Πολιτιστικά

Έκθεση και απονομή βραβείων του διαγωνισμού «Ανακύκλωσε & Δημιούργησε» για τρίτη χρονιά

Στα πλαίσια των διάφορων εκδηλώσεων που διοργανώνει το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους, μέσα από τις οποίες προάγεται και προωθείται η δημιουργικότητα στα παιδιά και στους εφήβους, το Ίδρυμα διεξάγει για τρίτη χρονιά την έκθεση και απονομή βραβείων του διαγωνισμού «Ανακύκλωσε & Δημιούργησε» στον οποίο λαμβάνουν μέρος φέτος 16 δημοτικά σχολεία της πόλης και επαρχίας Λάρνακας.

 

Η παρουσίαση των έργων (έκθεση) και η απονομή των βραβείων θα διεξαχθεί στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2018, σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας, στις 10 Μαΐου, 10.30πμ στο χώρο του Ιδρύματος. Την εκδήλωση υποστηρίζει ο Δήμος Λάρνακας και η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Λάρνακας. Το πρώτο βραβείο θα απονέμει η Επίτροπος Περιβάλλοντος, κα. Ιωάννα Παναγιώτου.

 

Οι ομάδες των σχολείων που λαμβάνουν μέρος έχουν δημιουργήσει ένα τρισδιάστατο έργο τέχνης, από ανακυκλώσιμα υλικά, με ένα θέμα το οποίο έχουν επιλέξει οι ίδιοι.

 

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να προωθηθεί η τέχνη, η δημιουργικότητα και η ομαδικότητα ενώ παράλληλα προάγεται και η εναλλακτική χρήση ανακυκλώσιμων υλικών και η σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος.

Κύριος Χορηγός της εκδήλωσης είναι οι Υπεραγορές Μετρό και Χορηγός η Εταιρεία McDonalds.

 

Το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους, ιδρύθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός από τον Ιούλιο του 2010 με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού καθώς επίσης και με τη στήριξη του Δήμου Λάρνακας. Σκοπός του είναι η δημιουργικότητα, η παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης και συμμετοχής στα πολιτιστικά αγαθά, η ενίσχυση της διαπολιτισμικότητας, η προβολή και η διατήρηση της πολιτισμικής μας ταυτότητας και γενικά η συμβολή σε οποιαδήποτε πολιτιστικά και καλλιτεχνικά προγράμματα ή εκδηλώσεις.

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ίδρυμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.ipdlarnaka.com ή μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο του Ιδρύματος, 24001502.

 

Λεζάντα Φωτογραφιών: Έργα τέχνης από τον περσινό διαγωνισμό «Ανακύκλωσε & Δημιούργησε»

Σχετικά νέα

X
Translate »