ΑΕΚ

ΑΕΚ-Απόλλων 1-1: Συμβιβασμός στο ντέρμπι!

Ισόπαλο έληξε (1-1) το ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής στην ΑΕΚ Αρένα ανάμεσα σε ΑΕΚ και Απόλλωνα, με τους ποδοσφαιριστές της λεμεσιανής ομάδας να προηγούνται με τον Μάγκλιτσα από το 20ο λεπτό, βγάζοντας όμως μία κούραση στο παιχνίδι τους από το πρόσφατο ευρωπαϊκό με την Αταλάντα.
Η ΑΕΚ κατάφερε στο 82′ να φέρει το παιχνίδι στα ίσα με κεφαλιά του Ιβάν Τρισκόφσκι, σπάζοντας το ρυθμό του Απόλλωνα, με την πίεση να αποφέρει καρπούς για το τελικό 1-1. Το σημερινό αποτέλεσμα δεν κρίνει κάτι, υπάρχει ακόμη μπόλικος δρόμος στο πρωτάθλημα. Ο Απόλλωνας μέχρι στιγμής εκτός έδρας δεν έχει κερδίσει, η ΑΕΚ φτάνει στις 2 ισοπαλίες με αυτό το αποτέλεσμα.

Εικόνα αγώνα

Πολύ καλό ξεκίνημα για τον Απόλλωνα στο ντέρμπι της ΑΕΚ Αρένα με αντίπαλο την ΑΕΚ για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Μόλις στο τρίτο λεπτό οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Άλεφ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντα Σίλβα, μία φάση που ο πρώτος ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Λαρένα από την επαναληπτική προβολή δεν φάνηκε να υπήρχε παράβαση. Στο 6′ ήταν σειρά της ΑΕΚ να βγει μπροστά και να απειλήσει με τον Φλοριάν, όμως ο Βάλε με πετυχημένη έξοδο τον πρόλαβε. Στο 12′ ο μόνιμος εκτελεστής των φάουλ του Απόλλωνα Άλεξ Ντα Σίλβα έψαξε από μακρινή απόσταση το γκολ, όμως η μπάλα πήρε αρκετό ύψος.
Στο 18′ κρατάμε μία προσπάθεια της ΑΕΚ με γυριστό σουτ του Ακοράν, δεν μπόρεσε όμως ο Τρισκόφσκι από το ύψος της περιοχής να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, με τον Σακέτι να απομακρύνει, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Απόλλωνας πήρε κεφάλι στο σκορ με τον πρώτο του σκόρερ Μάγκλιτσα. Η επίτευξη του γκολ ήρθε μετά από γυριστό σουτ από τα δεξιά από τον Γιάκολιτς, ο Μάγκλιτσα με άψογο πλασέ έβαλε τον Απόλλωνα σε θέση οδηγού για το 0-1.
Η μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ καταγράφεται στο 33′ με την μπάλα στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χέφελ να σταματά στο δοκάρι του Βάλε. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη ως κάποιο χρονικά σημείο, είχε την κατοχή αλλά δύσκολα έφθανε σε τελικές για να απειλήσει τον Πορτογάλο τερματοφύλακα του Απόλλωνα. Σε χρόνο καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο Γιάκολιτς με δυνατό σουτ πήγε να αιφνιδιάσει, με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Πάμπλο. 
Ένα λάθος του Ρομπέρζ στο 54′ λίγο έλειψε να στοιχίσει στον Απόλλωνα, με το σουτ του Τρισκόφσκι να κοντράρει σοτν Άλεφ. Στην αντεπίθεση του ο Απόλλωνας με τον Γιάκολιτς έκανε ένα πολύ κακό σουτ, ρίχνοντας την ευκαιρία που πήγε να δημιουργηθεί στα σκουπίδια. Στο 79′ η φάση του αγώνα με τον Βάλε να κάνει σπουδαία απόκρουση σε κοντινό πλασέ του Τολμές, μετά από συστημένη μπαλιά από τον Νέλσον. 
Η πίεση που έβαλε η ΑΕΚ επέφερε καρπούς και στο 82′ ο Τρισκόφσκι έφερε το παιχνίδι στα ίσα με καρφωτή κεφαλιά για το 1-1. Αρχικά ο Μόισοφ έκανε την πρώτη κεφαλιά εντός περιοχής και ο Σκοπιανός τη δεύτερη για να “πληγώσει” αυτή τη φορά τον Βάλε. 

Οι συνθέσεις: 

ΑΕΚ: Πάμπλο, Αντωνιάδης, Μοϊσόφ, Καταλά, Λαρένα (46′ Νέλσον), Ακοράν, Τέτε (74′ Μαλόκου), Τρισκόφσκι, Χέφελ, Λαμπάν, Φλοριάν Τολμές
Απόλλωνα: Βάλε, Γιούστε, Ρομπέρζ, Ζάντερ, Ζοάο Πέδρο, Σακέτι, Σίλβα (76′ Άλαν), Άλεφ, Γιάκολιτς (63′ Βασιλείου), Σκέμπρι, Μάγκλιτσα (65′ Ζελάγια)

 

Iδιάκεθ: “Μαθαίνω από τον Αυγουστή”

Θαυμαστής του Αυγουστή δήλωσε ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ μετά το 1-1 στην ΑΕΚ Αρένα. Δεν βγήκε νικητής από τη μάχη των δύο, ο τεχνικός της ΑΕΚ όμως αποκάλυψε ότι μαθαίνει από τον προπονητή του Απόλλωνα.

Οι δηλώσεις του Ιδιάκεθ:

“Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες. Για μένα οι δύο ομάδες που παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Κύπρο. Στο πρώτο 25λεπτο ο Απόλλωνας ήταν η ομάδα που είχε τα ηνία του παιχνιδιού. Σε γενικές γραμμές στο πρώτο μέρος ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος. Το β’ ημίχρονο ήταν δικό μας, κυριαρχούσε το αίσθημα ότι αν σκοράραμε πιο νωρίς μπορούσαμε για ένα δεύτερο γκολ. Το πιο σημαντικό ήταν η αντίδραση, απέναντι σε μία ομάδα που μπορεί να σε τιμωρήσει στις αντεπιθέσεις τις και αυτό με ικανοποιεί. Ευχαριστώ στον κόσμο για τη στήριξη. Κάνει τρομερή δουλειά στον πάγκο ο Αυγουστή, τον παρακολουθώ και μαθαίνω από αυτόν”.

Κ. Δημητρίου: “Αντιδράσαμε, βάλαμε πίεση και ισοφαρίσαμε”

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της ΑΕΚ Κυριάκου Δημητρίου μετά την ισοπαλία με τον Απόλλωνα στην ΑΕΚ Αρένα.
Κυριάκος Δημητρίου: 
“Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε αντίδραση, βάλαμε πίεση. Στο σημείο που σκοράραμε δεν είχαμε χρονικά περιθώρια για να ψάξουμε το κάτι παραπάνω. Δεν ξεχνάμε τι αντίπαλο έχουμε απέναντι μας. Αυτές οι δύο εβδομάδες προσφέρονται για ανάσες. Από εκεί και πέρα ήταν ένα ντέρμπι με τα όλα του, αθλητοπρεπέστατο που τελείωσε όμως χωρίς νικητή”.

Πηγή: sigmalive.com

Σχετικά νέα

X
Translate »