Κοινωνία

Ανδρέας Λουρουτζιάτης: Οχυρωμένη η Λάρνακα σε περίπτωση πλημμύρων αλλά είναι και θέμα «θεού και τύχης»!

Στην τελική ευθεία βρίσκονται όλα τα αντιπλημμυρικά μέτρα στη Λάρνακα, με κυριότερη την πλήρη διάνοιξη του πλάτους οκτώ μέτρων καναλιού, από τις Καμάρες, προς την Αλυκή και τη θάλασσα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λάρνακας Αντρέα Λουρουτζιάτη, σε σύσκέψη ρυθμίστηκε και η διάνοιξη του καναλιού στο σημείο του στρατοπέδου της Εθνικής Φρουράς πλησίον της Αλυκής,  από το οποίο θα μετακινηθούν ως γνωστό κάποιες εγκαταστάσεις, για να μπορέσει να γίνει  το έργο.

Ήδη, πρόσθεσε, τα Δημόσια Έργα με τον συντονισμό και του Έπαρχου Οδυσσέα Χατζηστεφανού προχωρούν με προσφορές για το συγκεκριμένο τμήμα του καναλιού που υπολείπεται και υπολογίζεται πως σε τρεις περίπου βδομάδες το έργο θα είναι έτοιμο.

Προχθές, ο δήμαρχος Λάρνακας και ο ‘Επαρχος περιόδευσαν από κοινού μελανά σημεία στην περιοχή Καμάρων και αλλού στην πόλη, όπου τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν σημειωθεί πλημμύρες και καταστροφές από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τότε την πόλη.

Στην οδό Φιλονόης στις Καμάρες, όπου σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες καταστροφές και άνθρωποι κινδύνεψαν, σχεδόν ολοκληρώνεται η τοποθέτηση μεγαλύτερων σχαρών για απορρόφηση των όμβριων υδάτων.

Όσον αφορά το κανάλι από τις Καμάρες προς Αλυκή, παρόλο που καθαρίστηκε, αποφασίστηκε να γίνει ένας ακόμα τελευταίος καθαρισμός του, ενόψει του χειμώνα και των επερχόμενων βροχών. Σύμφωνα με τον κ. Λουρουτζιάτη, με αυτά τα δεδομένα η Λάρνακα οχυρώθηκε φέτος όσο καλύτερα μπορούσε για το ενδεχόμενο πλημμυρών  αλλά ασφαλώς το ζήτημα είναι και θέμα «θεού και τύχης».

 

Κάλεσε επίσης το κοινό και αυτό με τη σειρά του να βρίσκεται σε εγρήγορση. Να καθαρίζει τις σχάρες όμβριων υδάτων κοντά στο σπίτι του καινά ειδοποιεί τη Δημοτική Υπηρεσία ή την Επαρχιακή Διοίκηση, όπου εντοπίζει κάποιο πρόβλημα ή πιθανή ανωμαλία, σε σχέση με τους οχετούς όμβριων υδάτων.

 

Υπενθύμισε επίσης ότι με βάση τις περσινές αποφάσεις τον γενικό συντονισμό των αρμοδίων Υπηρεσιών σε περίπτωση επεισοδίου πλημμύρων, έχει η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας.

Σχετικά νέα

X
Translate »