Κοινωνία

Ανεξέλεγκτα τα εργαστήρια τατουάζ- piercing

«Βάλτωσε» στη Νομική Υπηρεσία το νομοσχέδιο που ρυθμίζει τη λειτουργία των εργαστηρίων δερματοστιξίας (τατουάζ) και σωματικής διαπέρνησης (piercing).

Το σχετικό νομοσχέδιο που ετοιμάστηκε και τιτλοφορείται ως «Ο περί Ιδρύσεως και Λειτουργίας Εργαστηρίων Δερματοστιξίας και Διαπέρνησης Σώματος και Εγγραφής Δερματοστικτοποιών και Διαπερνητών Νόμος» στάλθηκε από το Υπουργείο Υγείας στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας για νομοτεχνικό έλεγχο στις 12 Ιουνίου 2012. Σχεδόν έξι χρόνια πριν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Γιώργου Περδίκη, ο υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, με επιστολή του, ημερομηνίας 4/10/2017 προς τη Βουλή, επέρριψε ευθύνες για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση που παρατηρείται στη Νομική Υπηρεσία.

Όπως καταγγέλλει στην επιστολή του ο κ. Παμπορίδης, το Υπουργείο Υγείας με επτά επιστολές του προς τον Γενικό Εισαγγελέα με ημερομηνίες 9/9/2016, 15/6/2016, 19/10/2015, 23/4/2015, 7/5/2014, 7/2/2014 και 15/11/2013 τον παρακάλεσε όπως για σκοπούς διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, δώσει οδηγίες για επίσπευση της διαδικασίας ολοκλήρωσης του νομοτεχνικού ελέγχου του νομοσχεδίου.

Δεν έλαβε, όμως, καμία απάντηση.

Επίσης, το Υπουργείο Υγείας διαβίβασε προς τη Νομική Υπηρεσία στις 8/2/2017, τα πρόσθετα σχόλια της Επιτρόπου Προστασίας των δικαιωμάτων του Παιδιού για το εν λόγω νομοσχέδιο, ώστε να περιληφθούν σε αυτό.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου είναι αναγκαία και επιβαλλόμενη καθώς ρυθμίζει, μεταξύ άλλων, τα θέματα που αφορούν στις προδιαγραφές που πρέπει να πληροί ένα εργαστήριο δερματοστιξίας και σωματικής διαπέρνησης, στους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που πρέπει να τηρούνται προς αποτροπή μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών, στα κριτήρια εξάσκησης του επαγγέλματος καθώς και στους ελέγχους και επιθεωρήσεις που πρέπει να διενεργούνται κατά τακτά διαστήματα στα εν λόγω εργαστήρια.

Πηγή: philenews.com

Σχετικά νέα

X
Translate »