Αθλητικά Νέα

Η Λάρνακα και πάλι πρωταγωνιστεί στο BeachVolleyball (videos)

Μέσω Διάσκεψης Τύπου η οποία πραγματοποιήθηκε στην Λάρνακα ο Δήμος της πόλης σε συνεργασία με τον ΚΟΑ αλλά και την ΚΟΠΕ, ανακοίνωσε λεπτομέρειες αναφορικά με το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα BeachVolleyball το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 2 με 5 Σεπτεμβρίου.

Όλοι οι αγώνες θα γίνουν στην παραλία των Φοινικούδων, θα λάβουν μέρος 32 γυναικείες ομάδες και 32 ομάδες ανδρών από 33 διαφορετικές χώρες, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μεταξύ άλλων μίλησε και ο προπονητής των ομάδων μας, κ. Μανώλης Ρουμελιώτης.

Διαβάστε πιο κάτω τις ομιλίες που έγιναν:

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΟΠΕ
ΔΡ. ΜΙΧΑΛΗ ΚΡΑΣΙΑ

Αγαπητοί φίλοι,

Σας καλωσορίζω στην σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη που αφορά την διοργάνωση του 2015 CEVU20 BEACHVOLLEYBALL,EUROPEANCHAMPIONSHIP, που όπως γνωρίζετε θα διεξαχθεί στη Λάρνακα και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις BeachVolleyball του Δήμου Λάρνακας που ευρίσκονται στην παραλία των Φοινικούδων από τις 2 – 5 Αυγούστου 2015.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πετόσφαιρας (CEV) έχει αναθέσει στην Κυπριακή Ομοσπονδία Πετόσφαιρας, την διοργάνωση του Πρωταθλήματος με την πεποίθηση ότι θα οργανώσουμε ένα πρωτάθλημα υψηλών προδιαγραφών, αντάξιο με τα πρωταθλήματα που διοργανώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Δεχθήκαμε με ικανοποίηση την διοργάνωση γνωρίζοντας τις μεγάλες απαιτήσεις που απορρέουν από μια τέτοια ευθύνη, πιστεύοντας στις δυνατότητες και στην πείρα του παρελθόντος, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ζούμε σε ένα νησί που βασίζει την οικονομία του στον τουρισμό, διαθέτει ήλιο, θάλασσα, παραλία αλλά και αξιόλογες εγκαταστάσεις BeachVolleyball.

Πρέπει όμως να τονίσω ότιη επιτυχία του πρωταθλήματος δεν θα ήταν εφικτή αν δεν είχαμε την ολόπλευρη συμπαράσταση του Δήμου Λάρνακας και ιδιαίτερα του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Λουρουτζιάτη. Για μια ακόμη φορά αποδέχτηκαν την πρόταση μας για συνδιοργάνωση του πρωταθλήματος και γι’ αυτό εκφράζω της ευχαριστίες της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετόσφαιρας.
Επιτρέψετε μου όμως να εκφράσω θερμές ευχαριστίες στον Πρόεδρο της Επιτροπής Νεολαίας του Δήμου Λάρνακας κ. Φλώρο Νικολάου, στον κ. Ανδρέα Λουκά και στην κ. Γιάννα Νικολάου για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν.

Είμαστε σίγουροι ότι τις 2 μέχρι και τις 5 Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Πετοσφαιρική οικογένεια θα έχει την ευκαιρία να χαρεί μια ξεχωριστή διοργάνωση η οποία θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην μνήμη της.

Για μια ακόμη φορά ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού δείχνει έμπρακτα την στήριξη του προς την Ομοσπονδία μας.  Ευχαριστούμε γι’ αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα την Πρόεδρο Δρ. Κλέα Παπαέλληνα Χατζηστεφάνου που η παρουσία της εδώ καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την στήριξη του Οργανισμού.

Η προετοιμασία συνεχίζεται σε αυξανόμενους ρυθμούς και η Οργανωτική Επιτροπή η οποία αποτελείται από έμπειρα στελέχη εργάζεται πυρετωδώς για να φιλοξενήσει 32 ομάδες ανδρών και 32 ομάδες γυναικών, που θα εκπροσωπήσουν 33 Ευρωπαϊκές χώρες.
Η Κύπρος θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα με 3 ομάδες ανδρών και 3 ομάδες γυναικών. Συγκεκριμένα οι ομάδες μας αποτελούνται απο:
Ανδρών:
1.    Γεώργιος Χρυσοστόμου – Παντελής Χριστίδης
2.    Χαράλαμπος Ζορπής – Αντώνης Λιοτατής
3.    Νικόλαος Ελευθερίου – Ανδρέας Χρυσοστόμου, αναπληρωματική ομάδα
4.    Δημήτρης Ποχάνης – Χρίστος Χρυσοστόμου
Γυναικών:
1.    Βασιλική Χατζηκωσταντά – Κατερίνα Ζακχαίου
2.    Εβίτα Λεωνίδου – Ελένη Κολοκοτρώνη
3.    Αναστασία Γιασουμή – Κατερίνα Γιασουμή, αναπληρωματικές ομάδες
4.    Άνδρεα Τοουλιά – Κατερίνα Λάμπρου
5.    Έβελιν Ερμογένους – Μαίρη Ναάμι
Ομοσπονδιακός προπονητής είναι ο:
1.    Μανώλης Ρουμελιώτης και βοηθοί οι
2.    Κωνσταντίνος Χατζηδαμιανού
3.    Κωνσταντίνος Φαούτας
4.    Δημήτρης Αποστόλου

Για την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος θα εργαστούν 16 διαιτητές από τους οποίους οι 8 Κύπριοι, 12 Επόπτες και 12 Γραμματείς.

Ένα μεγάλο και αναπόσπαστο κομμάτι της διοργάνωσης αποτελούν οι εθελοντές.  Οι άνθρωποι αυτοί αξίζουν μαζί με τα συγχαρητήρια και τις θερμές ευχαριστίες μας και αναφέρω ότι είναι περίπου 300.

Όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής του Πρωταθλήματος, οι ομάδες κάθε κατηγορίας (ανδρών, γυναικών) θα χωριστούν στην πρώτη φάση σε 8 ομίλους. Στην επόμενη φάση θα περάσουν 24 ομάδες από κάθε κατηγορία οι οποίες θα αγωνιστούν με το σύστημα απλού αποκλεισμού. Οι ημιτελικοί αγώνες θα αρχίσουν στις 10:00 π.μ. το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου και οι Τελικοί έχουν προγραμματιστεί για την ίδια ημέρα στις 7:00μ.μ. και 8:00μ.μ. (γυναίκες, άνδρες). Θα ακολουθήσουν οι απονομές των επάθλων στους νικητές και η Τελετή λήξης.

Οι ημιτελικοί και οι τελικοί αγώνες θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την CYTAVISION σε μια μαραθώνια εκπομπή που θα κρατήσει πέραν των 12 ωρών. Επίσης για την διαδικτυακήκάλυψη του Πρωταθλήματος θα ευρίσκεται στην Κύπρο το συνδρομητικό κανάλι LAOLATV το οποίο θα καλύψει όλους τους αγώνες που θα διεξαχθούν στο κεντρικό γήπεδο και μέρος των υπολοίπων αγώνων.

Για την επιτυχή διοργάνωση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και ιδιαίτερα Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, απαιτείται μεγάλο οικονομικό κόστος, το οποίο καλύπτεται συνήθως από χορηγούς.

Σήμερα μαζί μας ευρίσκονται εκπρόσωποι των χορηγών μας οι οποίοι είναι:

Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού
ΟΠΑΠ
Petrolina (Holdings) PublicLtd
Ενεργειακό ποτό RED BULL
Εστιατόρια McDonalds
SUPER HOME CENTER
ΕστιατόριαT.G.I. Fridays
ΦυτώριοEvangelouGardenCenter
Υδρόγειος Ασφαλιστική
Εταιρία CarpetPlaza
Χρηματιστηριακή Εταιρεία HotForex

OfficialTelecomsProvider
CYTA
Σίγουρα χωρίς την δική τους συμβολή η διοργάνωση δεν θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί, γι’ αυτό και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

 
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ κ. ΑΝΔΡΕΑ Ν. ΛΟΥΡΟΥΤΖΙΑΤΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ BEACH VOLLEY U20, ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015, ΣΤΙΣ 11.00 π.μ., ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ 

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,

Φίλοι Εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης,

Αγαπητές Φίλες και Φίλοι,

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Beach Volley U20, άλλη μια κορυφαία αθλητική ευρωπαϊκή διοργάνωση, αποτελεί γεγονός και θα πραγματοποιηθεί εδώ στην πόλη μας, από τις 2 μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου 2015.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Beach Volley U20 διοργανώνεται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης – ΚΟΠΕ με την υποστήριξη του Δήμου Λάρνακας. H συγκεκριμένη διοργάνωση είναι μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις Beach Volley που θα γίνει φέτος στην Κύπρο στην οποία θα αγωνιστούν 64 Ευρωπαϊκές Ομάδες αντρών και γυναικών από 32 χώρες.

