Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα μας!

Αν το παιδί δεν μπορεί να μάθει με τον τρόπο που του διδάσκουμε τότε πρέπει να το διδάξουμε με τον τρόπο που μπορεί να μάθει> Maria Montessori

Στόχος μας η γνώση και κίνητρο μας το ίδιο το παιδί

Η άμεση αξιόπιστη αξιολόγηση, διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση

Συνεχής παρακολούθηση της προόδου των μαθητών από την διεύθυνση του κέντρου

 • Facebook

Ειδική Εκπαίδευση

Η Ανάπτυξή μας ως προσωπικότητες και ως κοινωνικό σύνολο είναι ένας ατέλειωτος δρόμος.  Συνεχώς προσπαθούμε και θα προσπαθούμε για λίγο ψηλότερα.

Η εκπαίδευση η οποία προσφέρεται στο Ιδιωτικό Φροντιστήριο Μάθηση και Παιδί  οργανωμένα πραγματεύεται την γνώση και την μάθηση όπου είναι από τους σημαντικότερους άξονες και μοχλός ανάπτυξης του ατόμου και της κοινωνίας του.


Σχολική Ψυχολογία

Η Σχολική Ψυχολογία είναι ένας κλάδος της επιστήμης της ψυχολογίας που τις τελευταίες δεκαετίες σημειώνει ιδιαίτερη ανάπτυξη σε πολλές χώρες του κόσμου.

Αποτελεί έναν από τους κατ’ εξοχήν εφαρμοσμένους κλάδους της ψυχολογίας και είναι άμεσα συνδεδεμένος με την καθημερινή σχολική πραγματικότητα.

 • Όνομα Ιδιοκτήτη: Μαρία Κυριάκου

  Υπηρεσίες: Ειδική Εκπαίδευση, Λογοθεραπεία .Εργοθεραπεια (σε παιδιά με δυσλεξία, υπερκινητικότητα, αυτισμό, κώφωση, τύφλωση, νοητική υστέρηση κ.ά) .Σχολικό Διάβασμα (σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου με ή χωρίς μαθησιακές δυσκολίες), .Συμβουλευτική γονέων .Αξιολογήσεις .Ομάδες για κοινωνικοποίηση και ψυχοσυναισθηματική στήριξη

  Χώρος Στάθμευσης: NAI

  Πρόσβαση ΑΜΕΑ: NAI

 • Περιγραφή

  Στόχος μας η άμεση και αξιόπιστη αξιολόγηση, η διάγνωση, η θεραπεία και η αποκατάσταση.
  Το παιδί να περνά φανταστικά.
  Διοργανώνουμε εκδρομές και συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις.
  Συμμετέχουμε στα καρναβάλια, στα ανθεστήρια του Δήμου, στο γύρο Λάρνακας και σε διάφορες φιλανθρωπικές δραστηριότητες.

  ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ:

  Ειδική Εκπαίδευση
  Λογοθεραπεία
  Εργοθεραπεια
  (σε παιδιά με δυσλεξία, υπερκινητικότητα, αυτισμό, κώφωση, τύφλωση, νοητική υστέρηση κ.ά)
  Σχολικό Διάβασμα (σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου με ή χωρίς μαθησιακές δυσκολίες),
  Συμβουλευτική γονέων
  Αξιολογήσεις
  Ομάδες για κοινωνικοποίηση και ψυχοσυναισθηματική στήριξη

   

  Εγκεκριμένοι από το Υπουργείο Παιδείας.
  Προσφέρεται μεταφορικό μέσον από το σχολείο προς το κέντρο, μεσημεριανό γεύμα και δωρεάν απογευματινό.
  Απασχόληση μέχρι τις 17:00 το απόγευμα με διάφορες δραστηριότητες εντός και εκτός του κέντρου.
  Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, παρέχεται στα παιδιά του κέντρου επιπλέον ενισχυτική διδασκαλία με τη χρήση διαδραστικού πίνακα.

  Σημαντικό για εμάς είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων κοινωνικοποίησης των παιδιών και η ένταξη του παιχνιδιού στο καθημερινό τους πρόγραμμα. Έτσι, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εγκαινιάζουμε ένα νέο εξωτερικό χώρο για παιχνίδι και ψυχαγωγία.
  Το φροντιστήριο λειτουργεί και τις δημόσιες αργίες και γιορτές με διευθέτηση της διεύθυνσης(π.χ Χριστούγεννα και Πάσχα). 

