Going out

Φθινοπωριάζει και επιστρέφουμε στα στέκια του κέντρου της πόλης

Ο καιρός αρχίζει να αλλάζει σιγά σιγά και η κίνηση στο κέντρο αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς όλες τις ώρες τις μέρας. Αυτό σημαίνει ότι αφήνουμε πίσω μας τα μπαράκια δίπλα στο κύμα και πάμε για καφέ ή ποτό στο κέντρο! Μαζέψαμε τα δικά μας αγαπημένα στέκια και σας τα προτείνουμε.

 

point

H Πλατεία Ερμού με all day spot για καφέ, φαγητό ή και ποτό είναι ένα από τα αγαπημένα σημεία συνάντησης για τους λαρνακείς τον τελευταίο χρόνο. Οι επιλογές δεν είναι λίγες και καλύπτουν όλα τα γούστα. Στο The Point χαλαρώνουμε με καλό καφέ ενώ αποτελεί και μια πολύ ωραία πρόταση για φαγητό και παρέα, στο Alchemies απολαμβάνουμε την ποιοτική του κουζίνα, στο Barrel House τα μοναδικά κοκτέιλ, ενώ στο DSTRKT είναι ιδανικό για βραδινή έξοδο τύπου clubbing. Να μην ξεχνάμε φυσικά και το διαχρονικό Preserve το οποίο παραμένει μια σοβαρή επιογή για βραδινό ποτό.

Το Βάλτου Ρίγανη φυσικά μας περιμένει για τη δική του γευστική πρόταση ενώ για τους γλυκούς μας φίλους, η γλυκόπολις μέσα στη στοά Κίζη αναμένεται να μας προσφέρει έναν χειμώνα όλο γλύκα.

larnaka night

 

Η  πολυσύχναστη οδός Κλεάνθη Καλογερά με άρωμα cocktail bar και καλού κρασιού. Όσοι συχνάζουν σε αυτή την οδό γνωρίζουν καλά τι κρύβει στα στενά της. Αρχίζοντας το απόγευμα από το γνωστό Καφέ της Χρυσάνθης, ένα μικρό παράδεισο δίπλα από την Λαϊκή Αγορά. Κάνουμε μια στάση για τη διάσημη σπιτική της λεμονάδα και το μενού που σφύζει από λαχταριστές επιλογές σε φαγητό και γλυκό. Συνεχίζουμε με ένα καλό κρασί από την μεγάλη ποικιλία του Stories Espresso and Wine, το οποίο όπως φανερώνει και το όνομα του ειδικεύεται στον καλό καφέ και το κρασί. Δεν αφήνουμε όμως πίσω το Old Market, για να δοκιμάσουμε μοναδικά κοκτέιλ από τους έμπειρους μπάρμαν του μαγαζιού. Για τους λάτρεις του ναργιλέ και φυσικά των ποιοτικών κοκτέιλς απλά να υπενθυμίσουμε ότι επιστρέφει το Mukta μετά από μια μικρή απουσία.

 

larnaka night

 

Λίγο πιο κάτω, στη Λαϊκή γειτονιά βρίσκονται πολυσύχναστα μαγαζιά με πιο ροκ διάθεση τα οποία μετατρέπονται και σε μουσικές σκηνές φιλοξενώντας γνωστούς και μη καλλιτέχνες. Το Savino Rock bar, το οποίο φέτος κλείνει 26 χρόνια και γιορτάζει, και το Savino Live αποτελούν τις διαχρονικότερες επιλογές για τους ντόπιους και μη. Στο ίδιο δρομάκι, για χαλαρό ποτό και ναργιλέ αράζουμε στο Stone Age και στο Dylan’s. Ακόμα μια επιλογή για live με έντεχνη και λαϊκή διάθεση είναι το Avalon, άφιξη των τελευταίων χρόνων που αγαπήθηκε.

 

labno

Αν πάλι, είσαι πιο κλασικός τύπος προτείνουμε για σένα στέκια και στις Φοινικούδες για μια πιο χαλαρή έξοδο. Στο Blooms bar & grill μπορείς να δοκιμάσεις γνήσιο αμερικάνικο μπέργκερ συνοδεύοντας το με μια παγωμένη μπύρα από το μενού του μαγαζιού.

Ειδικοί στην μπύρα είναι και διαχρονικό πλέον The Brewery (φαίνεται από την ονομασία του) προσφέροντας σου την επιλογή να την απολαύσεις παγωμένη σε μεγάλες κανάτες ή και σε διάφορες γεύσεις όπως φράουλα ή μάνγκο.

Σε πιο χαλαρή διάθεση αλλά με επιλογές τόσο σε φαγητό όσο και σε καφέ είναι το Segafredo το οποίο χειμώνα καλοκαίρι δεν παύει να είναι μια ποιοτική επιλογή στην παραλία των Φοινικούδων. Για αυτούς που αναζητούν τη γευστική εμπειρία στον παραλιακό δρόμο οι επιλογές είναι πάρα πολλές και ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα.

Για στέκι φυσικά οι προορισμοί είναι 2 και αυτοί αναφέρονται στο Hobos και στο Panos Steak House. Για πιο low budget επιλογή συστήνουμε ανεπιφίλακτα το Kalamaki Bar και για ένα γρήγορο σνακ το BakeIT. Για τους επιμένων Ιταλικά αναμφίβολα πάμε Aldente και για τους ”Αμερικάνους” τα Fridays σίγουρα είναι η πρώτη επιλογή.

Φυσικά, για πιο χαλαρές διαθέσεις η καινούργια άφιξη στις Φοινικούδες, το Rum tree που βρίσκεται σε μια αυλή με πολύ πράσινο πίσω από την πλατεία Ευρώπης, με cozy ατμόσφαιρα, σε χαλαρώνει με ρούμι και κοκτέιλ. Τέλος, με χαλαρή διάθεση πάμε και στο Guru για απολαυστικό αρωματικό ναργιλέ και όχι μόνο.
Οι επιλογές στο κέντρο της πόλης δεν περιορίζονται μέχρι εδώ και καλύπτουν μέχρι και τον πιο απαιτητικό.

Επιμέλεια κειμένου

Άντρια Σάββα

city2

Σχετικά νέα

X
Translate »