Breaking News

Going out

Εξωτερικοί και εσωτερικοί χώροι στην πόλη για να ψυχαγωγηθούν τα παιδιά σας

Αύγουστος σημαίνει διακοπές και ξεκούραση πριν το τέλος του καλοκαιριού. Τι καλύτερο από μια βόλτα που θα συνδυάσει καφέ και χαλάρωση για τους μεγάλους και ατέλειωτο παιχνίδι για τα παιδιά. Στην πόλη και επαρχία της Λάρνακας βρίσκονται αρκετοί παιχνιδότοποι που μπορείτε να επισκεφθείτε.

Αν προτιμάτε κάποιο ήσυχο υπαίθριο χώρο, το πάρκο πίσω από το ταχυδρομείο της  Αραδίππου είναι ιδανικός  χώρος για να περάσετε το απόγευμα σας. Με καινούργια και μοντέρνα παιχνίδια για μικρότερα και μεγαλύτερα παιδιά και παγκάκια στη σκιά για τους γονείς. Με τον ίδιο τρόπο είναι διαμορφωμένο και το πάρκο πίσω από την εκκλησία Αγίου Γεωργίου Κοντού κοντά στην Γρίβα Διγενή, σαν μια όαση στο κέντρο της πόλης.

park1

Για όσους προτιμούν να συνδυάσουν μπάνιο στη θάλασσα και παιχνίδι για τους μικρούς, οι παιχνιδότοποι στις παραλίες ΚΟΤ και Μακένζυ είναι οι κατάλληλοι. Λίγο πιο έξω από την πόλη, στο χωριό Κίτι υπάρχει ένα πάρκο που προσφέρεται για περίπατο, ποδηλασία και παιχνίδι. Πίσω από την εκκλησία της Παναγίας της Αγγελόκτιστης, μια έκταση με πλακόστρωτο και σιντριβάνι στη μέση οδηγούν στον παιδότοπο του χωριού και ατέλειωτο γρασίδι.

park3

 

Το “Restolake” όπως το λέει και το όνομά του αποτελεί εδώ και ένα χρόνο ένα καινούργιο χώρο με θέα προς τον υδροβιότοπο της Ορόκλινης. Ένας ιδανικός χώρος για κυριακάτικη βόλτα για φαγητό με τα παιδιά και όλη την οικογένεια.

Μια μικρή όαση, μόλις μερικά λεπτά από το κέντρο της πόλης της Λάρνακας, που προσφέρει ένα ιδανικό χώρο όπου οι φυσιολάτρες μπορούν να εξερευνήσουν, τα παιδιά να παίξουν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους και οι μεγάλοι να χαλαρώσουν.

 

Φυσικά θα μπορούσαν οι επιλογές να ήταν ακόμη περισσότερες εάν αρκετά πάρκα της πόλης μας (πχ Δημοτικός κήπος) ήταν σε καλύτερη κατάσταση και είναι καλό οι αρμόδιες αρχές να κοιτάξουν ζεστά το θέμα και να δώσουν περισσότερες επιλογές στο κοινό της πόλης.

 

Ιndoor επιλογές

Για αυτούς που προτιμούν ένα κλιματιζόμενο χώρο για να περάσουν το απόγευμα με την οικογένεια τους, οι επιλογές πάλι δεν υστερούν. Το Ciokoland, μέρος του κινηματογράφου Kcineplex είναι ένας παιδότοπος με δωρεάν είσοδο για το κοινό, δίνοντας στα παιδιά πολλές επιλογές απασχόλησης και διασκέδασης την ώρα που οι γονείς τους απολαμβάνουν ποτό και φαγητό. (https://www.facebook.com/Ciokoland/home )

park4

 

Μια άλλη επιλογή είναι το Fun Factory (φώτα πυροσβεστικής), προσφέροντας στα παιδιά μέσα από το παιχνίδι την αίσθηση περιπέτειας με αρκετές επιλογές σε παιχνίδια. Οι γονείς καθώς απολαμβάνουν τον καφέ τους, έχουν πλήρη οπτική επαφή με τα παιδιά. Επίσης ο παιχνιδότοπος πρόσφατα έχει αλλάξει ιδιοκτησία με τους νέους ιδιοκτήτες να έχουν προχωρήσει με αλλαγές στον εξωτερικό χώρο.

(https://www.facebook.com/funfactory.larnaca )

park5

 

Τέλος, το WOW action park στην Αραδίππου προτείνει κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, με αναρρίχηση σε τοίχο αναρρίχησης 6 μέτρων, τραμπολίνα και παιχνίδι με εμπόδια. Ο εξωτερικός του χώρος περιλαμβάνει φουσκωτό με εμπόδια και αναρρίχηση με σχοινιά 4 μέτρων υπό την επίβλεψη εκπαιδευτικού.

http://www.wowactionpark.com

park6

Αξίζει να τονιστεί ότι πιο μικροί παιδότοποι υπάρχουν και σε διάφορα καφέ και εστιατόρια της πόλης όπως για παράδειγμα, στα La  Croissanterie, στα McDonalds Drive Throw στην Στρατηγού Τιμάγια, στο εστιατόριο Bennigans στο Μακένζι όπου λειτουργεί indoor & outdoor χώρος για μικρά παιδιά.
Page9
park9
Επιμέλεια
Άντρια Σάββα
Συντακτική ομάδα
city of larnaka

 

Σχετικά νέα

X
Translate »