεις και δημιουργείς τόσες ευκαιρίες. Κάναμε και ένα λάθος που εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΛ. Πάλεψε σκληρά η ΑΕΛ και συγχαρητήρια στον προπονητή της για αυτό που παρουσίασε. Υπάρχουν κάποιες δύσκολες περίοδοι σε μια σεζόν. Πιστεύω όμως ότι η Ανόρθωση είναι καλή ομάδα και είμαστε σε καλό δρόμο. Αν και είμαι απογοητευμένος από το αποτέλεσμα αλλά είδα αρκετά θετικά και θεωρώ ότι στην συνέχεια θα παρουσιαστούμε καλύτεροι».

Σχετικά νέα

X
Translate »