Αναπτυξιακά Έργα

Άρχισε η κατεδάφιση της πρώην Τ/Κ Αγοράς (pics)

«Ανάπλαση της αυλής και αποκατάσταση μέρους του οικοδομικού συμπλέγματος Ζουχουρί»

Στα πλαίσια του Έργου «Ανάπλαση της αυλής και αποκατάστασης μέρους του οικοδομικού συμπλέγματα Ζουχουρί», άρχισε η κατεδάφιση της πρώην Τ/Κ Αγοράς.

Η κατεδάφιση γίνεται για σκοπούς ολοκλήρωσης των αποτυπώσεων που είναι αναγκαίες για την εκπόνηση των τελικών κατασκευαστικών σχεδίων του Έργου.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Υπενθυμίζεται ότι το οικοδομικό σύμπλεγμα Ζουχουρί, που αποτελείται από την αυλή, τις περιμετρικές οικοδομές, το Τέμενος και την πρώην Τ/Κ Αγορά, βρίσκεται στο Αστικό Κέντρο της πόλης και είναι ένα από τα σημαντικότερα Αρχαία Μνημεία της Λάρνακας. Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση της αυλής, συμπεριλαμβανομένου του χώρου της πρώην Τ/Κ Αγοράς, τη συντήρηση και αποκατάσταση του Ξενώνα που βρίσκεται στον όροφο των οικοδομών παρά το Τέμενος, καθώς επίσης τη συντήρηση και αποκατάσταση των όψεων όλων των οικοδομών του συμπλέγματος, από την πλευρά της αυλής. Σκοπός του έργου, είναι η λειτουργική και η αισθητική βελτίωση του χώρου και των οικοδομών του συμπλέγματος και η λειτουργική σύνδεση της αυλής με τον περιβάλλοντα χώρο και το οδικό δίκτυο της περιοχής. Είναι σημαντικό, η διαμόρφωση της αυλής να αναδεικνύει τον ιστορικό και παραδοσιακό χαρακτήρα του χώρου, του Τεμένους και των οικοδομών, ώστε να προσελκύει τόσο τους κατοίκους της Λάρνακας, όσο και τους ξένους επισκέπτες.

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός είναι της Κοινοπραξίας Σωκράτους Ηλιάνα, Πολεμίτη Παναγιώτη και Ονησιφόρου Γιώργος.

Το Έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής  Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

 

Η προσπάθεια αυτή, για εξωραϊσμό και βελτίωση των συνθηκών ζωής δεν περιορίζεται μόνο στο Κέντρο της πόλης, αλλά προεκτείνεται και σε κάθε γειτονιά, ενορία και περιοχή της Λάρνακας. Ο Δήμος Λάρνακας εξυπηρετεί και να υπηρετεί τους Δημότες της Λάρνακας και εργάζεται με μοναδικό γνώμονα και συμφέρον, το καλό της πόλης και των Δημοτών του.

Ο Δήμος Λάρνακας, απολογείται για τις ταλαιπωρίες που δημιουργούνται τόσο σε εμπορευόμενους όσο και σε Δημότες και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι ταλαιπωρίες αυτές να είναι όσο το δυνατό πιο ανώδυνες.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 8 Οκτωβρίου 2018

Σχετικά νέα

X
Translate »