Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αλλάζει η επικοινωνία του Δήμου με τους δημότες-Έρχεται το app “Improve my City”

Επικοινωνία μέσω εφαρμογής και ανάπτυξη κοινωνικών δικτύων προωθεί ο Δήμος Λάρνακας

Ο Δήμαρχος Λάρνακας άρχισε ήδη να κάνει πράξη τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και πέραν από τα μεγάλα έργα, τις επενδύσεις και γενικά θέματα της πόλης, ξεκινά τη νέα στρατηγική επικοινωνίας με τους δημότες της πόλης μας.

Η επικοινωνία με το Δήμο εδώ και χρόνια νοσεί και υστερεί σε όλα τα επίπεδα. Σε μια εποχή όπου η επικοινωνία έκανε άλματα και τα διαθέσιμα μέσα εξελίσσονται μέρα με μέρα ο Δήμος προχωρά στον εκσυγχρονισμό της επικοινωνίας του ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής.

Στην πρόσφατη ενημέρωση που έκανε ο κ. Βύρας σε τοπικά ΜΜΕ ανακοίνωσε ότι ο Δήμος μετά από διαδικασία προσφορών προχωρά στη δημιουργία εφαρμογής (application) διαχείρισης παραπόνων. Η εφαρμογή θα ονομάζεται ”Improve my City” και ο κάθε δημότης αφού κατεβάσει την εφαρμογή θα μπορεί να τη χρησιμοποιεί.

Συγκεκριμένα ο κ. Βύρας ανέφερε χαρακτηριστικά ”ότι ο δημότης θα μπορεί να βγάζει μια φωτογραφία (αν πρόκειται για κάποιο σημείο της πόλης) ή να στέλνει μήνυμα υπό τη μορφή επιβολής παραπόνου. Ακολούθως θα λαμβάνει αριθμό και θα ενημερώνεται σχετικά με τη διαχείριση”.

Πρόκειται σαφώς για μια πολύ θετική εξέλιξη και μια καινοτομία για την πόλη μας την οποία αναμένουμε να δούμε σε δράση. Φυσικά ο Δήμος θα πρέπει να αναβαθμίσει και την τηλεφωνική επικοινωνία καθώς οι μεγαλύτερη σε ηλικία συνδημότες μας δεν χρησιμοποιούν smartphones και ο μόνος τρόπος επικοινωνίας τους θα παραμείνει το τηλέφωνο.

 

Αναβαθμίζει την επικοινωνία και την εικόνα του μέσω κοινωνικών δικτύων

Στη βάση των προαναφερθέντων ο κ. Βύρας ανακοίνωσε ότι στα πλαίσια της νέας επιοινωνιακής πολιτικής του Δήμου, έχει προχωρήσει διαδικασία προσφορών για τη διαχείριση και την αναβάθμιση των κοινωνικών δικτύων του Δήμου. Η διαδικασία προσφορών έχει ήδη προχωρήσει και τώρα βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης και στόχος είναι από Σεμπτέβρη να προχωρήσει η όλη διαδικασία. Στόχος είναι τα κοινωνικά δίκτυα του Δήμου να είναι ενεργά και συμβάλουν στην καλύτερη επικοινωνία με τους δημότες αλλά και να προωθείται η πόλη μέσα απ΄αυτά.

Όλα τα πιο πάνω καταγράφονται στα θετικά της Δημαρχίας του κ. Βύρα και δείχνουν ότι σταθερά και μεθοδικά προχωρούν ζητήματα που για χρόνια ήταν απλά στα λόγια.

Επιμέλεια
Συντακτική ομάδα

Σχετικά νέα

X
Translate »