Aστυνομικά νέα

[ΒΙΝΤΕΟ] Η ελεγχόμενη έκρηξη και οι έρευνες για το πως βρέθηκε η χειροβομβίδα στην αυλή σπιτιού στην Αθηένου – Τι συμβουλεύει η αστυνομία

Πηγή: ant1.com.cy

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας σχετικά με το πως βρέθηκε χειροβομβίδα σε αυλή οικίας 79χρονου στο χωριό της Αθηένου, στην επαρχία Λάρνακας.

Η εν λόγω χειροβομβίδα παραλήφθηκε από πυροτεχνουργούς και μεταφέρθηκε σε ανοικτό χώρο όπου με ελεγχόμενη έκρηξη αχρηστεύτηκε.

Υπενθυμίζεται δε, ότι σε συναγερμό τέθηκαν οι Αστυνομικές Αρχές της επαρχίας Λάρνακας χθες το βράδυ, καθώς γύρω στις 19:30 δέχτηκαν τηλεφώνημα για εντοπισμό χειροβομβίδας πλησίον σπιτιού στην Αθηαίνου.

Την χειροβομβίδα εντόπισε 79χρονος άνδρας, ο οποίος εκτελούσε εργασίες καθαριότητας στην αυλή του. Η χειροβομβίδα συγκεκριμένα βρίσκεται σε ανοικτό χώρο, δίπλα από κατοικία.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, η χειροβομβίδα είναι οξειδωμένη.

image

Ακολουθεί βίντεο με την ελεγχόμενη έκρηξη από τους πυροτεχνουργούς:

Σε περίπτωση όπου πρόσωπο εντοπίσει ύποπτο αντικείμενο, ΔΕΝ το αγγίζει, ούτε το μετακινεί, αν του δημιουργεί υποψία ότι είναι εκρηκτικό, δεν συνάδει ή δεν δικαιολογείται η παρουσία του στον χώρο, φαίνεται να είναι στρατιωτικό εκρηκτικό αντικείμενο (βλήμα, χειροβομβίδα κλπ).

Άμεσης ενέργειες,

Διατηρούμε τη ψυχραιμία μας και δεν πανικοβαλλόμαστε,

Χωρίς να το ακουμπήσουμε απομακρυνόμαστε και απομακρύνουμε όλους σε ασφαλή απόσταση,

Ενημερώνουμε άμεσα την Αστυνομία,

Αν εντοπιστεί από ανήλικο, να ενημερωθεί άμεσα ο πλησιέστερος ενήλικας,

Παρέχουμε όσες πληροφορίες μπορούμε στην Αστυνομία, μέχρι να φτάσουν στη σκηνή οι πυροτεχνουργοί.

*φωτογραφία αρχείου

Σχετικά νέα

X
Translate »