Αθλητικά Νέα

Ανεβαίνει η ΑΕΚ, βουλιάζει η Ανόρθωση

Σπουδαίο διπλό πήρε η ΑΕΚ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» απέναντι στην Ανόρθωση. Οι κιτρινοπράσινοι κέρδισαν με 1-2, χάρη στα τέρματα των Τέτε και Φλοριάν και ανέβηκαν στην 4η θέση με 13 βαθμούς, έξι πίσω από την πρωτοπόρο -και επόμενη της αντίπαλο- ΑΕΛ, αλλά με δυο παιχνίδια λιγότερα.

 

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Η «Κυρία» που μείωσε με τον Ντουγκλάο, έμεινε κολλημένη στους έξι βαθμούς, μόλις δυο πάνω από την προτελευταία Πάφο. Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα της Αμμοχώστου θα ταξιδέψει στο Τσίρειο για να αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα.

Πίεση η ΑΕΚ, γκολ ο Τέτε

Καλύτερη σε γενικές γραμμές ήταν η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα της Λάρνακας ήταν σωστά παρατεταμένη, πίεσε ψηλά και σκόραρε το μοναδικό τέρμα του 45ου λεπτού με τον Τέτε. Από την άλλη η Ανόρθωση είχε κάποια προβλήματα, τα οποία αναγνώρισε με την κίνηση του ο Στρέπελ, να αντικαταστήσει τον Μικελτάντζε με τον Κατσαράβα. Και από εκείνο το σημείο η ομάδα της Αμμοχώστου είχε καλύτερη κυκλοφορία, χωρίς βέβαια να αρκεί.

Η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα ήρθε στο 28ο λεπτό από τους γηπεδούχους. Μετά από κόρνερ του Ράγιος, ο Σίλντενφελντ πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, αλλά η πολύ δυνατή κεφαλιά που επιχείρησε, κατέληξε δίπλα από το δοκάρι του Τόνιο.

Η απάντηση της ΑΕΚ ήταν σχεδόν άμεση και αποτελεσματική. Στο 33’ ο Τέτε με συρτό δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι κιτρινοπράσινοι έκαναν σωστή διαχείριση και πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-1, ενώ οι γηπεδούχοι παρά το γεγονός ότι ανέβηκαν ελαφρώς, δεν βρήκαν κάποια ευκαιρία για να ισοφαρίσουν.

Φλοριάν και 0-2

Το ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου δεν είχε τίποτα το ουσιαστικό, μέχρι το 54ο λεπτό, όταν η ΑΕΚ διπλασίασε τα τέρματα της. Ο Τρισκόφσκι βρήκε με ωραίο τρόπο τον Φλοριάν, ο οποίος άδειασε τον Σίλντενφεντ και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Δημητρίου για το 0-2.

Το έργο της ΑΕΚ απλοποιήθηκε και εκείνο της Ανόρθωσης δυσκόλεψε αφάνταστα. Οι παίχτες του Ιραόλα

Μείωσε ο Ντουγκλάο, αλλά…

Η Ανόρθωση υποχρεωτικά ανέβηκε και έψαξε το τέρμα που θα την έβαζε εκ νέου στη διεκδίκηση του αγώνα. Οι γηπεδούχοι ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν οργανωμένα να διασπάσουν τη σωστή αμυντική διάταξη της ΑΕΚ, όμως, το έκαναν από στημένη φάση. Στο 71’ ο Ράγιος εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά και ο Ντουγκλάο με κεφαλιά μείωσε σε 1-2 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ντέρμπι.

Όσο περνούσε ο χρόνος η Ανόρθωση προσπαθούσε για την ισοφάριση, χωρίς να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση για να το πετύχει. Σε αντίθεση με την ΑΕΚ που διαχειριζόταν πολύ καλά το προβάδισμα της και στο τέλος πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη με 1-2.

 

Στρέπελ: “Τα λάθη έφεραν το 0-2”

Στα λάθη που έφεραν το 0-2 αναφέρθηκε στη διάσκεψη Τύπου ο προπονητής της Ανόρθωσης, Γιούργκεν Στρέπελ, ο οποίος εξήγησε την αλλαγή του Μπέκα.

«Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για την νίκη της, μετά και το δύσκολο παιχνίδι που είχε με τη Λουντογκόρετς. Κάναμε κάποιες αλλαγές, ήμασταν λίγο διαφορετικοί σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι διότι δεν ήμασταν ικανοποιημένοι.

Στα πρώτα στάδια η ΑΕΚ ήταν καλύτερη, αν και δεν ήταν επικίνδυνη. Δεν κάναμε αυτό που θέλαμε να κάνουμε στο ξεκίνημα, γι’ αυτό αντικατέστησα τον Μπέκα με τον Κατσαράβα. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες να σκοράρουμε αλλά δεν το κάναμε. Αντίθετα κάναμε κάποια εύκολα λάθη με αποτέλεσμα να βρεθούμε πίσω στο σκορ. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν διαφορετικοί, αλλά μετά από ένα λάθος έγινε το 2-0. Εκμεταλλευτήκαμε μια στημένη φάση και σκοράραμε. Παίξαμε με καρδιά και προσπαθήσαμε. Πρέπει να είμαστε πιο έξυπνοι για να διαχειριζόμαστε παιχνίδια όπως αυτό».

Σχετικά νέα

X
Translate »