Stories

«Τhe Ciao Stelio»: Γιατί ονομάστηκε έτσι το νέο ξενοδοχείο που κοσμεί τη Λάρνακα

Όσοι βρεθήκατε τις τελευταίες ημέρες, στην περιοχή Μακένζυ και διαβάσατε την πινακίδα του ξενοδοχείου, σίγουρα θα διερωτηθήκατε «μα καλά γίνεται, να έχει τέτοια ονομασία;»

Μία συγκινητική ιστορία κρύβεται πίσω από την ονομασία ξενοδοχείου, επί της οδού Τάσου Μητσόπουλου, στην περιοχή Μακένζυ στη Λάρνακα.

«Ciao Stelio», γράφει η πινακίδα και προκαλεί εντύπωση στους περαστικούς, στους τουρίστες και σε όσους επιλέγουν το εν λόγω ξενοδοχείο για τη διαμονή τους, στην πόλη του Ζήνωνα.

Εμείς ψάξαμε, μάθαμε και δίνουμε μία λογική εξήγηση σε όσους απορούν.

Το ξενοδοχείο ανακαινίστηκε πρόσφατα και ο νέος ιδιοκτήτης του, Παναγιώτης Ιακώβου, αποφάσισε να αλλάξει το όνομα του ξενοδοχείου, το οποίο είχε δώσει κάποτε ο παππούς του και να το ονομάσει «Ciao Stelio», εις μνήμη του θείου του, ο οποίος σκοτώθηκε το 1994, σε τροχαίο δυστύχημα στο δρόμο Δεκέλειας-Λάρνακας, ακριβώς στην ίδια ηλικία μαζί του, 34 ετών. Ήταν ο ιδιοκτήτης του θρυλικού club «Ciao Mondo», που σημαίνει «Γεια σου κόσμε». «Γεια σου Στέλιο», λέγεται από το Μάρτιο το ξενοδοχείο.

Ο Παναγιώτης, με βουρκωμένα μάτια μας είπε ότι οι περισσότεροι εκπλήσσονται με την ονομασία και άλλοι την χλευάζουν, μόλις μάθουν όμως το «γιατί», σωπαίνουν και εντυπωσιάζονται από την πρωτοβουλία του.

Ο Παναγιώτης είναι παράδειγμα προς μίμηση, καθώς πρόκειται για ένα νέο άνθρωπο, δραστήριο με επιχειρηματικό μυαλό, που επέλεξε να μείνει στην πόλη του και να επενδύσει.

 

 

Πηγή: tothemaonline.com

Σχετικά νέα

X
Translate »