Έχουμε θέμα

Έκαναν την εμφάνιση τους και πάλι τα επικίνδυνα ηλεκτρικά τροχοκίνητα

Γράφει το City of Larnaka

Πέρσι μας αναστάτωσαν αρκετά και ως σελίδα είχαμε ασχοληθεί αρκετά με το θέμα μέχρι την ημέρα που είχαμε έναν σοβαρό τραυματισμό από νεαρή γυναίκα στη λεωφόρο Πιαλέ Πασιά. Τό άρθρο του Cityoflarnaka τότε έγινε αφορμή να χτυπήσει ο κώδωνας του κινδύνου στη Λευκωσία αφού  ακολούθησε το Sigma Live  και άλλες μεγάλες ιστοσελίδες και μέσα του τόπου.

Όταν χτυπήσαμε την πόρτα του Δημαρχείου και της αστυνομίας μείναμε έκπληκτοι με την απάντηση που είχαμε λάβει πως δεν υπάρχει νόμος για τη χρήση των συγκεκριμένων τροχοφόρων κάτι που βέβαια εξέπληξε πολύ κόσμο όταν το ανεβάσαμε στη σελίδα μας (Ηλεκτρικά πατίνια: φόβος και τρόμος για τους πεζούς).

Παρά την εμπλοκή της αστυνομίας και τις σχετικές ανακοινώσεις ότι το Φθινόπωρο θα κατατίθετω πρόταση νόμου στη βουλή για το θέμα, βρισκόμαστε αισίως λίγο πριν την καλοκαιρινή περίοδο και το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί. Πρόταση νόμου κατατέθηκε όμως έμεινε στο συρτάρι και σήμερα βρισκόμαστε ένα βήμα πριν το καλοκαίρι και βλέπουμε ξανά μικρά παιδιά να οδηγούν (εδώ φέρουν ΜΕΓΑΛΗ ευθύνη οι γονείς) τα τροχοφόρα και ενήλικες να κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς βάζοντας σε κίνδυνο πεζούς.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στην παραλιακή Λεωφόρο Αθηνών δηλαδή στην παραλία των Φοινικούδων, ειδικά τις νύχτες, αφού αυτά τα τρίκυκλα αφήνονται ανεξέλεγκτα να κυκλοφορούν στα πεζοδρόμια στα οποία κάνουν τον απογευματινό – βραδινό περίπατο τους, εκατοντάδες κόσμου, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες των διακοπών.

Πάντως δεν είναι λίγες οι φορές που λίγο έλειψε να θρηνήσουμε και θύματα στην πόλη μας, αφού η απροσεξία στην οδήγηση αυτών των τρικύκλων, έχει ως αποτέλεσμα οι αναβάτες τους να προσκρούουν πάνω σε πεζούς και ειδικά μικρά παιδιά.

Έτυχε να ήμασταν αυτόπτες μάρτυρες το περσινό ατύχημα και είδαμε τι τραύματα είχε φέρει η νεαρή γυναίκα που χτύπησε. Ευχόμαστε να τροχιοδρομήθούν άμεσα οι διαδικασίες και να προχωρήσει η σχετική νομοθεσία πριν να γίνουμε μάρτυρες ενός σοβαρού περιστατικού και μετά όπως πάντα να λέμε, τώρα θα θα θα θα θα………….

Εμείς ως σελίδα δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε κανένα πρόβλημα στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτήν την εμπορική δραστηριότητα, όμως από την άλλη προσπαθούμε να προλάβουμε καταστάσεις και η όλη διαδικάσια να γίνεται κάτω από κάποιες κόκκινες γραμμές.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »