Γενικά

ΕΤΑΠ Λάρνακας: Eπιτόπια επιμόρφωση των εργαζομένων της τουριστικής βιομηχανίας σε σημεία ενδιαφέροντος της πόλης

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας διοργάνωσε σήμερα 15 Μαρτίου 2023 την ετήσια εκπαιδευτική ξενάγηση για το προσωπικό των ξενοδοχείων της Λάρνακας, τους εγχώριους ταξιδιωτικούς πράκτορες, ξεναγούς και άλλους εργαζόμενους στην τουριστική βιομηχανία.

Η εν λόγω ετήσια εκδρομή στόχο έχει τη γνωριμία των συμμετεχόντων με τα σημεία ενδιαφέροντος που προστίθενται στο τουριστικό προϊόν της Λάρνακας κάθε χρόνο.

Η εκδρομή ξεκίνησε με επίσκεψη στο νέο Θεματικό Μελισσοκομικό Μονοπάτι στη Βαβατσινιά μήκους 2,5 χιλιομέτρων. Μετά τις προσθήκες που έγιναν με τη συνεισφορά της ΕΤΑΠ Λάρνακας και του Υφυπουργείου Τουρισμού καθώς και τη συνεργασία του Δικτύου Τροόδους και του Κοινοτικού Συμβουλίου Βαβατσινιάς τοποθετήθηκε εξοπλισμός για να αποκτήσει το μονοπάτι αυτό ένα ιδιαίτερο θεματικό χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκε εξάγωνο ξύλινο παβίλιον σε σχήμα κυψέλης, εξάγωνα παγκάκια, ξύλινες ξαπλώστρες, διακοσμητικές κυψέλες, πινακίδες μελισσοκομικών φυτών και «ξενοδοχεία» μελισσών. Ο Κοινοτάρχης Βαβατσινιάς Ανδρέας Γαβριήλ ενημέρωσε για το μονοπάτι και τα σημεία ενδιαφέροντος του χωριού.   

Η περιήγηση συνεχίστηκε στα Μελισσοχώρια Ορεινής Λάρνακας και συγκεκριμένα στο Μελισσοκομείο Όρος Μαχαιρά στη Μελίνη το οποίο πρόσφερε ένα πακέτο δραστηριοτήτων όπως γευσιγνωσία μελιού και επεξήγηση της διαδικασίας εξαγωγής του, καθώς και μελισσοθεραπεία που διενεργείται μέσω της εισπνοής του αέρα της κυψέλης που θεωρείται μια μέθοδος που συμβάλει στη βελτίωση της ευεξίας και της θεραπείας διαφόρων καταστάσεων.

Θερμή φιλοξενία επεφύλαξαν τα Μέλη του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας στο οίκημά τους που εδρεύει στον Άγιο Θεόδωρο και στο οποίο διοργανώνονται παραδοσιακά εργαστήρια οικοτεχνίας και οινογαστρονομίας ως μέρος της Διαδρομής Heartland of Legends του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Πραγματοποιήθηκε επιτόπια επιμόρφωση των εργαζομένων της τουριστικής  βιομηχανίας σε σημεία ενδιαφέροντος της Λάρνακας από την ΕΤΑΠ

Τα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν τη συγκεκριμένη μέρα αφορούσαν την παρασκευή κολοκυθόπιτων, vegan μακαρονιών του φούρνου και δημιουργίες με βελονάκι. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες κεράστηκαν τοπικά αρτοσκευάσματα, τα παραδοσιακά τερτζελούθκια με το χαρουπόμελο και σκουός εσπεριδοειδών από τα περιβόλια του Αγίου Θεοδώρου.

O Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Θεοδώρου Ιάκωβος Στεφάνου, ενημέρωσε για τα σημεία ενδιαφέροντος του “Instagrammable” χωριού της Κύπρου, όπως τα μονοπάτια της φύσης, τον παραδοσιακό ελιόμυλο, τον ενετικό νερόμυλο, την εκκλησία της Ασταθκιώτισσας με τις αρχαίες τοιχογραφίες καθώς και για τις εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης και αναστήλωσης του ναού του Αγίου Αθανασίου του Πεντασχοινίτη που αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα.

Πίσω στην πόλη, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στη νέα Δημοτική Αγορά Λάρνακας η οποία λειτούργησε στις 4 Μαρτίου.

Στον υπέροχο αυτό νέο χώρο στο κέντρο της πόλης, λειτουργούν στο ισόγειο είκοσι μικρά καταστήματα που προσφέρουν τοπικά κρασιά, ξηρούς καρπούς, αλλαντικά και γαλακτοκομικά είδη, γλυκά, φρούτα και λαχανικά καθώς και άλλα παραδοσιακά προϊόντα.

Το Σάββατο λειτουργεί και η λαϊκή υπαίθρια αγορά στους εξωτερικούς χώρους του κτιρίου.

Η επίσκεψη έκλεισε στο Οθωμανικό Χαμάμ της Λάρνακας στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, το οποίο συντηρήθηκε και αποκαταστάθηκε πολύ πρόσφατα μετά από πρωτοβουλία της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά.

Το αποτέλεσμα της αποκατάστασης είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό καθότι το σημαντικό αυτό μνημείο με την πάροδο των χρόνων είχε υποστεί σοβαρή φθορά.

Την αφήγηση για την ιστορία του χώρου ανέλαβε ο Διευθυντής των Αρχείων Λάρνακας Φοίβος Σταυρίδης Δρ. Ιωσήφ Χατζηκυριάκος.

Σχετικά νέα

X
Translate »