Breaking News

ΑΕΚ

Έκανε το πρώτο βήμα με εμφάνιση που στέλνει μηνύματα

«Μαγική» και αντρίκια η εμφάνιση της ΑΕΚ επί της Ντιναμό Μίνσκ. Οι δευτεραθλητές της Κύπρου, υποδέχτηκαν τους Λευκορώσους, και τους ισοπέδωσαν με ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο μέσα στο απόρθητο «κάστρο» της «AEK Arena».

Το 2-0 μπορεί να χαρακτηριστεί και άδικο, αν αναλογιστούμε ότι οι ποδοσφαιριστές του Ιδιάκεθ δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες που ενθουσίασαν τον κόσμο, ο οποίος είχε εντυπωσιακή παρουσία. Οι «χρυσοί» σκόρερ για την ΑΕΚ, ήταν ο Τέτε με εκπληκτική λόμπα (43΄), και ο Χέφελ (70΄) που «κλείδωσε» τη νίκη, η οποία δίνει προβάδισμα πρόκρισης στη κυπριακή ομάδα.

Το ματς:

Με το ευέλικτο 3-4-3 «κατέβασε» την ΑΕΚ Λάρνακας ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ, κόντρα στην επικίνδυνη, αλλά βατή, Ντινάμο Μίνσκ. Οι Λαρνακείς, μπήκαν με διάθεση να πιέσουν, να δημιουργήσουν και να προβληματίσουν το σύνολο του Ορένκα.

Οι δύο αντίπαλοι μπήκαν δυνατά, με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή της μπάλας, και να απειλεί πρώτη με τον Φλοριάν, που δε μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι, ύστερα από σέντρα του Τρισκόφσκι. Η Ντιναμό απάντησε άμεσα με τον Κβασίνσκι, αλλά ο Πάμπλο ήταν εκεί.

Αυτή η φάση, ήταν η πρώτη για τους φιλοξενούμενους, και από τις ελάχιστες στο πρώτο μισό της «μάχης» για το τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Αντίθετα, οι ποδοσφαιριστές του Ιδιάκεθ, πίεζαν συνεχώς, υπό τις οδηγίες του.

Στο 24΄ ο Τρισκόφσκι θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ, αλλά ο Κλίμοβιτς έδιωξε με υπερένταση. Εκεί, που όλα έδειχναν ότι η υπεροχή των γηπεδούχων θα πάει «στράφι», ήρθε ο Τετέ να δικαιώσει τον νεαρό τεχνικό, που τον επέλεξε στην αρχική ενδεκάδα, αντί του Τόμας.

Στο 43΄ ο Λαμπάν βρήκε έξοχα τον Χέφερ, εκείνος «μοίρασε» στον Τετέ που με φοβερή λόμπα, κέρδισε τον πορτιέρο της Μίνσκ για το 1-0. Το γεγονός αυτό, έδωσε «φτερά» στην ομάδα της Λάρνακας. Δίχως κάτι άλλο, και με τον κόσμο να είναι ευχαριστημένος, οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Το δεύτερο μισό της ευρωπαϊκής «μάχης» είχε περίπου την ίδια «εικόνα», με τους γηπεδούχους να εμφανίζουν ένα απολύτως κυρίαρχο πρόσωπο. Η κατοχή μπάλας έφτασε σε φοβερά επίπεδα υπέρ της ΑΕΚ, αλλά οι φάσεις δεν «έβγαιναν» με την ίδια ευκολία.

Το μακρινό σουτ του Νογιόκ δε βρήκε στόχο (54΄), με τον Χέφελ να απαντά με απίστευτη ευκαιρία. Ο Ολλανδός πήρε τη μπάλα από τον Τρισκόφσκι, ξεπέρασε με άνεση τον αντίπαλο του, και μόνος του με τον τερματοφύλακα, έστειλε τη μπάλα άουτ (65΄), αντί για τα δίχτυα της Μίνσκ.

Αυτό που δεν κατάφερε με την υπέροχη προσπάθεια του, το έκανε πέντε λεπτά αργότερα με μακρινό σουτ, το οποίο «τρύπησε» τον Κλίμοβιτς για το 2-0, και τα έξαλα πανηγύρια των φιλάθλων.

Μετά το δεύτερο τέρμα για την ΑΕΚ, οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων δεν άφησαν περιθώρια στη Μίνσκ, «κρατούσαν» με «μαεστρία» τη μπάλα, και το σκορ, για να φτάσουμε στη λήξη, η οποία βρήκε τους πάντες με το χαμόγελο στα χείλη.

Η ΑΕΚ Λάρνακας εφόσον «κρατάει» την έδρα της, αλλά και την εστία της ανέπαφη, μπορεί να ονειρεύεται ομίλους στο Europa League, πρώτα όμως, πρέπει να ταξιδέψει στη Λευκορωσία για να «σφραγίσει» το εισιτήριο προς τα «play-off» εκεί όπου την περιμένει ένας δύσκολος αντίπαλος, μεγαλύτερης δυναμικότητας από την Ντιναμό.

Συνθέσεις:

AΕΚ (Ιδιάκεθ): Πάμπλο, Αντωνιάδης, Τρουγιόλς, Μόισοφ, Καταλά, Λαρένα, Τέτε (78′ Ακοράν), Τρισκόφσκι, Χέφελ (74′ Τομάς), Λαμπάν, Φλοριάν (91′ Μυτίδης)

Ντινάμο Μίνσκ (Ουρένκα): Κλίμοβιτς, Κουζμένοκ, Γκάλοβιτς, Όστρουκ, Σαρόκα, Νόγιοκ, Σατσίβκο, Μπεγκούνοβ (46′ Κάρποβιτς), Κατσίνσκι (68′ Κλιόμπας), Λέκοβιτς, Λούκιτς (73′ Νίκολιτς).

 

 

«Πάμε στη Λευκορωσία να πάρουμε την πρόκριση , εκπληκτικός ο κόσμος μας» 

Ο Ιμανόλ Ιδιακέθ εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση, αλλά και το αποτέλεσμα της ομάδας του. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η ομάδα πρέπει να πράξει το ίδιο και στον επαναληπτικό στην Λευκορωσία για να πάρει την πρόκριση.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Είμαι ευχαριστημένος. Παίξαμε πολύ καλά. Διαβάσαμε πολύ καλά τον αντίπαλο. Πιστεύω κάναμε πολλές ευκαιρίες απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο που διαθέτει ένα συμπαγές σύνολο. Πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα ενόψει ρεβάνς. Η λέξη φαβορί δεν λέει τίποτα, αυτά είναι στα χαρτιά. Θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο αγώνα στην Λευκορωσία. Σε μια βδομάδα πρέπει να κάνουμε το ίδιο για να πάρουμε την πρόκριση . Πάμε για να πάρουμε την πρόκριση. Θα δούμε αν θα αλλάξουμε την φιλοσοφία ή την τακτική μας. Θέλουμε να κρατάμε μπάλα και να κερδίζουμε ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις. Ο καλύτερος τρόπος για να προκριθείς είναι να επιτεθείς. Συγχαρητήρια στον κόσμο που έφτιαξε μια τόσο ζεστή ατμόσφαιρα. Αφιερώνω τη νίκη σε όλη την οικογένεια της ΑΕΚ»

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »