ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο Δημήτρης Χριστοδούλου από την Αραδίππου και 4 φίλοι του ανέβηκαν στην κορυφή της Αφρικής

Οι πέντε φίλοι -ένας Κύπριος, δύο Ελλαδίτες και δύο Ιταλοί- οι οποίοι θα περάσουν από 6 αφρικανικές χώρες στο πλαίσιο του project «We AfriHug» και οι οποίοι μοιράζονται το ίδιο όραμα για ένα δικαιότερο κόσμο με ίσες ευκαιρίες για όλους, ταξίδεψαν για 6 ημέρες στο Κιλιμάντζαρο με στόχο την ανάβαση στην κορυφή της Αφρικής, στα 5.756 μέτρα!
Συγκεκριμένα, σκοπός τους είναι η ενδυνάμωση τη νεολαία στις Αφρικανικές τοπικές κοινωνίες μέσω της μη-τυπικής μάθησης, η δημιουργία διασυνδέσεων μεταξύ Ευρωπαϊκών και Αφρικανικών πανεπιστημίων μέσω του προγράμματος Erasmus+ και η εκπλήρωση 3 αθλητικών επιτευγμάτων τα οποία θα δώσουν αξία στο πρόγραμμα, κίνητρο στους νέους και να περάσουν το μήνυμα πως τίποτα δεν είναι αδύνατο. Διάβασε περισσότερα για το project εδώ: https://goo.gl/5Cg1X1
Αυτές τις μέρες, το WE AfriHug Project ολοκλήρωσε με επιτυχία τις προγραμματισμένες δράσεις του στην Τανζανία.

Στις 3 και 4 Ιανουαρίου διεξήχθη διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Πανεπιστήμιο του Νταρ ες Σαλάαμ, όπου η ομάδα του WE AfriHug ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για το πρόγραμμα Erasmus+.

Πιο συγκεκριμένα, στις 3 Ιανουαρίου το παρόν έδωσαν σχεδόν 40 άτομα από το διοικητικό προσωπικό, ανάμεσα στους οποίους Κοσμήτορες και Διευθυντές διαφόρων τμημάτων του Πανεπιστημίου. Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για το πώς θα μπορούσαν τόσο οι ίδιοι αλλά και ως Πανεπιστήμιο να αποτελέσουν μέρος του προγράμματος Erasmus+. Το σεμινάριο ήταν αρκετά ενδιαφέρον, ενώ όπως και οι ίδιοι δήλωσαν έχουν την ανάγκη για περαιτέρω επιμόρφωση πάνω σε διεθνή εκπαιδευτικά προγράμματα καθώς υπάρχει έλλειψη πληροφόρησης.

Στις 4 Ιανουαρίου παρευρέθηκαν 250 φοιτητές του πανεπιστημίου, οι οποίοι ενημερώθηκαν τόσο για το πρόγραμμα, τον τρόπο συμμετοχής τους σε αυτό, όσο και για ευκαιρίες κινητικότητας στην Ευρώπη. Οι φοιτητές ήταν αρκετά ενθουσιασμένοι καθώς δεν γνώριζαν τίποτα σχετικά με τις ευκαιρίες κινητικότητας και μάλιστα οι περισσότεροι δήλωσαν ότι σκοπεύουν να κάνουν αίτηση για μεταπτυχιακά στο εξωτερικό. Τέλος, στο πλαίσιο έρευνας συλλέχθηκαν δεδομένα για την εκπόνηση εργασίας με θέμα την εκπαιδευτική κινητικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της εκπαίδευσης.


Αμέσως μετά, οι εθελοντές ταξίδεψαν για 6 ημέρες στο Κιλιμάντζαρο με στόχο την ανάβαση στην κορυφή της Αφρικής, στα 5.756 μέτρα, ακολουθώντας τη διαδρομή «Machame». Η ανάβαση ήταν μια πρόκληση για την ομάδα, διότι οι αντίξοες καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με την αϋπνία και την κόπωση, ανάγκασαν τους εθελοντές να ξεπεράσουν τα όρια τους και τη ζώνη ασφαλείας τους.


Αποτέλεσμα, ήταν η επιτυχής ανάβαση της ομάδας στην κορυφή Stella, στα 5.756 μέτρα, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας, ομαδικότητας και δύναμης.


Η ομάδα του WE AfriHug βρίσκεται ήδη στην Κένυα και αργότερα θα μεταβεί στην Ουγκάντα όπου και θα διεξάγουν εκπαιδευτικά σεμινάρια σε Πανεπιστήμια αλλά και Λύκεια, με βασικό στόχο την ενδυνάμωση της νεολαίας μέσω της εκπαίδευσης. Στις 15 Ιανουαρίου έγινε συνάντηση με το ανώτατο διοικητικό προσωπικό της Διοίκησης Τουρισμού του Kenyatta University, ενώ στις 17 Ιανουαρίου διεξήχθη το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο.

Δείτε πιο κάτω το βίντεο με τις δράσεις που αφορούν στην Τανζανία:

Ακολουθήστε το ταξίδι της ομάδας στα κοινωνικά δίκτυα και αναζητήστε τους ως @weafrihug

 

Μέγας Χορηγός του Project: TRADE.COM

Χορηγός επικοινωνίας: CITY.COM.CY

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη δράση We AfriHug αλλά και για να βοηθήσετε με οποιοδήποτε τρόπο, πιο κάτω θα βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας των παιδιών:

Μαριλένα Μαραγκού: +30 6951634197, e-mail: marilou2602@gmail.comκαι weafrihug@gmail.com

Κωνσταντίνος-Λουκιανός Μαραγκός: +30 6947980665, e-mail: dis.maragos@gmail.comκαι weafrihug@gmail.com

Δημήτρης Χριστοδούλου: +357 99907466, e-mail: demetrischristodoulou1989@gmail.com

Πηγή: city.sigmalive.com

Σχετικά νέα

X
Translate »