Τοποθετήσεις Ανδρέα Λουρουτζιάτη από themasports

Η Λάρνακα,  ως φιλοξενούσα πόλη  θα προσφέρει, ως υποστηρικτής τις υποδομές που απαιτούνται καθώς και το έμψυχο δυναμικό με τη διάθεση έμπειρων συνεργατών της και των ακούραστων και πάντα πρόθυμων εθελοντών της, για την πετυχημένη διεξαγωγή των αγώνων.

Οι Αγώνες θα διεξάγονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Παραλιακό Μέτωπο των Φοινικούδων – CYTA BEACH COURTS, σε τέσσερα αγωνιστικά γήπεδα ένα εκ των οποίο είναι το κεντρικό και στα δύο προπονητικά γήπεδα. Το κεντρικό γήπεδο των αγώνων μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 1.500 θεατές και αναμένεται να είναι ασφυκτικά γεμάτο, όπου ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες, θα παρακολουθήσουν τους αγώνες. Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα διοργάνωση κατά την οποία οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σπορ και θέαμα υψηλού επιπέδου.

Η Λάρνακα, μετά από τη διοργάνωση και φιλοξενία δύο Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων Beach Volley και ενός Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Beach Volley αλλά και δεκάδων άλλων Παγκόσμιων, Ευρωπαϊκών και τοπικών Αθλητικών Διοργανώσεων σε διάφορα αθλήματα, έχει καθιερωθεί  στον παγκόσμιο χάρτη των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Η εθελοντική προσφορά, μαζί με τη θετική ανταπόκριση, τόσο από διάφορους Κυβερνητικούς όσο και από ιδιωτικούς φορείς, δημιουργεί ένα σύμπλεγμα στήριξης και κοινωνικής συνοχής, τα οποία αποτελούν βασική συνιστώσα για την επιτυχία της διοργάνωσης όλων των Αθλητικών Αγώνων.

Σας αναφέρω ότι, στο φετινό αθλητικό πρόγραμμα του Δήμου μας, πραγματοποιήθηκαν πολλές Παγκύπριες και Διεθνείς Αθλητικές Διοργανώσεις, όπως οι Αγώνες Muay Thai, οι Παγκύπροι Αγώνες Beach Handball, το Διεθνές Τουρνουά Αγώνων Sampo, Τουρνουά Beach Volley και πολλά άλλα.

Στα ίδια επίπεδα, με πλούσιο αθλητικό πρόγραμμα θα ακολουθήσουν ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος. Από τις 7 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Λάρνακας θα διοργανώσει την 1η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού με εθνικό συντονιστή τον ΚΟΑ και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού και τοπικούς αθλητικούς φορείς όπου στο διάστημα αυτό θα διεξαχθούν πέραν των 15 αθλητικών εκδηλώσεων. Στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας είναι η αύξηση της συμμετοχής των Ευρωπαίων πολιτών στη φυσική δραστηριότητα και στον αθλητισμό. Η δράση αυτή πραγματοποιείτε ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη.

25-27 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το Διεθνές Ράλλη Κύπρου. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015 το απόγευμα από το Παραλιακό Μέτωπο των Φοινικούδων.  Το Σάββατο και την Κυριακή θα διεξαχθεί το αγωνιστικό μέρος του Ράλλυ με τον τερματισμό να διεξάγεται την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 το απόγευμα πάλι στις Φοινικούδες.

Ακολουθούν 26 Σεπτεμβρίου και 3-4 Οκτωβρίου το Διεθνές Πρωτάθλημα Κολύμβησης Ανοικτής Θαλάσσης, όπου η πόλη μας σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Κολύμβησης θα διοργανώσει το τελευταίο σκέλος του Κυπέλλου Μαραθώνιου Κολύμβησης Ανοικτής Θάλασσας του 2015 στο οποίο και θα ανακηρυχθούν και οι πρωταθλητές Ευρώπης για το 2015. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο του αγώνα, είναι ότι παράλληλα θα διεξαχθεί και το Μεσογειακό Κύπελλο (COMEN cup), καθώς επίσης και το 11ο Διεθνή Μαραθώνιο Ανοικτής Θάλασσας.

