CoronaVirus

Το σκεπτικό του Υπ. Παιδείας για ενδεχόμενη αλλαγή του σχολικού ωραρίου [ΒΙΝΤΕΟ]

Πηγή: ant1.com.cy

Πως προσεγγίζει το όλο θέμα η ΟΕΛΜΕΚ ως θέση αρχής και επιμέρους προνοιών.

Έχει γίνει πρόταση για να ανοίξει ένας κύκλος διαλόγου για το ενδεχόμενο αλλαγής ωραρίου στα σχολεία ανέφερε με παρέμβαση του στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου, εν’ όψει της κρίσιμης συνάντησης που θα έχει σήμερα με την ΟΕΛΜΕΚ.

Ο διάλογος έχει προταθεί στις εκπαιδευτικές οργανώσεις και του οργανωμένους Γονείς, ενώ μια πρώτη συζήτηση έχει γίνει με την ΟΕΒ και το ΚΕΒΕ ανέφερε ο κ. Προδρόμου. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο σκεπτικό πίσω από αυτή την πρωτοβουλία.

«Πρώτα από όλα θα μπορούσε να εξυπηρετηθούν τα παιδιά του Λυκείου, για τα οποία είναι πολύ νωρίς το 07:30, επίσης θα μπορούσε να λυθεί σε μεγάλο βαθμό το κυκλοφοριακό πρόβλημα και βέβαια να εξυπηρετηθούν οι γονείς στις μετακινήσεις τους» σημείωσε ο κ. Προδρόμου.

Ξεκαθάρισε παράλληλα πως το ωράριο λειτουργίας δεν πρόκειται να αλλάξει σε περίπτωση που προχωρήσει η συγκεκριμένη πρόταση, απλώς πρόκειται για μετάθεση ωραρίου.

Σχολιάζοντας το ζήτημα των ανώνυμων καταγγελιών που φθάνουν στο Υπουργείο εναντίον εκπαιδευτικών, ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι «η πλειοψηφία των καταγγελιών που γίνονται συνήθως είναι και αβάσιμες».

Τόνισε ωστόσο πως δεν γίνεται το Υπουργείο να αγνοεί τις οποιεσδήποτε καταγγελίες, σημειώνοντας πως αναπτύσσεται αυτή την περίοδο ένα πρωτόκολλο με βάση το οποίο θα χειρίζονται τέτοιες υποθέσεις.

Παρέμβαση στην εκπομπή πραγματοποίησε και ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χ’’Σάββας, ο οποίος τόνισε ότι δεν έχουν υπόψη τους για τις όποιες σκέψεις του Υπουργείου για διαφοροποίηση του ωραρίου λειτουργίας στα σχολεία, σημειώνοντας εντούτοις πως οποιαδήποτε πρόταση πρέπει να έχει βάση επιχειρημάτων και τεκμηρίωσης.

Ερωτηθείς κατά πόσο επί της αρχής είναι η ΟΕΛΜΕΚ θετική επί της αρχής σε αυτό το ενδεχόμενο, απάντησε πως «αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχει μια γραπτή πρόταση έτσι ώστε να την μελετήσουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις».

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως αυτό το ζήτημα δεν είναι το μείζον για τη λειτουργία των σχολείων, αλλά υπάρχουν πιο σημαντικά θέματα. Συγκεκριμένα διερωτήθηκε κατά πόσο υπάρχει πλάνο για τη νέα σχολική χρονιά σε περίπτωση που προκύψουν δεδομένα ανάλογα με τη φετινά που επέβαλε η πανδημία.

Αναφορικά με το ζήτημα των ανώνυμων καταγγελιών, ο κ. Χ’’Σάββας τις χαρακτήρισε ως «γάγγραινα», επικαλούμενος μια συμφωνία της ΟΕΛΜΕΚ με το Υπουργείο το 2009, βάσει της οποίας κανενός είδους τέτοια ανώνυμη επιστολή δεν θα γίνεται αποδεκτή. «Θα πρέπει να πετάγονται στον κάλαθο των αχρήστων» σημείωσε.

Από το 2016 ωστόσο μέχρι και σήμερα, το Υπουργείο άρχισε να τις μελετά και να τους δίνει υπόσταση σημείωσε ο κ. Χ’Σάββας, τονίζοντας πως είναι κάτι που πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »