Breaking News

Αθλητικά Νέα

Ένας μήνας για τον 2ο Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας

Ένας μήνας έχει απομείνει μέχρι τον πολυαναμενόμενο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας. Η τεράστια επιτυχία της περσινής παρθενικής διοργάνωσης επιτείνει ακόμα περισσότερο την ανυπομονησία χιλιάδων αθλητών και απλών πολιτών που μετρούν αντίστροφα για τις 18 Νοεμβρίου 2018, όταν η Λάρνακα θα είναι το κέντρο του κόσμου των μαραθωνοδρόμων και της κοινότητας των αθλητών δρόμου.

 

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Τα αποκαλυπτήρια του αγώνα θα γίνουν την ερχόμενη Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 από την Οργανωτική Επιτροπή του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας και τον Δήμο Λάρνακας σε διάσκεψη Τύπου στις 11:00, στο ξενοδοχείο Radisson Blu, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστεί αναλυτικά το πρόγραμμα της σπουδαίας διοργάνωσης.

 

Στη διάσκεψη Τύπου, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, θα παρουσιαστεί αναλυτικά το πρόγραμμα του δεύτερου Radisson Blu Larnaka International Marathon, της διοργάνωσης που έγινε θεσμός και αποτελεί σταθμό ειδικά για την πόλη της Λάρνακας.

 

“Μετά την επιτυχημένη περσινή διοργάνωση, ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας επιστρέφει για να αφήσει και πάλι το στίγμα του στον κυπριακό αθλητισμό. Το πρώτο ραντεβού δίνεται στις 25 Οκτωβρίου, για την παρουσίαση της σπουδαίας διοργάνωσης και ακολουθεί το μεγάλο ραντεβού με όλους εσάς στις 18 Νοεμβρίου”, τονίζουν οι διοργανωτές προαναγγέλλοντας τον αγώνα.

 

Θα περιλαμβάνει από μαραθώνιο 42 km μέχρι αγώνα για παιδιά

Όπως και πέρσι, η Οργανωτική Επιτροπή προσφέρει στους δρομείς μια μεγάλη γκάμα επιλογών αποστάσεων που θα καλύψουν όλα τα γούστα: Όλοι οι αγώνες θα κάνουν εκκίνηση από το δημαρχείο της Λάρνακας επί της λεωφόρου Αθηνών στις Φοινικούδες.

 

Μαραθώνιος Δρόμος

Αγώνας 42.195 μέτρων που θα προσφέρει έντονες στιγμές συγκίνησης στους θαρραλέους δρομείς που θα τα διανύσουν. Μια διαδρομή που, εκτός από την πανέμορφη φύση που τη χαρακτηρίζει, αποτελεί ιδανικό αγώνα για την καταγραφή ρεκόρ και εξαιρετικών επιδόσεων.

Δικαίωμα εγγραφής: 30 ευρώ

 

Ημιμαραθώνιος Δρόμος

21.097 μέτρα για εκείνους που θέλουν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους στο «μικρό αδερφάκι του Μαραθωνίου».

Ένας ασφαλής αγώνας με υψηλές προδιαγραφές που αντεπεξέρχονται ακόμα και στο γούστο των πιο απαιτητικών δρομέων.

Δικαίωμα εγγραφής: 25 ευρώ

 

Αγώνας δρόμου 10 km

Ο αγώνας δρόμου δέκα χιλιομέτρων απευθύνεται σε όλους όσοι έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους και έχουν την ενέργεια να κατακτήσουν 10 ολόκληρα χιλιόμετρα!

Η διαδρομή έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει σταθμούς ανεφοδιασμού, ώστε όλοι να απολαύσουν τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Δικαίωμα εγγραφής: 20 ευρώ

 

Αγώνας Δρόμου 5 km

Τα 5 χιλιόμετρα μπορεί σε πολλούς να φαίνονται λίγα, αλλά δεν παύουν να ενθουσιάζουν με τις δυνατές συγκινήσεις που προσφέρουν.

Μια πρόκληση για όλους που λατρεύουν τις υπέροχες διαδρομές δίπλα στη θάλασσα, αλλά και που αντέχουν τους έντονους ρυθμούς.

Δικαίωμα εγγραφής: 20 ευρώ

 

Εταιρικός Αγώνας Δρόμου 5 km

Ένας αγώνας που σίγουρα θα σε φέρει πιο κοντά με τους συναδέλφους σου, ενώ ταυτόχρονα θα τρέχετε για καλό σκοπό!

Με τη συμμετοχή σας, σίγουρα θα διασκεδάσετε και θα αποκτήσετε μια υπέροχη εμπειρία που θα συζητάτε για καιρό και θα θέλετε να επαναληφθεί!

Δικαίωμα εγγραφής για 11 – 40 άτομα 300 ευρώ και για 4 – 10 άτομα 150 ευρώ.

 

Το McDonald’s™ Kids Race 1K

Ο αγώνας δρόμου ενός χιλιομέτρου αποτελεί μια σύντομη διαδρομή που συμπεριλαμβάνει το McDonald’s™ Kids Race 1K.

Το McDonald’s™ Kids Race 1K είναι η ιδανική διαδρομή για να εισάγει τα παιδιά και τα άτομα με ειδικές ικανότητες, στο πνεύμα του αθλητισμού.

Απευθύνεται για την ηλικιακή ομάδα από 4-17 χρόνων και είναι δωρεάν για όλους τους μαθητές χάρη στην ευγενή υποστήριξη των McDonald’s™.

Δωρεάν συμμετοχή.

 

RMHC® Fun Race 1KM

To RMHC® Fun Race 1KM απευθύνεται στους γονείς ή/και κηδεμόνες των παιδιών κάτω των 10 ετών που θέλουν να συμμετέχουν στον αγώνα McDonald’sTM Kids Race 1KM, αλλά και σε όσους ενήλικες θέλουν με τη συμμετοχή τους να νιώσουν τη χαρά και τη συγκίνηση της γιορτής του Μαραθωνίου Λάρνακας.

Μέρος των εσόδων του RMHC® Fun Race 1KM θα αποδοθεί στο Ronald McDonald House Charities®Κύπρου, έναν φιλανθρωπικό οργανισμό, ο οποίος στηρίζει, σε πάνω από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, χιλιάδες οικογένειες παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας, να μείνουν μαζί κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης των παιδιών.

Δικαίωμα εγγραφής: 10 ευρώ

 

Μια ξεχωριστή παρουσία

Μία ξεχωριστή παρουσία θα «κοσμήσει» τον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας, με τη 12χρονη Γλυκερία Σκάρκου να έρχεται από την Ελλάδα για να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο όνειρό της.

 

Η Γλυκερία Σκάρκου ήταν ένα από τα πρόσωπα του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας την περασμένη άνοιξη! Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η 12χρονη δρομέας αποτέλεσε μία από τις πιο όμορφες εκπλήξεις της διοργάνωσης με την τρίτη θέση που κατέλαβε στα 5 χλμ., με χρόνο 19.52.

 

Η νεαρή δρομέας προκάλεσε αίσθηση με την επιτυχία της, καθώς μάλιστα δεν πτοήθηκε από τον βροχερό καιρό εκείνης της μέρας που προκάλεσε ολισθηρότητα στο δρόμο και δυσχέρανε τις προσπάθειες ακόμη και πιο έμπειρων αθλητών. «Το τρέξιμο για μένα είναι όλη μου η ζωή, δεν θα το άλλαζα με τίποτα», είχε πει τότε η 12χρονη δρομέας, η οποία είχε μιλήσει και για το όνειρό της να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε μαραθώνιους στο εξωτερικό.

 

«Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να είμαι υγιής. Από κει και πέρα πιστεύω πως το όνειρο κάθε αθλητή είναι να φορέσει τη φανέλα της εθνικής του ομάδας και να εκπροσωπήσει τη χώρα του σε αγώνες στο εξωτερικό», είχε δηλώσει μετά από εκείνη την επιτυχία της η Γλυκερία Σκάρκου.

 

Όνειρο που θα εκπληρώσει στον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας τον ερχόμενο μήνα! Η αθλήτρια του Παναγιώτη Χαραμή, υπό τις οδηγίες του οποίου προπονείται εδώ και τρία χρόνια, ετοιμάζεται για τη διαδρομή των 5 χλμ. με στόχο να εκπλήξει ξανά με τα κατορθώματά της, αν και πλέον τίποτα δεν μοιάζει ακατόρθωτο για τη νεαρή αθλήτρια.

 

Η 12χρονη δρομέας από την Ελλάδα προετοιμάζεται εντατικά αυτή την περίοδο, πριν πάρει το αεροπλάνο για τη Λάρνακα όπου θα πραγματοποιήσει τη μεγάλη της επιθυμία.

 

Διεθνής αναγνώριση

Η πολύ μεγάλη επιτυχία του πρώτου Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας αναγνωρίστηκε και επίσημα με τη συμπερίληψή του στο επίσημο ημερολόγιο της Διεθνούς Ένωσης Μαραθώνιων Δρόμων και Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων. Μόλις μετά την πρώτη διοργάνωση, ο αγώνας έλαβε τη διεθνή πιστοποίηση από την Association of International Marathons and Distance Races AIMS, όπως ανακοίνωσε η Οργανωτική Επιτροπή. Έτσι, ο Διεθνής Μαραθώνιος της Λάρνακας έγινε μια από τις ελάχιστες αθλητικές διοργανώσεις που λαμβάνουν αυτή την πιστοποίηση μετά τον πρώτο αγώνα και βρίσκεται ήδη στο επίσημο καλεντάρι της AIMS με τους κορυφαίους μαραθώνιους αγώνες!

 

Η ΑΙΜS φιλοξενεί τους μεγαλύτερους αγώνες μεγάλων αποστάσεων που ξεπερνούν τους τετρακόσιους σε αριθμό και διεξάγονται σε περισσότερες από εκατόν χώρες. Ταυτόχρονα, συνεργάζεται με τη Διεθνή Ένωση Αθλητικών Ομοσπονδιών (IAAF) για όλα τα θέματα που αφορούν τις διεθνείς δρομικές διοργανώσεις.

 

Μέσω της AIMS επιτυγχάνεται μεταξύ των διεθνών διοργανώσεων που φιλοξενεί, η ανταλλαγή πληροφοριών, γνώσεων και εμπειρογνωμοσύνης, τριών χαρακτηριστικών που είναι απαραίτητα για τη διοργάνωση και διεξαγωγή αθλητικών γεγονότων μεγάλης εμβέλειας και τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχουν.

 

Ταυτόχρονα, η σημασία της πιστοποίησης παρουσίας στον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας στο πλάι της AIMS, συνίσταται στο ότι προσελκύει έμπειρους αθλητές υψηλού επιπέδου από το εξωτερικό αυξάνοντας το επίπεδο του συναγωνισμού.

Σχετικά νέα

X
Translate »