Κοινωνία

Τοποθέτηση δωρεάν wifi σε κεντρικά σημεία της Αθηένου στα πλαίσια της πρόσκλησης wifi4eu από τον Δήμο Αθηένου

Ως γνωστό, μετά από σχετική αίτηση του Δήμου Αθηένου, ο Εκτελεστικός Οργανισμός Καινοτομίας και Δικτύων (INEA), ο εκτελεστικός οργανισμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι επιφορτισμένος με την εφαρμογή του προγράμματος WiFi4EU, έχει εγκρίνει το 2019 στον Δήμο Αθηένου τη δωρεάν παραχώρηση ενός κουπονιού αξίας €15.000 για τη δημιουργία hotspot Wi-Fi σε δημόσιους χώρους στην Αθηένου.

Μετά από ζήτηση προσφορών, ο Δήμος Αθηένου κατακύρωσε στη ΣΥΤΑ την εκτέλεση της απαιτούμενης εργασίας, με συνολικό ποσό €15.000. Έτσι η εργασία αυτή θα εκτελεσθεί εξ ολοκλήρου με ευρωπαϊκές πιστώσεις.

Άρχισε σήμερα η εκτέλεση της εργασίας, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις προσεχείς μέρες, μόλις γίνει η ηλεκτροδότηση του νέου Κέντρου Υγείας Αθηένου. Σύμφωνα με τις προσφορές που ζητήθηκαν θα τοποθετηθεί δωρεάν WiFi για σύνδεση με όλους τους παρόχους σε καίρια σημεία του Δήμου Αθηένου, όπως η Πλατεία Συνεργατισμού, η Κεντρική Πλατεία Εκκλησιών, η Κλειστή Αίθουσα Αθλοπαιδιών «Τάσσος Παπαδόπουλος», η Αμφιθεατρική Αίθουσα που άρχισε να ανεγείρεται, το νέο Κέντρο Υγείας και το Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο Αθηένου.

Το έργο αυτό είναι επιπρόσθετο της τοποθέτησης δωρεάν Wi-Fi στην Πλατεία του Καλλινίκειου Δημοτικού Μεγάρου, που ήδη τοποθετήθηκε μετά από έγκριση της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών, που ενεργεί ως Ανάδοχος του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών και ως Μονάδα Εφαρμογής για τη Διαχειριστική Αρχή (Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, στα πλαίσια της 3ης προκήρυξης του Μέτρου 7 του ΠΑΑ 2014-2020, για το Καθεστώς 7.3 ‘Αναβάθμιση της υπάρχουσας υποδομής ευρυζωνικού διαδικτύου μέσα από την παροχή ασύρματης πρόσβασης σε κεντρικά σημεία των αγροτικών περιοχών’.

Ο Δήμος Αθηένου έταξε ως στόχο την κάλυψη των δημοσίων χώρων του Δήμου με δωρεάν Wi-Fi, κάτι που υλοποιείται.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »