Έχουμε θέμα

Ένα ακατέργαστο διαμάντι αφημένο στον χρόνο στην πλατεία Αγίου Λαζάρου

Αναμφίβολα η πλατεία Αγίου Λαζάρου έχει πάρει τα πάνω της τον τελευταίο χρόνο. Εκτός από τις καφετέριες που λειτουργούσαν από πριν, την εμφάνιση του έκανε το ξενοδοχείο όπερα ενώ τα υπόλοιπα διατηρητέα κτίρια έχουν αναστηλωθεί και κοσμούν την περιοχή. Σήμερα το μάτι μας έπεσε στο παραμελημένο κτίριο που είναι κολλημένο με το ξενοδοχείο Όπερα.

Ένα κτίριο με πολύ όμορφη αρχιτεκτονική που όταν το βλέπεις απλά φαντάζεσαι πόσο όμορφο θα ήταν αν ήταν σε καλή κατάσταση. Είναι πραγματικά κρίμα να βλέπουμε κτίρια με σπάνια αρχιτεκτονική ομορφιά να είναι στο έλεος του Θεού. Αυτά τα κτίρια είναι η ιστορία της πόλης μας και μέσα απ αυτά μπορούμε να ανακαλύψουμε τις άγνωστες πτυχές της.

Ο Δήμος καλό θα είναι να έρθει σε επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες και να γίνει μια αναστήλωση του για να δώσει και αυτό με τη σειρά του τη δική του αίγλη στην πλατεία.

Η Αγίου Λαζάρου αλλάζει και μέσα στον επόμενο χρόνο αναμένεται να είναι κεντρίζει τον κόσμο να περνά τον χρόνο του εκεί. Ήδη ανακοινώθηκε το νέο ξενοδοχείο του Ιρανού επιχειρηματία ενώ ακούγονται και άλλες επενδύσεις στην περιοχή.

Είναι κρίμα και άδικο για όλους, κυρίως για την αισθητική της πλατείας, αυτό το κτίριο να είναι απλά μια κακή πινελιά.

Άρθρο: cityoflarnaka.com

image

 

Σχετικά νέα

X
Translate »