Γενικά

Πραγματοποιήθηκε η Παγκύπρια τελετή απονομής γαλάζιας σημαίας 2019 και η βράβευση παραλιών Λάρνακας με γαλάζια σημαία

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019 η Τελετή Απονομής Γαλάζια Σημαίας 2019 στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων κατά την οποία ο Δήμος Λάρνακας εξασφάλισε, για ακόμα μια φορά, τρεις Γαλάζιες Σημαίες, για τις παραλίες Φοινικούδων, Καστέλλας (Ψαρολίμανο) και Μακένζυ.

 

 

Ο Δήμος Λάρνακας βραβεύτηκε πολλές φορές τα τελευταία χρόνια για τις περιβαλλοντικές δραστηριότητες που διοργανώνει στο πλαίσιο του θεσμού της Γαλάζιας Σημαίας, όπως η Εβδομάδα Κινητικότητας και το περιβαλλοντικό πρόγραμμα για τα σχολεία «Γνωρίστε τις Αλυκές».

Το πρόγραμμα της Γαλάζιας Σημαίας προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη στις παράκτιες περιοχές έχοντας σαν στόχους την υψηλή ποιότητα των νερών κολύμβησης, την ασφάλεια των λουομένων και την περιβαλλοντική διαχείριση και εκπαίδευση.

Λαμβάνοντας υπόψη τη σπουδαιότητα του θεσμού της Γαλάζιας Σημαίας για τις παραλίες του, ο Δήμος Λάρνακας συμμετέχει από την αρχή της εφαρμογής του στην Κύπρο, το 1997, εφαρμόζοντας τα κριτήρια που αφορούν την ποιότητα των νερών κολύμβησης, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και πληροφόρηση καθώς και την ασφάλεια και ορθή διαχείριση των παραλιών. Ελπίδα όλων είναι, τα επόμενα χρόνια με τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων των πετρελαιοειδών και του υγραερίου από τη Λάρνακα, η πολή να αυξήσει τον αριθμό των παραλιών της με Γαλάζια Σημαία.

Ο Δήμος Λάρνακας εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Υπουργό Γεωργίας κ. Κώστα Καδή, στα Μέλη του Εθνικού Κριτή, τη CYMEPA και το Υφυπουργείο Τουρισμού για την πολύ καλή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια για τη βελτίωση της εικόνας των παραλιών μας και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών.

 

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »