Δελτία Τύπου

Εργαστήρι Κινηματογράφου

 “Πως να σκηνοθετήσετε ένα Βίντεο, Βασικοί μεθόδοι και αρχές”

Το εργαστήρι θα περιστρέφεται γύρω απο τις βασικές αρχές σκηνοθεσίας. Θα έχει συνολική διάρκεια έξι ωρών και θα γίνει σε δύο τρίωρα.

Θα αποτελείται από θεωρία καθώς και ασκήσεις πρακτικής. Πιο συγκεκριμένα, θα αρχίσει με μια  μικρή αναδρομή και αναφορά στην Ιστορία του Κινηματογράφου με έμφαση στο πρίσμα της σκηνοθεσίας και το πως έχει εξελιχθεί μέσα από τα διάφορα καλλιτεχνικά κινήματα.

Έπειτα θα επικεντρωθούμε στις βασικές αρχές και μεθόδους σκηνοθεσίας. Σε αυτό το πλαίσιο οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα με την προβολή αποσπασματικών σκηνών από ταινίες του παγκόσμιου στερεώματος να αντιληφθούν και ν’ αναλύσουν το πως γίνεται πράξη η σκηνοθετική προσέγγιση. Επιπλέον θ΄αναλύσουμε τους τρόπους  με τους οποίους η επιλογή συγκεκριμένων τεχνικών σκηνοθεσίας υπηρετεί το σενάριο και το επιδιωκόμενο συναίσθημα σε μια ταινία ή ένα βίντεο.

Το κινηματογραφικό εργαστήρι θα κλείσει με ασκήσεις πρακτικής όπου όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μπούνε στο ρόλο του σκηνοθέτη και να σκηνοθετήσουν μικρές σκηνές.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε άτομα ηλικίας άνω των 16 που ασχολούνται ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με τις τέχνες ή που είναι απλά λάτρεις του κινηματογράφου, σε youtubers, σε φοιτητές, νέους, εκπαιδευτικούς και άτομα όλων των ηλικιών που θέλουν να μάθουν πως φτιάχνεται ένα βίντεο.

Παρασκευή 2 Μαρτίου 18:00 – 21:00

Σάββατο 3 Μαρτίου 10:00 – 13:00

Ηλικίες: 16 + άνω

Κόστος Συμμετοχής: 50 ευρώ

Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 24 001502, 99 875285

Email: cinemaworkshopscy@gmail.com

Σχετικά νέα

X
Translate »