Breaking News

Έχουμε θέμα

Αντί για λεκάνες λουλουδιών κατέληξαν λεκάνες για αμέτρητα αποτσίγαρα

Οι συγκεκριμένες πέτρινες λεκάνες βρίσκονται στον περίγυρο της Εκκλησίας του Αγίου Λαζάρου και αντί να ομορφαίνουν το χώρο με λουλούδια είναι γεμάτες από αποτσίγαρα. Ωστόσο, δεν φαίνεται να συντελούν στην καθαρή εικόνα που πρέπει να έχει η πόλη μας, αλλά αποτελούν μια αρνητική νότα για την Λάρνακα καθώς, δεν είναι και ότι πιο καλύτερο να αντικρίζει κανείς τη συγκεκριμένη εικόνα.

Αυτή η εικόνα δεν μας τιμά ούτε σαν πόλη, ούτε ως πολίτες της πόλης, καθώς είναι γνωστό ότι η εκκλησία δέχεται καθημερινά τουρίστες και και σίγουρα η εικόνα ως έχει σήμερα μόνο διαφήμιση δεν αποτελεί για την πόλη μας.

Μάλιστα, η περίσταση αυτή δεν παρατηρείται μόνο μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου αλλά και στην  πλατεία Ερμού, αφού επίσης οι λεκάνες οι γεμάτες από σκουπίδια και αποτσίγαρα. Εδώ και λίγο καιρό ο Δήμος Λάρνακας είχε προβεί σε ενέργειες όσον αφορά τη καθαριότητα της πόλης, αλλά φαίνεται ότι χρειάζονται περισσότερα μέτρα και πράξεις για τη διατήρηση της καθαρής εικόνας της πόλης μας.

Καλό θα ήταν επομένως η τοπική αρχή να ενεργήσει, ούτως ώστε να φυτευθούν ορισμένα λουλούδια η με πράσινες μικρές φοινικιές (όπως υπάρχουν μπροστά στο κάστρο), για να μην θεωρούνται δοχεία για αποτσίγαρα από τους περαστικούς,  καθώς και να ενεργά πιο εντατικά για τη καθαριότητα της Λάρνακας. Αντιλαμβανόμαστε και χαιρετίζουμε τις προσπάθειες που γίνονται όμως το συγκεκριμένο θέμα το παρακολουθήσαμε καιρό, χωρίς να δούμε κάποια ενέργεια.

 

Η διατήρηση της οικολογικής, αλλά και καθαρής εικόνας της Λάρνακας, είναι άκρως σημαντική γιατί πρώτον δηλώνει το ενδιαφέρον μας προς αυτήν και δεύτερον το μέλημα μας να ζούμε σε μια καθαρή πόλη. Βέβαια, δεν οφείλει μόνο ο Δήμος να ενεργήσει, αλλά και εμείς οι ίδιοι ως πολίτες  να πράττουμε αναλόγως και όχι ασυνείδητα.

 

Υ.Γ. Παρόμοια εικόνα παρατηρείται και στις λεκάνες μπροστά από το Μεσαιωνικό Κάστρο όπου αγριόχορτα έχουν κάνει την εμφάνιση τους εδώ και καιρό και δεν έχουν καθαριστεί. Η σελίδα μας είχε ασχοληθεί ξανά με το θέμα, όταν ήταν ο Δημαρχεύων κ. Πέτρος Χριστοδούλου, όμως δυστυχώς καλούμαστε ξανά να το θίξουμε.

Επιμέλεια 
Νίκη Μιχαήλ
(Δημοσιογράφος)

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »