Αναπτυξιακά Έργα

Και 3ος επενδυτής για δημιουργία mall στην πόλη μας;

Μεγάλο ενδιαφέρον φαίνεται να υπάρχει από επενδυτές για δημιουργία Mall στην πόλη μας. Μετά τις 2 περιπτώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν την επένδυση του Ισραηλίτη επενδυτή Άλεξ Ραζ στα Λιβάδια και το ζεστό ενδιαφέρον Νοτιοαφρικανού επενδυτή σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κιτίου στην περιοχή νέου ΓΣΖ, πληροφορίες του Larnaka Business News.com αναφέρουν για ενδιαφέρον και 3ου επενδυτή, που ενδιαφέρεται για δημιουργία Mall στην περιοχή κυκλικού κόμβου Καλού Χωριού. Ως γνωστό η Λάρνακα είναι η μόνη πόλη της Κύπρου που δεν διαθέτει Mall και αυτό δημιουργεί ένα κενό το οποίο επενδυτές ενδιαφέρονται να καλύψουν.

Οι πρώτες δύο επενδύσεις αφορούν περιοχή στα Λιβάδια κοντά στο Jumbo και η άλλη περίπτωση αφορά την περιοχή νέου ΓΣΖ. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Larnaka Business News.com μας για την επένδυση στο ΓΣΖ έχει γίνει πρόσφατα παρουσίαση του έργο στις Δημοτικές αρχές πριν από λίγες ημέρες με την ονομασία Metropolis.

Με βάση το μέγεθος και τον πληθυσμό της πόλης μας είναι εύκολα αντιληπτό ότι είναι δύσκολο να δοθούν άδειες για 3 εμπορικά κέντρα αφού δεν θα είναι βιώσιμες, αν αναλογιστούμε ότι στη Λεμεσό λειτουργεί μόνο ένα mall.

 

Αντιδρούν οι καταστηματάρχες του εμπορικού κέντρου της πόλης.

Η επικείμενη ανάπτυξη εμπορικού κέντρου φέρνει αντιδράσεις από τους καταστηματάρχες του εμπορικού κέντρου της πόλης οι οποίοι συνέρχονται σήμερα στις 18:00 στο Αlexander College  για να συζητήσουν το όλο θέμα.

Παρόλα αυτά η όποια απόφαση να μην προχωρήσει μια τέτοια ανάπτυξη είναι ιδιαίτερα δύσκολη και εφόσον τηρούνται όλα τα κριτήρια είναι πολύ πιθανόν σύντομα η Λάρνακα να αποκτήσει το δικό της Mall, κάτι που έχει και υποστηρικτές και επικριτές.

Σχετικά νέα

X
Translate »