Έχουμε θέμα

Έντονη η δυσαρέσκεια του κόσμου με την απόφαση για καρναβαλίστικη παρέλαση την Τσικνοπέμπτη και όχι την Κυριακή των Καρναβαλιών

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια συμπολιτών μας για την απόφαση του Πολιτιστικού Τμήματος του Δήμου, να διοργανώσει παιδική καρναβαλίστικη παρέλαση την ημέρα της Τσικνοπέμπτης και όχι την Κυριακή των Καρναβαλιών.

Αρκετοί συμπολίτες μας μετά τη δημοσιοποίηση του άρθρου μας ”Καρναβάλι την Τσικνοπέμπτη και λογική πάει περίπατο” επικοινώνησαν μας και εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για αυτή την απόφαση η οποία σίγουρα δεν είναι και η καλύτερη επιλογή καθώς πρόκειται για μια κανονική καθημερινή ημέρα με φροντιστήρια, εργασία κ.α και η λογική όποιος μπορεί ας πάει δεν ευσταθεί.

Αν αύριο έχουν την ευκαιρία να παρευρεθούν 600 μωρά σίγουρα αν γινόταν την Κυριακή των καρναβαλιών θα το απολάμβαναν 1500. Είναι άδικο με μια απόφαση να στερούμε από τον κόσμο στιγμές που αναζητά για να ξεφύγει από την καθημερινότητα. Η ιδέα να γίνει εκδήλωση την Τσικνοπέμπτη ήταν πολύ ωραία και συγχαίρουμε το Δήμο, όμως από την άλλη έπρεπε να ξεχωρίσει τις δυο εκδηλώσεις και να χαρίσει ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ την ευκαιρία να απολαύσει αυτή τη γιορτή χαράς με τα παιδιά του.

Η λογική του ”Αφού κάμνει η Λεμεσός καρναβάλι” δεν πείθει γιατί άλλες πόλεις και δήμοι κατάφεραν να χτίσουν το δικό τους καρναβάλι χωρίς να αναγκάζουν τον κόσμο τους να φεύγει σε άλλες πόλεις. Με την ίδια λογική Κατακλυσμό δεν έπρεπε να κάνει κανείς άλλος, όμως βλέπουμε τη Λεμεσό, την Πάφο και την Αγία Νάπα κάνουν χωρίς να δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία ότι είναι μια γιορτή της Λάρνακας.

Αναμφίβολα η Λεμεσός αποτελεί τον Βασιλιά του καραναβαλιού στην Κύπρο και σίγουρα καμία πόλη δεν μπορεί να φτάσει το επίπεδο του, καθώς είναι ριζωμένο στην κουλτούρα της πόλης εδώ και χρόνια.

Παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια έχουμε δει Δήμους (μικρούς και μεγάλους) να οργανώνουν τη δική τους παρέλαση οι οποίες κυρίως απευθύνονται κυρίως στα μικρά παιδιά και να σημειώνουν μεγάλη επιτυχία. Αγλατζιά, Πάφος, Σωτήρα, Παραλίμνι, Κόρνος, είναι μερικοί από τους Δήμους/Κοινότητες που τα τελευταία χρόνια έβαλαν το καρναβάλι στη ζωή τους.

Μάλιστα φέτος στο χορό και μάλιστα με 10ήμερο καρναβάλι μπήκε και ο Δήμος Αγίας Νάπας ο οποίος δεν είναι τόσο ρομαντικός στα θέματα ”ταυτότητας” και ούτε τους ενδιαφέρει εάν κάνει η Λεμεσός καρναβάλι ή η Λάρνακα Κατακλυσμό. Εκεί εκμεταλλεύονται την κάθε στιγμή προς όφελος του Δήμου τους  και πολύ καλά κάνουν.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »