Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εταίρος στο έργο Μotivate ο Δήμος Λάρνακας

Ο Δήμος Λάρνακας ζητά από τους πολίτες να αξιολογήσουν την ποιότητα του συστήματος Δημοσίων Συγκοινωνιών στη Λάρνακα

Εταίρος στο έργο Μotivate του σχετικού Ευρωπαϊκού προγράμματος που ζητεί εμπλοκή των πολιτών για την ανάπτυξη Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, είναι ο Δήμος Λάρνακας με εταίρους την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιταλία.

Το έργο Μotivate αξιοποιεί τα διαδικτυακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εφαρμογές πληροφορικής για τη συγκέντρωση δεδομένων με απώτερο στόχο τον σχεδιασμό πολιτικών με επίκεντρο τον πολίτη και την ικανοποίηση των αναγκών του.

Στον ιστότοπο www.motivate.imet.gr υπάρχει ερωτηματολόγιο για την ποιότητα του συστήματος Δημοσίων Συγκοινωνιών στη Λάρνακα και πόσο ικανοποιημένοι είναι οι Δημότες, όχι μόνο με τις συγκοινωνίες αλλά και με το  υφιστάμενο δίκτυο ποδηλατοδρόμων και πεζοδρόμων και μάλιστα ερωτώνται οι Δημότες,   τι θα ήθελαν να προσφέρει ένα ελεγχόμενο σύστημα στάθμευσης στο κέντρο της πόλης ώστε να διευκολυνθεί η καθημερινότητά τους.

Η εφαρμογή motivate project υπάρχει στο App Store και το Google Play. Οι δημότες μπορούν να δηλώσουν τις ημερήσιες διαδρομές τους και να συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιβράβευσης που σχεδιάζει ο Δήμος Ιωαννιτών, και να κερδίσουν δώρα.

Κεντρική φιλοσοφία του έργου Motivate είναι να υπάρχουν πόλεις όπου οι πολίτες έχουν φωνή, συμμετέχουν και από κοινού με τους αρμόδιους φορείς, και καθιστούν τις πόλεις τους βιώσιμες. Οι κάτοικοι καλούνται να καταγράψουν τις ημερήσιες διαδρομές τους, να αξιολογήσουν τις υπηρεσίες μετακίνησης αλλά και να πουν τη γνώμη τους σχετικά με μελλοντικές παρεμβάσεις

Σχετικά νέα

X
Translate »