Breaking News

Εκπαίδευση

Βράβευση Επιχειρηματικών Ιδεών στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus. H «Tra Car» μεγάλη νικήτρια

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus φιλοξένησε την Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016 τη τελετή απονομής των βραβείων του Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας2015 – 2016του Κέντρου Επιχειρηματικότητας (Centre for Entrepreneurial Development, Alliance and Research – CEDAR).

Ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά από το CEDAR με τη στήριξη διαφόρων οργανισμών που προάγουν την επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων: το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Διεθνές Επιμελητήριο Νέων Κύπρου – JCI Cyprus, το CYBAN Cyprus Business Angels Network, o Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, η Κυπριακή Ομοσπονδία Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών (ΚΟΓΕΕ), η Αναπτυξιακή Λάρνακας – ΑΝΕΤΕΛ, ο Παροικιακός Σύνδεσμος ΕΠΙΣΤΗΜΗ και το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ηνωμένου Βασιλείου – Κύπρου.

Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας αυτής, το CEDAR  διοργάνωσε εργαστήρια επιχειρηματικής κατάρτισης σε όλες τις πόλεις για την ενημέρωση και υποστήριξη επίδοξων επιχειρηματιών για το πώς να αναπτύξουν επιτυχημένες επιχειρηματικές ιδέες.

Βράβευση Επιχειρηματικών  Ιδεών στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus. H «Tra Car» μεγάλη νικήτρια

Η τελετή η οποία ήταν μια γιορτή του επιχειρείν, έλαβε χώρα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Η τελετή ξεκίνησε με τηνπαρουσίαση τουΑνδρέα Μιχαήλ, ιδρυτή της Funifi, ο οποίος μίλησε για την δημιουργία και ανάπτυξη της εταιρείας του, μια καινοτόμα νεοφυή επιχείρηση με διεθνή επιτυχία. Ακολούθως, οι συμμετέχουσες ομάδες παρουσίασαν τις ιδέες τους μπροστά από επίδοξους επιχειρηματίες, επιχειρηματικούς αγγέλους και υποστηρικτές του επιχειρείν, συμπεριλαμβανομένης της Κριτικής Επιτροπής.
To πρώτο βραβείο, χορηγία τηςKPMG, κέρδισε η επιχειρηματική ιδέα “TraCar”, μια εφαρμογή για smartphone που επιτρέπει σε άτομα νεότερης ηλικίας να αποκτούν οδική ασφάλιση για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Το δεύτερο βραβείο, χορηγία της Alpha Bank, μοιράστηκε μεταξύ δυο ιδεών· της επιχειρηματικής ιδέας “Order Blink” και της “Refreego”. Το βραβείο «Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας» χρηματοδοτήθηκε από το MBAτου Πανεπιστημίου UCLanCyprusκαι δόθηκε στην«Twosumm»,

“Πρέπει να ενθαρρύνουμε τη νεολαία μας έτσι ώστε να παράξει δημιουργικές επιχειρηματικές ιδέες. Τις ιδέες αυτές πρέπει να τις στηρίξουμε έτσι ώστε να υλοποιηθούν και να μετουσιωθούν σε καινοτόμες και βιώσιμες επιχειρήσεις. Ο ρόλος των πανεπιστημίων και των επιχειρηματικών κέντρων είναι ουσιαστικός σε αυτό το εγχείρημα” δήλωσε ο καθηγητής Πανίκκος Πουτζιουρής ο οποίος ηγείται του CEDAR.
Το CEDAR ανακοίνωσε ότι οιεπόμενες δραστηριότητεςτου θα είναι η συνέχιση του Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας και για το έτος 2016 – 2017 καθώς και η εμπλοκή του στο πρόγραμμα ‘Junior Achievement Start-up’ για πανεπιστήμια.

Γιαπερισσότερες πληροφορίες και συνεχή ενημέρωση αναφορικά με τις πρωτοβουλίες του Κέντρου Επιχειρηματικότητας (CEDAR) επισκεφτείτε μας στο:http://www.uclancyprus.ac.cy/en/research/cedar-entrepreneurship/

 

image

Σχετικά νέα

X
Translate »