Τέλος, επίσης σημαντικοί είναι οι καθιερωμένοι Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες Larnaka Cyprus   –  Israel Regatta.
Τοποθετήσεις Ανδρέα Λουρουτζιάτη (2) από themasports
Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Η πόλη της Λάρνακας έχει την πολυτέλεια να συνδυάσει την πολύ καλή υλικοτεχνική υποδομή που διαθέτει στην Παραλία των Φοινικούδων, σε συνδυασμό με τα ξενοδοχεία της παραλιακής οδού. Ελπιδοφόρες προοπτικές δημιουργούνται, επίσης από τη λειτουργία, πέντε νέων ξενοδοχειακών μονάδων στο κέντρο της πόλης, που άρχισαν ή αρχίζουν την λειτουργία τους, ενώ έχουν υποβληθεί ακόμα δύο καινούριες αιτήσεις για ανέγερση ξενοδοχείων στην περιοχή Αγίου Λαζάρου.

Η Λάρνακα μπορεί να δημιουργεί υποδομές, μπορεί να διαχειριστεί επάξια την  διοργάνωση Παγκοσμίων Αγώνων. Είμαι περήφανος για την πόλη μας και το λέω, είμαι περήφανος, για όλους εσάς που είστε εδώ. Είμαι περήφανος για τους εθελοντές μας, που θα εργαστούν, είμαι περήφανος για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με την ΚΟΠΕ και το ΚΟΑ και είμαι περήφανος για τους ανθρώπους μας, στο Δήμο Λάρνακας που μαζί με άλλους συμπολίτες μας εργάζονται για να την επιτυχή διοργάνωση αυτών των αγώνων.

Θέλω ολοκληρώνοντας να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς που για ακόμα μια φορά μας έδειξαν την εμπιστοσύνη τους και που συνεχίζουν να επενδύουν σε τέτοιες σημαντικές διοργανώσεις για την πόλη μας. Η δική τους βοήθεια είναι και η κινητήρια δύναμη για την ανάληψη και διεκπεραίωση τόσο σημαντικών και μεγάλων διοργανώσεων και σας ευχαριστούμε θερμά.

 
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΟΑ Δρ ΚΛΕΑΣ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ – ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑ  ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ  ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΠΗΤΣ ΒΟΛΛΕΪ
(ΛΑΡΝΑΚΑ 26/8/2015)

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που χαιρετίζω τη σημερινή Δημοσιογραφική Διάσκεψη της Κυπριακής Ομοσπονδίας  Πετοσφαίρισης και του Δήμου Λάρνακας που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της διοργάνωσης του  Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπήτς Βόλεϊ Ανδρών και Γυναικών κάτω των 20 ετών  στις 2 – 5 Σεπτεμβρίου 2015 στη Λάρνακα.

Τοποθετήσεις προέδρου ΚΟΑ από themasports

Η ανάληψη αυτής της Ευρωπαϊκής διοργάνωσης από την Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης  με συνδιοργανωτή τον Δήμο Λάρνακας, συγκαταλέγεται στις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις που προβάλλουν ιδιαίτερα το Μπητς Βόλεϊ και τη χώρα μας. Οι κορυφαίοι και επίλεκτοι πετοσφαιριστές και πετοσφαιρίστριες, κάτω των 20 ετών,  που θα συμμετάσχουν από 32 χώρες, θα χαρίσουν ξεχωριστές συγκινήσεις σε όσους θα έχουν την τύχη παρακολουθήσουν τους αγώνες και θα απολαύσουν ένα συναρπαστικό θέαμα.

Η Ευρωπαϊκή αυτή διοργάνωση, ωφελεί και προβάλλει στον τόπο μας σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο. Οι αποστολές των 32 χωρών θα δώσουν ουσιαστική ώθηση και στον αθλητικό τουρισμό  μας και γενικότερα στην πόλη της Λάρνακας, που φιλοξενεί τους αγώνες.

Ως Ολυμπιακό πλέον άθλημα το Μπητς Βόλεϊ εύχομαι να καθιερωθεί και να εξαπλωθεί και στην Κύπρο.

Ο ΚΟΑ ενθαρρύνει αυτές τις πρωτοβουλίες και στηρίζει αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Θέλω να συγχαρώ όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπήτς Βόλεϊ.

Συγχαίρω τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης κ. Μιχάλη Κρασιά, το Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Λουρουτζιάτη καθώς και την  Οργανωτική Επιτροπή, για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την όσο το δυνατό αρτιότερη διοργάνωση.

Εύχομαι κάθε επιτυχία.

0t

 

Σχετικά νέα

X
Translate »