Γενικά

Δήμος Αθηένου: Πρόγραμμα γνωριμίας με την κυπριακή παράδοση σε υπηκόους τρίτων χωρών

Ο Δήμος Αθηένου, σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας και τη Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών, ανακοινώνει τη συνέχιση του Προγράμματος «Ανοικτή Κοινωνία» και την υλοποίηση της δράσης «Εκμάθηση παραδοσιακών χορών σε υπηκόους τρίτων χωρών».

 

Στόχος του Προγράμματος είναι η ομαλή και όσο το δυνατό πιο ολοκληρωμένη ένταξη των υπηκόων τρίτων χωρών στην τοπική κοινωνία, τη γνωριμία τους με τα ήθη και τα έθιμα του τόπου και γενικά τη διευκόλυνση των συνθηκών διαβίωσής τους.

Στο πλαίσιο του εν λόγω Προγράμματος  έχει προγραμματιστεί στις 2 Μαρτίου, Καθαρή Δευτέρα, επίσκεψη στο  Εξωκλήσι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ με στόχο τη γνωριμία των ενδιαφερομένων με τον παραδοσιακό τρόπο εορτασμού της έναρξης της Σαρακοστής στην Κύπρο με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, με αναπαράσταση παραδοσιακών εθίμων, με παιχνίδια και άλλα και με δωρεάν προσφορά άφθονου κρασιού και ξηρών καρπών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μεταβούν στο Εξωκλήσι  με λεωφορείο το οποίο θα βρίσκεται στην Πλατεία Εκκλησιών. Ώρα αναχώρησης στις 12:00μ.μ. Ώρα επιστροφής στις 3:00μ.μ. Για πρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα γραφεία του Δήμου Αθηένου στο τηλέφωνο 24524004 ή στο 24811370.

Σχετικά νέα

X
Translate »