ΑΕΚ

Έχασε την πρόκριση, κέρδισε το χειροκρότημα του κόσμου

Τα δοκάρια, ο Χρούσκα, η ατυχία, η αστοχία, αλλά και ο διαιτητής του αγώνα, Αρτούρ Μανουέλ Ριμπέιρο Σοάρες Ντίας, στέρησαν από την ΑΕΚ την υλοποίηση του ονείρου, την εκπλήρωση του στόχου εισόδου στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ ήταν σαφέστατα καλύτερη από τη Βικτόρια Πλζεν στο παιχνίδι ρεβάνς στο «ΑΕΚ Αρένα» αλλά το τελικό αποτέλεσμα, 0-0, έδωσε την πρόκριση στην Τσέχικη ομάδα, χάρη στο 3-1 του πρώτο αγώνα, αυτού στο «Doosan Arena».

Η ΑΕΚ είχε από την αρχή της αναμέτρησης εξασκήσει πίεση προς την περιοχή της Βικτόρια Πλζεν.  Η μία επίθεση διαδεχόταν την άλλη, αλλά έλειπε η ουσία στο φινάλε όλων των προσπαθειών, ευκαιριών της Λαρνακιώτικης ομάδας.

Να σημειωθεί ότι η ομάδα της ΑΕΚ δικαιολογημένα φωνάζει για δύο φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, σε μαρκαρίσματα προς τον Τολεμές, μιας και δικαιούτο, τουλάχιστον ένα πέναλτι, αλλά ο ρεφ της αναμέτρησης έκλεισε τα μάτια και δεν υπέδειξε κάποια παράβαση.

Το 0-0 κυλούσε, η Τσέχικη ομάδα σπαταλούσε με καθυστερήσεις τον χρόνο, αλλά οι παίκτες της ΑΕΚ προσπαθούσαν συνεχώς για ένα γκολ που θα αναπτέρωνε τις ελπίδες για ανατροπή του σκορ του πρώτου αγώνα.

Παρόλα αυτά, ο Χρούσκα βρέθηκε σε καλή βραδιά, είχε εξαιρετικές επεμβάσεις, ενώ και τα δοκάρια του ήταν σημαντικός «σύμμαχος» για αυτόν.

Κυρίως, στο δεύτερο ημίχρονο ο πορτιέρο της Βικτόρια Πλζεν έδειξε την κλάση του και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Πλέον, η ΑΕΚ στρέφει την προσοχή της αποκλειστικά στις εγχώριες διοργανώσεις, ενώ η Βικτόρια Πλζεν θα είναι στην αυριανή κλήρωση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΑΕΚ: Πάμπλο, Μοϊσόφ, Καταλά, Μουρίγιο, Ακοράν, Τέτε, Τρουγιόλς (75΄ Μυτίδης), Λαρένα, Τρισκόφσκι (83΄ Ρουσιάς), Τομάς (66΄ Χέφελ), Φλοριάν

Βικτόρια Πλζεν: Χρούσκα, Χέιντα, Χούμπνικ, Λιμπέρσκι, Ζέμαν, Κόπιτς (57΄Πετρζέλα), Ρέζνικ, Χροσόβσκι, Μπάκος (70΄ Ρέζνιτσεκ), Τσέρνακ, Κόλαρ (77΄ Ζίβουλιτς)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ

Τρουγιόλς / Μπάκος, Χρούσκα, Ζέμαν, Λιμπέρσκι

ΘΕΑΤΕΣ

5500

 

«Δημιουργήσαμε 25 ευκαιρίες, είμαστε περήφανοι» (video)

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ιμανόλ Ιδιάκεθ, στάθηκε στην ατυχία της ομάδας του στην συνέντευξη Τύπου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ομάδα του δημιούργησε 25 επιθετικές προσπάθειες και στα δύο παιχνίδια με τους Τσέχους.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός:

«Χάσαμε πολλές ευκαιρίες και ήμασταν καλύτερη ομάδα και στα δύο παιχνίδια. Δημιουργήσαμε 25 επιθετικές προσπάθειες αλλά η τύχη είναι μέρος του ποδοσφαίρου και της ζωής. Ήμασταν άτυχοι σε αυτό το ζευγάρι. Είμαστε περήφανοι γι αυτή την ομάδα αν και δεν ήταν η τύχη μαζί μας».

 

Ενώ αναφέρθηκε και στα χθεσινά επεισόδια:

«Χθες κάναμε προπόνηση και οι παίκτες δέχθηκαν επίθεση όμως δεν επηρεάστηκαν σήμερα. Είμαι περήφανος και για τους φιλάθλους μας αφού είδαμε χθες τι έγινε. Υπήρχαν παιδιά φοβισμένα και ήταν δύσκολο για μας αυτό που έγινε».

 

Eντυπωσιακή ατμόσφαιρα από 5000+ ΑΕΚτζήδες

Εντυπωσιακή παρουσία από τους φίλους της ΑΕΚ που ξεπέρασαν τις 5 χιλιάδες στην Αρένα και δημιούργησαν καυτή έδρα στον αγώνα με την Βικτόρια Πλζεν γεμίζοντας και τις 3 κερκίδες στο ΑΕΚ Aρ.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »