Breaking News

Έχουμε θέμα

Πιαλέ Πασιά: To παραμελημένο στολίδι

Γράφει το City of Larnaka

Μια βόλτα μας σήμερα στην Πιαλέ Πασά ήταν αρκετή για να καταλάβουμε πως κάποια πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ. Το ”στολίδι” όπως το αποκαλούν πολλοί, ο όμορφος παραλιακός πεζόδρομος έχει τα μαύρα του τα χάλια και η απορία μας είναι πως αφού εμείς τα είδαμε με μια απλή βόλτα, πως γίνεται ο Δήμος να μην τα βλέπει;

 

Θρυμματισμένοι υαλοπίνακες

Η θέα τριών θρυμματισμένων υαλοπίνακων στον πεζόδρομο μας απογοήτευσε, ενώ παράλληλα προσπαθήσαμε να μπούμε στο μυαλό του κάθε ηλίθιου που χωρίς κανένα σεβασμό στην πόλη, προέβη σε αυτήν την πράξη. Παρόμοια ζημιά έγινε και το
Φεβρουάριο στο ίδιο σημείο περίπου (απέναντι από το πάρκο).

Δυστυχώς κάποια πράγματα δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξουν και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά και τον κάθε άρρωστο που προκαλεί ζημιές σε δημόσια περιουσία.

Εδώ καλούμε το Δήμο όπως προβεί σε αντικατάσταση των υαλοπινάκων καθώς είναι έτσι για 3η εβδομάδα.

IMG_5178

 

Λερωμένοι υαλοπίνακες

Από τις 17 Οκτωβρίου που βγήκαμε live αλλά και πιο πριν μέσω του Η Λάρνακα Αλλάζει καλέσαμε 2 φορές το Δήμο Λάρνακας και πιέσαμε για να καθαριστούν οι υαλοπίνακες και το πετύχαμε και στις 2 φορές. Επειδή το ζήσαμε, το να καθαριστεί ολόκληρη η λεωφόρος είναι θέμα μιας ημέρας και μιλούμε και για τις 2 πλευρές. Ωστόσο, σήμερα, στα μισά του καλοκαιριού και με την πόλη να έχει αυξημένο αριθμό επισκεπτών αλλά και τουριστών η υαλοπίνακες είναι λερωμένοι και σε μερικά σημεία μάλιστα σχεδόν δεν μπορείς να δεις από μέσα.

Να υπολογίσουμε ότι οι ακαθαρσίες είναι πολύ πιο ευδιάκριτες  στους πεζούς που περπατάνε στη λεωφόρο.

IMG_5179 IMG_5180 IMG_5181 IMG_5182
Πλέον χάθηκαν και τα όμορφα λουλούδια 

Ακόμη μια παρατήρηση που κάναμε εδώ και καιρό είναι ότι πλέον στα λασανάκια των δενδρυλλίων κατά μήκος του πεζόδρομου, πλέον δεν υπάρχουν λουλούδια όπως είχαμε συνηθίσει. Πλέον τα χρώματα των λουλουδιών έδωσαν τη θέση τους στο καφέ χρώμα του χώματος, εικόνα που σίγουρα απογοητεύει αν υπολογίσουμε πως μόλις ένα χρόνο μετρά το όλο έργο.

IMG_5177

Ξοδεύτηκαν πολλά εκατομμύρια για την ανάπλαση της λεωφόρου και το λιγότερο που οφείλουμε να κάνουμε, σεβόμενοι και τα λεφτά του φορολογούμενου δημότη είναι να τον σεβαστούμε και να του παρέχουμε μια παραλιακή  λεωφόρο, όμορφη, καθαρή και συγυρισμένη. Ο Δήμος οφείλει να βρει την ιδανική φόρμουλα συνεχούς συντήρησης και αν δεν μπορεί να το κάνει με το προσωπικό του τότε να δώσει υπηρεσίες προς τρίτους για να γίνεται η δουλειά και η πόλη να μην δείχνει αυτά τα χάλια.

Το είχαμε γράψει και σε παλαιότερο άρθρο μας, η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »