Breaking News

Αρχιτεκτονική Διακόσμηση

Έρχεται το 2019 το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο (pics-video)

Γράφει το City of Larnaka

Το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2019 στην Τζέντα, της Σαουδικής Αραβίας. Το Kingdom Tower θα έχει ύψος 1,007 μέτρα, περίπου 200 ορόφους και θα έχει το μεγαλύτερο παρατηρητήριο στον 157 όροφο.

Η Kingdom Holding Co., υπό την προεδρία του δισεκατομμυριούχου Σαουδάραβα πρίγκιπα Al Waleed bin Talal, ανακοίνωσε πως η θυγατρική της, Jeddah Economic Company, προχώρησε σε συμφωνία ύψους άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την εταιρεία Alinma Investment για την ολοκλήρωση του κτιρίου.

Ο αρχιτέκτονας του έργου είναι ο γνωστός ο Adrian Smith και Gordon Gill Architecture. ΟAdrian Smith είναι και ο αρχιτέκτονας του ψηλότερου κτίριου στον κόσμο το Burj Khalifa στο Ντουμπάι, οπότε έχοντας σαν παράδειγμα αυτό o αρχιτέκτονας επέλεξε να σχεδιάσει και να δημιουργήσει με την ίδια λογική. Η λεία και κυρτή του όψη καθώς ανεβαίνει ορόφους λεπταίνει προς την κορυφή του, επικεντρώνοντας στη μείωση των φορτίων τουανέμου δηλ. την ελαχιστοποίηση των αιολικών στροβιλισμών .

Τα θεμέλια του κτιρίου θα φτάσουν σε βάθος 60 μέτρων, ενώ για την κατασκευή του απαιτούνται περίπου 5,7 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια σκυροδέματος και 80 χιλιάδες τόνοι χάλυβα σύμφωνα με το Saudi Gazette. Το κτίριο θα αποτελείται από γραφεία, διαμερίσματα, εστιατόρια και ένα ξενοδοχείο. Στον 157 όροφο σχεδιασμένο αρχικά ως ελικοδρόμιο, θα βρίσκεται μια βεράντα 25 μέτρα πλάτος με φεγγίτες στο δάπεδο για να απολαμβάνει κανείς τη μαγευτική θέα.

Στο κτίριο θα εγκατασταθούν ανελκυστήρες οι οποίοι θα ταξιδεύουν με ταχύτητα 10 μέτρα ανα δευτερόλεπτο. Θα είναι οι ψηλότεροι ανελκυστήρες στον κόσμο φτάνοντας τα 637 μέτρα.

jedd.jpg2 jedd.jpg3

jedd.jpg3.jpg4

Σχετικά νέα

X
Translate »