Τοπική Αυτοδιοίκηση

Έπιασαν δουλειά τα συνεργεία του Δήμου στο Δημοτικό Κήπο

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες ανάπλασης του Δημοτικού Κήπου οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και 14 μήνες για την ολοκλήρωση του έργου. Η υπόσχεση για την αναμόρφωση του κήπου επιτέλους αρχίζει να υλοποιείται και στη πράξη μετά από τόσες προσπάθειες εξωραϊσμού του οι οποίες δεν έφεραν ποτέ το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Είναι το πρώτο από τα έργα συγχρηματοδότησης από το κονδύλι των 18 εκατομμυρίων ευρώ που εξασφάλισε ο Δήμος Λάρνακας από τα Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία της Ε.Ε. Να σημειώσουμε ότι οι διαδικασίες για την αναμόρφωση του κήπου  ξεκίνησαν, αφού ο Δήμος προχώρησε σε προκήρυξη Διαγωνισμού για την ανάπλαση του το περασμένο Μάρτιο.

Στο έργο αυτό θα υλοποιηθεί αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση, ενώ παράλληλα και ανάπλαση του χώρου μπροστά από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, όπου θα περιλαμβάνει πεζόδρομους, πλατειακούς χώρους, δεντροφύτευση, φωταγώγηση, αστικό εξοπλισμό, πρόσβαση για ΑΜΕΑ και την κατασκευή καφετέριας και χώρων υγιεινής.

Πλέον οι οικογένειες θα μπορούν να επισκέπτονται το κήπο χωρίς να φοβούνται για την ασφάλεια των παιδιών τους από τα ετοιμόρροπα και επικίνδυνα παιχνίδια που βρίσκονταν εκεί μέχρι τώρα τα οποία μπορούσαν να προκαλέσουν οποιοδήποτε σοβαρό τραυματισμό.

Ο Δημοτικός Κήπος, καθώς βρίσκεται σε μία ιδανική τοποθεσία στο κέντρο της πόλης αποτελεί πολυσύχναστο μέρος από γονείς και παιδιά και έτσι κρίνεται αναγκαίο να έχουν το δικαίωμα οι οικογένειες να περνούν τη μέρα τους στο κήπο με ασφάλεια αλλά και με σωστή υγιεινή.

Eπιμέλεια
Νίκη Μιχαήλ
(Δημοσιογράφος)

Σχετικά νέα

X
Translate »