ΑΕΚ

ΑΕΚ: Τέλος καλό όλα καλά!

Δύσκολη αλλά συνάμα σημαντική εντός έδρας νίκη πέτυχε η ΑΕΚ κόντρα στη Δόξα με 3-0. Σκόρερ για τους Λαρνακείς οι Λαρένα με πέναλτι (75′), Τέτε (80′) και Χέφελ (92′).

Πολύ καλή η ομάδα της Κατωκοπιάς που αμύνθηκε σωστά σε όλο τον αγώνα, δεν κατάφερε όμως να κρατήσει το μηδέν παθητικό. Η νίκη αυτή δίνει ψυχολογική ώθηση στην ομάδα του Αντόνι Ιραόλα ενόψει της δύσκολης αναμέτρησης κόντρα στη Λουντογκόρετς.

Το προφίλ του αγώνα:

Σε πολύ αργό ρυθμό άρχισε η αναμέτρηση στο «ΑΕΚ Αρένα», ενώ το πρώτο μισάωρο πέρασε χωρίς ευκαιρίες από τις δύο ομάδες. Η ΑΕΚ προσπαθούσε να επιτεθεί αλλά η Δόξα ήταν καλά οργανωμένη στα μετόπισθεν με αποτέλεσμα να μην απειληθεί. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 44’, όταν ο Τρισκόφσκι έχασε τετ-α-τετ απέναντι στον Λοΐζου.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με αρκετά φάουλ από τις δύο ομάδες ενώ η Δόξα αμυνόταν σωστά στο δικό της μισό και δεν άφησε την ΑΕΚ να φτιάξει φάσεις. Η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ χάθηκε στο 68’ με κεφαλιά του Καταλά μετά από εκτέλεση κόρνερ. Ο Λοΐζου απέκρουσε εντυπωσιακά. Το γόρδιο δεσμό έλυσε τελικά ο Λαρένα που ευστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε ο Γιάννου στο 75’ της αναμέτρησης.

Από εκείνο το σημείο η ομάδα της Λάρνακας δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στη Δόξα που κράτησε αρκετά καλά καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, και κατάφερε να διευρύνει το προβάδισμα στο σκορ με διαγώνιο σουτ του Τέτε στο 80’. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Χέφελ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 σε τετ-α-τετ με τον πορτιέρε της Δόξας.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε την ΑΕΚ νικήτρια με 3-0, ενώ η ομάδα της Κατωκοπιάς κατέβαλε πολύ καλή προσπάθεια και στάθηκε άξιος αντίπαλος κόντρα στους Λαρνακείς κερδίζοντας για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις στο φετινό πρωτάθλημα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Σκόρερ: 75′ Λαρένα, 80′ Τέτε, 92′ Χέφελ

ΑΕΚ: Τόνιο, Σίλβα, Καταλά, Γκοζάλεθ, Ιωάννου, Γκαρσία (59′ Λαρένα), Χέφελ, Ασούμπρε (52′ Γιάννου), Τέτε, Τρισκόφσκι, Φλοριάν

ΔΟΞΑ: Λοΐζου, Μουκτάρης, Νελσίνιο, Περέιρα, Μιτρέα, Τίνκου, Ασαμόα (89′ Παχίπης), Παπαφώτης (76′ Φερνάντες), Χατζηβασίλης (66′ Ζατλ), Λουίς Κάρλος, Παβλόφ

Κίτρινες: – / Λουίς Κάρλος

 

Ιραόλα: «Το σκορ δεν δείχνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε»

Χαρούμενος για τη δύσκολη νίκη που πέτυχε η ομάδα του παρουσιάστηκε ο Αντόνι Ιραόλα στη διάσκεψη Τύπου μετά τον αγώνα.

Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα του με αντίπαλο την αξιόμαχη Δόξα παρά το το τελικό 3-0.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Γνωρίζαμε ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Το πιο σημαντικό στο σημερινό παιχνίδι ήταν να προσέξουμε τις αντεπιθέσεις της Δόξας. Στο πρώτο ημίχρονο δεν βρήκαμε τους χώρους. Στο 2ο ημίχρονο καταφέραμε να πετύχουμε τρία γκολ. Το 3-0 δεν δείχνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Είμαι ευχαριστημένος για τις επιστροφές των ποδοσφαιριστών μου και πως θα είναι στη διάθεση μου για τη συνέχεια».

Για τους Κάσες, Ακοράν και Μοϊσόφ: «Πρέπει να συμπεριλάβω και τον Μάριο Αντωνιάδη. Είναι δύσκολο για την Πέμπτη. Θα δούμε με τον Ακοράν. Είναι κάτι που συμβαίνει σε όλες τις ομάδες σε όλο τον κόσμο. Αυτό που εύχομαι είναι να έχω όλους τους παίκτες μου υγιείς».

Σχετικά νέα

X
Translate »