Πνοή ζωής για τα παιδιά (cy)

Η “Πνοή Ζωής για τα Παιδιά” είναι ένας μή κερδοσκοπικός σύνδεσμος που βασίζεται κατεξοχήν στον εθελοντισμό.

Προτεραιότητα μας η βοήθεια των παιδιών που μας έχουν ανάγκη και βασική αξία η λάμψη στο πρόσωπό τους.

Tα έσοδα του συνδέσμου προέρχονται από τις πωλήσεις των περιοδικών σε όλη την Κύπρο για τον Παγκύπριο και σε όλη την Ελλάδα για τον Πανελλήνιο  από τους εθελοντές μας και τα μέλη μας.

  • Facebook
  • Περιγραφή

    Ποιοι είμαστε

    Η ιστορία του συνδέσμου

    Πολλοί ίσως από σας  θα ενδιαφερόσασταν να μάθετε πώς  και ποιών ήταν η ιδέα να ιδρυθεί αυτός ο σύνδεσμος που σκοπός και μοναδική του έγνοια  είναι να στέκεται ανά πάσα στιγμή κοντά σε οικογένειες που υποφέρουν.

    Σαν αφετηρία για κάποιους από εμάς  ήταν η δύσκολη περίπτωση ενός νεογνού που γεννήθηκε με μια πολύ σοβαρή πάθηση, τόσο σοβαρή που κάποιοι γιατροί σήκωσαν ψηλά τα χέρια. Είδαμε τότε τους γονείς να παίρνουν την πρωτοβουλία με δικά τους έξοδα να φεύγουν εντός ολίγων ημερών για το εξωτερικό, ελπίζοντας να σώσουν το παιδί τους κάτι που ευτυχώς πραγματοποιήθηκε.

    Αυτή η ιστορία προσωπικά με συγκλόνισε γιατί υπήρχαν ήδη και άλλες γνωστές και φιλικές οικογένειες που περίμεναν στην ουρά την έγκριση να μεταβούν στο εξωτερικό,   με σοβαρότατες περιπτώσεις λευχαιμίας, διαφόρων ειδών καρκίνο, εγκεφαλικές παραλύσεις κλπ.

    Μαζευτήκαμε τότε μια ομάδα ανθρώπων με τις ίδιες συγκλονιστικές εμπειρίες  οι περισσότεροι μέσα στην ίδια την οικογένεια, ενισχύοντας στην αρχή με δικά μας οικονομικά μέσα κάποιες περιπτώσεις. Όμως δεν αργήσαμε να καταλάβουμε ότι αυτό δεν μπορούσε να λύσει το θέμα. Καταλάβαμε ότι χρειαζόμασταν την βοήθεια και την συμπαράσταση περισσοτέρων ατόμων ώστε η βοήθεια μας να γίνει πιο ουσιαστική.

    Τότε γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας ενός συνδέσμου  που να ασχολείται αποκλειστικά για το παιδί και να το πλαισιώνουν  άνθρωποι από όλες τις κατηγορίες και τα κοινωνικά στρώματα ένας φορέας που θα αγκαλιάσει το παιδί και τις οικογένειες. Για τον λόγω αυτό στις 25 Σεπτ 2005 στην Κύπρο και και στις 11 Νοέμβρη 2007 στην Ελλάδα το όνειρο μας άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά δημιουργώντας το σύνδεσμο ΠΝΟΗ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ  Κύπρου και Ελλάδος και με την βοήθεια όλων όσων μας πίστεψαν προχωράμε και με τεράστια βήματα προσφέρουμε  χαρά , κουράγιο, αισιοδοξία και ελπίδα σε όσο περισσότερα παιδιά μπορούμε καθώς και στις οικογένειες τους, είμαστε πάντα δίπλα τους και τα παιδιά τους είναι και δικά μας παιδιά..

    Βάσω Λουκά

    Πρόεδρος Συνδέσμου

X
Translate »