CoronaVirus

Rapid τεστ: Ψάχνουν χώρους για να φύγουν από τις Εκκλησίες ενόψει Πάσχα

Πηγή: sigmalive.com

Νέους χώρους για την διεξαγωγή των rapid τεστ, για όσα λαμβάνουν χώρα σε εκκλησίες, ψάχνει το Υπουργείο Υγείας ενόψει των εορτών του Πάσχα.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο SigmaLive η Συντονίστρια Προγράμματος Πληθυσμιακού Ελέγχου του Υπουργείου Υγείας, Καρολίνα Στυλιανού, τα συνεργεία τα οποία διενεργούν rapid τεστ σε χώρους εκκλησιών θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλους χώρους, καθώς ενόψει των Λειτουργιών του Πάσχα θα παρατηρείται συνωστισμός.
Όπως σημείωσε, πρόκειται για ένα δύσκολο έργο, καθώς πρέπει να εξευρεθούν εύκολα προσβάσιμοι χώροι για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.
Πρόσθεσε πως σε περιπτώσεις που οι αίθουσες βρίσκονται σε σχετικά μακρινή απόσταση από τους Ναούς, τότε δεν θα χρειάζεται η μεταφορά του συνεργείου σε άλλο σημείο.
Κληθείσα να σχολιάσει αναφορές που κάνουν λόγο ότι ζητήθηκε από Εκκλησίες η παραχώρηση αναλωσίμων, όπως χαρτί υγείας, αλλά μέχρι και ενοίκιο, ώστε να επιτραπεί η διεξαγωγή rapid τεστ στο χώρο τους, η κα Στυλιανού ανέφερε πως κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί.
Αντιθέτως, είπε, οι Εκκλησίες προσέφεραν μεγάλη βοήθεια στο Υπουργείο Υγείας.
Το ίδιο το Υπουργείο Υγείας, σημείωσε, προσφέρθηκε όπως παραχωρήσει στις Εκκλησίες αναλώσιμα, όπως καθαριστικά και χαρτιά υγείας.
Η Αρχιεπισκοπή, ανέφερε, βοήθησε τα μέγιστα.

Σχετικά νέα

X
Translate »