Breaking News

Εκπαίδευση

Ανακοίνωση ΚΣΕΣ για δίδακτρα σε βρετανικά πανεπιστήμια

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Συμβούλων (ΚΣΕΣ), μέλος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), σε ανακοίνωσή του επιθυμεί να ενημερώσει γονείς και μαθητές για το επιπλέον κίνητρο που δίδεται σε Ευρωπαίους φοιτητές για σπουδές στη Βρετανία.

Αυτό δεν είναι άλλο από το ‘πάγωμα’ των πανεπιστημιακών διδάκτρων στα σημερινά επίπεδα για Βρετανούς και Ευρωπαίους προπτυχιακούς φοιτητές, όπως ανακοίνωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι την 1ην Οκτωβρίου 2017.

Συγκεκριμένα, το ανώτατο ύψος των διδάκτρων που θα μπορούν να χρεώνουν τα πανεπιστήμια στην Αγγλία θα παραμείνει στις 9.250 λίρες για κάθε έτος σπουδών, αναθεωρώντας το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης που προέβλεπε αύξηση κατά 250 λίρες ανά έτος σπουδών για τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα, η κυβέρνηση προτίθεται να αυξήσει το κατώτατο όριο του ετήσιου εισοδήματος που θα πρέπει να κερδίζει ο απόφοιτος για να ξεκινήσει να αποπληρώνει το φοιτητικό του δάνειο, από 21.000 σε 25.000 λίρες (περίπου €28.000) ανά έτος.

Με την ευκαιρία αυτή, ο ΚΣΕΣ θέλει να υπενθυμίσει το κοινό ότι το φοιτητικό δάνειο για τα πανεπιστήμια της Βρετανίας συνεχίζεται κανονικά και δεν επηρεάζεται από τις εξελίξεις σε σχέση με το BREXIT. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την παραχώρησή των δανείων αυτών και συνεπώς οι φοιτητές που θα μεταβούν για σπουδές το Σεπτέμβριο του 2018 θα δικαιούνται το δάνειο κανονικά για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.

Πηγή: epihirimatiki.com

 

Σχετικά νέα

X
Translate »