Εκπαίδευση

Δήμαρχος Λάρνακας: Αναβαθμίζεται συνεχώς ο θεσμός του Ανοικτού Σχολείου

Αναβαθμίζεται συνεχώς ο θεσμός του Ανοικτού Σχολείου, ανέφερε ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας.Σε χαιρετισμό του στην τελική γιορτή του Ανοικτού Σχολείου για τη σχολική χρονιά 2017 – 2018, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Πετράκη Κυπριανού ο κ. Βύρας ανέφερε ότι «ο Δήμος είναι πολύ περήφανος για το θεσμό του Ανοικτού Σχολείου αφού οι δημότες τον αγκαλιάζουν με θέρμη και εκατοντάδες παρακολουθούν κάθε χρόνο τα μαθήματα που προσφέρονται».

Πρόσθεσε ότι «το Ανοικτό Σχολείο είναι ένας θεσμός που συνεχώς αναβαθμίζεται και εμπλουτίζεται με νέες δράσεις με απώτερο στόχο την υγιή και δημιουργική ενασχόληση των πολιτών, ανεξαρτήτως ηλικίας, μέσα από την αξιοποίηση των σχολικών εγκαταστάσεων κατά τις απογευματινές ώρες».

Η Διευθύντρια/Συντονίστρια του Ανοικτού Σχολείου Δρ. Γιάννα Νικολάου παρουσίασε τα προγράμματα και τις δράσεις του σχολείου για τη σχολική χρονιά 2017 – 2018, κατά την οποία όπως είπε «προσφέρθηκαν 39 διαφορετικές δραστηριότητες σε χίλια και πλέον άτομα. Οι δραστηριότητες μοιράστηκαν σε 92 τμήματα και διδάσκονταν από 40 εξαιρετικούς εκπαιδευτές».

Κατά τη διάρκεια της τελικής γιορτής του Ανοικτού Σχολείου, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διάφορα προγράμματα και επιδείξεις από ομάδες παιδιών και ενηλίκων που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λάρνακας μεταξύ των οποίων ελληνικούς παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς, πιλάτες, Hip – Hop, ζούμπα, Ταε Κβον Ντο και μπαλέτο.

Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχε επίσης έκθεση ζωγραφικής, κεραμικής, αγιογραφίας, δημιουργιών με ζάχαρη, κυπριακής χειροτεχνίας (σμίλη), ρομποτικής, μαγειρικής/ζαχαροπλαστικής, φωτογραφίας, χειροποίητων κατασκευών, Photoshop, κατασκευή χειροποίητης τσάντας, αγγλικής παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής, περίπτερο Ρωσικής γλώσσας και βοτανοθεραπείας – αρωματοθεραπείας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »