Γενικά

Αρχίζει το σχέδιο “Προίκα του μωρού” : Δείτε αν είστε δικαιούχοι και πως θα κάνετε αίτηση

Αρχίζει  η εφαρμογή του Σχεδίου αναφορικά με την «Προίκα του Μωρού» το οποίο έχει προϋπολογισμό ύψους €3,6 εκ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Άπορους.

Το Υπ. Εργασίας προχώρησε στην υλοποίηση του εν λόγω σχεδίου το οποίο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και θα εφαρμόζεται για την περίοδο 1/1/2017 μέχρι 31/12/2023.

Η απόφαση που πάρθηκε έχει ως στόχο την ενίσχυση των οικογενειών που έχουν οικονομική  ανάγκη προκειμένου  να μειωθεί η  υλική στέρηση και ο κίνδυνος του κοινωνικού αποκλεισμού των ευάλωτων ατόμων .

Τι περιλαμβάνει

Το κράτος θα παρέχει τα βασικά καταναλωτικά αγαθά εντελώς δωρεάν και το πακέτο θα περιλαμβάνει:

  •  εξοπλισμό,
  • λευκά είδη,
  • βρεφικές πάνες
  • και είδη προσωπικής υγιεινής και φροντίδας για μωρά, συνολικής αξίας €1.649.

Δικαιούχοι

Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και την Ευρωπαϊκή Ένωση και δικαιούχοι είναι όσες οικογένειες έχουν παιδί/παιδιά που γεννήθηκε/γεννήθηκαν μετά την 1ην Ιανουαρίου 2017 και οι γονείς .είναι δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ή Λήπτες Δημόσιου Βοηθήματος ή που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα βάσει σχετικής έκθεσης αρμόδιου κοινωνικού λειτουργού.

Πως θα κάνετε αίτηση 

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να παραλαμβάνουν τη σχετική αίτηση από τα Επαρχιακά Γραφεία Κοινωνικών Υπηρεσιών αλλά και από την ιστοσελίδα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων www.mlsi.gov.cy .

Αφού, λοιπόν, συμπληρωθούν οι αιτήσεις, θα πρέπει να υποβάλλονται πλήρως συμπληρωμένες στα γραφεία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

Πηγή: offsite.com

Σχετικά νέα

X
Translate »