  Ειδική Εκπαίδευση:

  Η Ανάπτυξή μας ως προσωπικότητες και ως κοινωνικό σύνολο είναι ένας ατέλειωτος δρόμος.  Συνεχώς προσπαθούμε και θα προσπαθούμε για λίγο ψηλότερα.

  Η εκπαίδευση η οποία προσφέρεται στο Ιδιωτικό Φροντιστήριο Μάθηση και Παιδί  οργανωμένα πραγματεύεται την γνώση και την μάθηση όπου είναι από τους σημαντικότερους άξονες και μοχλός ανάπτυξης του ατόμου και της κοινωνίας του.

  Η Εκπαίδευση οφείλει να προσφέρει στο παιδί, ετοιμότητα προσωπικής ανάπτυξης, έτσι ώστε ως ενήλικας να αναλάβει ευθύνη για την κοινωνική ανάπτυξη.

  Η Ειδική Εκπαίδευση, ένας σημαντικός τομέας μέσα από ειδικές δομές και ειδικά μέτρα, εργάζεται για να υποστηρίξει τις τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών και να προάγει την μάθηση και την ανάπτυξή τους.

  Βασικοί στόχοι της Ειδικής Εκπαίδευσης στο Ιδιωτικό Φροντιστήριο Μάθηση και Παιδί είναι:

  • Η Σχολική και κοινωνική ένταξη των μαθητών με ιδιαιτερότητες
  • Η κοινωνική αλληλοαποδοχή και προετοιμασία τους για το πέρασμα από το σχολείο στην ενεργό ζωή.

   

  Σχολική Ψυχολογία

  Η Σχολική Ψυχολογία είναι ένας κλάδος της επιστήμης της ψυχολογίας που τις τελευταίες δεκαετίες σημειώνει ιδιαίτερη ανάπτυξη σε πολλές χώρες του κόσμου.

  Αποτελεί έναν από τους κατ’ εξοχήν εφαρμοσμένους κλάδους της ψυχολογίας και είναι άμεσα συνδεδεμένος με την καθημερινή σχολική πραγματικότητα.

  Αφορά την παροχή υπηρεσιών σε μαθητές κάθε ηλικίας (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), σε συστήματα και φορείς που εμπλέκονται στη μάθηση και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, σε οικογένειες που ζητούν βοήθεια για την αντιμετώπιση προβλημάτων σχολικής επίδοσης και ψυχοκοινωνικής προσαρμογής των παιδιών στο σπίτι και το σχολείο, σε εκπαιδευτικούς, γονείς και άλλους ενηλίκους με σκοπό την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους για την ανάπτυξη ποιοτικών σχέσεων και τη δημιουργία θετικού κλίματος που προάγει την ανάπτυξη και τη μάθηση, καθώς και σε φορείς και οργανισμούς με σκοπό αφενός την προαγωγή της ψυχικής υγείας και της ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών και αφετέρου την ενίσχυση της μαθησιακής διαδικασίας.

  Στο Ιδιωτικό Φροντιστήριο Μάθηση και Παιδί προσφέρονται όλων των τύπων αξιολογήσεων οι οποίες υπάρχουν στην αγορά της Κύπρου και στην Ελλάδα τόσο για παιδιά όσο και έφηβους (WISC III, WPPSI III GR,WAIS IV GR, CPMICV, Raven’s, Athena Test)

   

  Εργοθεραπεία

  Εργοθεραπεία είναι η τέχνη και η επιστήμη που βοηθά τους ανθρώπους να διεκπεραιώνουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες που είναι σημαντικές για αυτούς,ανεξάρτητα από την πάθηση, την αναπηρία ή μειονεξία που πιθανά να αντιμετωπίζουν.

  Πιο συγκεκριμένα η παιδιατρική εργοθεραπεία ασχολείται με την λειτουργικότητα και την ικανότητα του παιδιού να αλληλεπιδρά στο σχολείο, στο σπίτι ή στην καθημερινότητα.Πρώτο βήμα της παρέμβασης είναι η αξιολόγηση. Κατά την διάρκεια της αξιολόγησης παρατηρείταιπου δυσκολεύεται και υστερεί το παιδί σύμφωνα με τη φυσιολογική ανάπτυξη και μετά καθορίζονται οι στόχοιθεραπείας.

