Uncategorized

Καταγγελίες κατοίκων στη Λιβαδειά για την αποκρουστική οσμή και τους πνιγηρούς καπνούς απο Ασυνείδητους κτηνοτρόφους

Ασυνείδητοι κτηνοτρόφοι προφανώς καίνε ψόφια ζώα στην κτηνοτροφική περιοχή Λιβαδιών, κατά τις βραδινές ώρες με αποτέλεσμα να παραπονιούνται οι κάτοικοι για την αποκρουστική οσμή και τους πνιγηρούς καπνούς. 

 

Απoδέκτης καταγγελιών από κατοίκους της επαρχίας Λάρνακας, έχει γίνει το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών, το οποίο έστειλε επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι παρανομούντες κτηνοτρόφοι, για να καλύψουν την αποκρουστική οσμή από την καύση των ψόφιων ζώων, καίνε μαζί και λάστιχα αυτοκινήτων, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τη βλάβη στην ποιότητα του αέρα και τον κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.

Στην απάντηση του ο Υπουργός ανέφερε ότι δεν έχει καταγγελθεί ποτέ περιστατικό στον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης, ως εκ τούτου δεν έχει γίνει καμία σύλληψη. Όμως ο Δήμος Λιβαδιών έχει λάβει τέτοιες καταγγελίες, όπως έχει φανεί από τη σχετική διερεύνηση και μάλιστα, στις 30/10/2018 ο Δήμαρχος Λιβαδιών είχε συνάντηση με το αρμόδιο Τμήμα Γεωργίας, το Τμήμα Κτηνιατρικών Υπηρεσιών και το Τμήμα Περιβάλλοντος. Λειτουργοί έκαναν επιτόπου εξετάσεις, κι εντόπισαν ένα κουφάρι ζώου σε ανοικτό χώρο. 

Πάντως το θετικό είναι ότι αποφάσισαν από κοινού να λάβουν διάφορα μέτρα, όπως επιβολή προστίμων και συνεργασία με Εταιρείες Ανακύκλωσης, για την αντιμετώπιση του προβλήματος που εντοπίσθηκε. Κατά τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι γίνεται παρανόμως καύση σκουπιδιών στην Κτηνοτροφική Περιοχή. Το θέμα, αναφέρει ο αρμόδιος Υπουργός, θα συνεχίσει να παρακολουθείται από την Αστυνομία.

Σχετικά νέα

X
Translate »