Διατροφή

Τα 7 tips που πρέπει να γνωρίζεις για να αγοράσεις το καλύτερο καρπούζι

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά. Οι επιλογές για τα εποχιακά φρούτα είναι περισσότερες, όμως ας παραδεχτούμε πως το καρπούζι είναι το πρώτο φρούτο που έρχεται στο μυαλό μας ακούγοντας «Καλοκαίρι». Καρπούζι παγωμένο και δροσιστικό  και κάποιες φορές με την συντροφιά του παραδοσιακού μας τυριού, το χαλούμι.

Είναι πολλές οι φορές που διαλέξαμε το λάθος καρπούζι..άγευστο και σκληρό. Μαζέψαμε 7 tips για να διαλέξεις το σωστό καρπούζι.

  • Αρχικά, αποφάσισε σε τι μέγεθος καρπουζιού αναζητάς. Υπάρχουν πολύ μικρά έως και πολύ μεγάλα.
  • Θες να μην έχει κουκούτσια το καρπούζι που θα αγοράσεις; Τα περισσότερα καρπούζια που δεν περιέχουν κουκούτσια δεν είναι οργανικά.
  • Αν είναι μεγάλο και δεν είναι και τόσο βαρύ, κάτι δεν πάει καλά.
  • Διάλεξε κάποιο καρπούζι που το χρώμα του είναι από λίγο σκούρο έως ανοιχτό πράσινο και όχι κίτρινο με λίγο πράσινο.
  • Δεν πρέπει να είναι ραγισμένο, μουχλιασμένο, μελανωμένο ή ζαρωμένο. Ο σκοπός του σκληρού εξωτερικού είναι να κρατάει τις ουσίες του μέσα. Αν βέβαια οι χαρακιές πάνω του είναι πολύ μικρές, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
  • Έλεγξε τον πάτο του καρπουζιού καλά. Σε εκείνο το σημείο κανονικά πρέπει να υπάρχει ένα σχετικά κίτρινο σημάδι που δημιουργήθηκε στο καρπούζι καθώς ωρίμασε και έπεσε κάτω. Αν δεν υπάρχει τέτοιο σημάδι, σημαίνει ότι το καρπούζι δεν πρόλαβε να ωριμάσει και κόπηκε πρόωρα.
  • Χτύπα το καρπούζι ελαφρά με την παλάμη σου μερικές φορές. Πρέπει να ακούγεται κάτι σαν μια μικρή ηχώ. Αυτό σημαίνει ότι το καρπούζι είναι φρέσκο και το εξωτερικό του είναι πολύ σκληρό, πράγμα που το κάνει το φρούτο πιο νόστιμο. Ίσως, είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις από την αρχή τον ήχο που κάνει το καλό καρπούζι όταν το χτυπάς, οπότε θα χρειαστεί κάποιες φορές να κάνεις και λάθος για να αρχίσεις να καταλαβαίνεις.

reporter

Σχετικά νέα

X
Translate »