   

  Οι τομείς που παρεμβαίνει η εργοθεραπεία είναι:

  • -αδρή κινητικότητα (ισορροπία, τρέξιμο, συντονισμός άκρων)
  • -λεπτή κινητικότητα (σύλληψη μολυβιού, χειρισμός μικρών αντικειμένων, σχεδιασμό κίνησης δαχτύλων)
  • -γνωστικός τομέας (συγκέντρωση προσοχή, χωροχρονικός προσανατολισμός, μνήμη, οργάνωση)
  • -αισθητηριακός τομέας (ακουστική, αιθουσαίο ιδιοδεκτικό, οπτικό, ακουστικό σύστημα)
  • -κοινωνικές δεξιότητες (βλεμματική επαφή, ακολουθία κανόνων)
  • -τομέας αυτοεξυπηρέτησης (ένδυση, απόδυση, σίτιση, προσωπική υγιεινή).

   

  Λογοθεραπεία είναι η επιστήμη που στοχεύει στην πρόληψη, αξιολόγηση και διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση των διαταραχών του λόγου και επικοινωνίας στο παιδί και στον ενήλικα. Οι διαταραχές αυτές έχουν επιπτώσεις στην επικοινωνία του ατόμου με το περιβάλλον του.Προβλήματα ομιλίας στο παιδί ή στονενήλικα μπορεί να είναι:

  • Διαταραχή άρθρωσης (μη ορθή παραγωγή των ήχων)
  • Δυσαρθρία (διαταραχή στην οποία δεν υπάρχει συντονισμός της αναπνοής, άρθρωσης, φώνησης και προσωδίας λόγω νευρομυϊκών διαταραχών)
  • Απραξία (δυσκολία στον προγραμματισμό των κινήσεων των οργάνων ομιλίας)
  • Τραυλισμός (διαταραχή της ομιλίας στο ρυθμό, ταχύτητα, προσωδία)
  • Δυσφωνία (προβλήματα φωνής στον τόνο, ένταση και στην ποιότητα.
  • Η καθυστέρηση στην εξέλιξη του λόγου (αργοπορία σε σύγκριση με άλλα παιδιά της ηλικίας του στο λεξιλόγιο, γραμματική, κατανόηση κ.α.)
  • Οι διαταραχές του λόγου (χρησιμοποιεί δικούς του κανόνες για επικοινωνία)
  • Οι μαθησιακές δυσκολίες (δυσκολίες στη μάθηση σε παιδιά σχολικής ηλικίας).

   

  Περιστατικά στα οποία γίνεται παρέμβαση:

  1.Μαθησιακές δυσκολίες (ανάγνωση-μαθηματικά)

  2.Δυσλεξία, δυσγραφία, δυσορθογαφία, δυσαριθμησία

  3.ΔΕΠΥ

  4.Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος

  5.Σύνδρομο Ντάουν

  6.Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες (νοητική στέρηση)

  7.Χαρισματικά Παιδιά

  8.Μαθητές με ιδιαιτερότητες στο σχολικό πλαίσιο

   

  Σχολικό Διάβασμα Παιδιών Δημοτικού  Σχολείου

  Το Ιδιωτικό Κέντρο Μάθηση και Παιδί προσφέρει υπηρεσίες απογευματινού κέντρου με ωράριο λειτουργίας 13:05-17:00, με μεταφορά από το σχολείου προς το κέντρο με ιδιωτικό λεωφορείο του κέντρου. Προσφέρεται μεσημεριανό φαγητό από εγγεγραμμένη ψησταριά και δωρεάν απογευματινό. Οι σχολικές εργασίες γίνονται σε δύο ομάδες ανάλογα με τις δυνατότητες των παιδιών από την επίβλεψη και καθοδήγηση έμπειρου εκπαιδευτικού δημοτικής εκπαίδευσης.

  Τα παιδιά μπορούν να παραλαμβάνονται από άλλα φροντίστηρια για τις άλλες τους δραστηριότητες και να επιστρέφονται πίσω.

  Επίσης έχουν την ευκαιρία να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά με διάφορα παιχνίδια ή και χειροτεχνίες.

   

  Σχολικό Διάβασμα παιδιών Μέσης Εκπαίδευσης (γυμνασίου, λυκείου)

  Οι σχολικές εργασίες γίνονται κάτω από την επίβλεψη Φιλολόγου και Μαθηματικού σε μικρά τμήματα.

 • Facebook