Οικονομία

Υπέβαλαν δηλώσεις 29 χιλ. φορολογούμενοι

Μόνο 29 χιλ. φορολογούμενοι έχουν υποβάλει τις δηλώσεις εισοδήματος μισθωτών και αυτοεργοδοτούμενων για το φορολογικό έτος 2018. Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων άρχισε στα μέσα Μαρτίου και μέχρι στιγμής έχει υποβάλει το 10,7% των 270 χιλ. φορολογούμενων που υπέβαλαν πέρσι φορολογικές δηλώσεις. 

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

 

Συγκεκριμένα, από τις 14 Μαρτίου, το Τμήμα Φορολογίας έχει αναρτημένες στο ηλεκτρονικό του σύστημα τις φορολογικές δηλώσεις, ωστόσο η ανταπόκριση του κοινού, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία, δεν είναι μεγάλη. Ο βοηθός έφορος Φορολογίας Σωτήρης Μαρκίδης, μιλώντας στον «Φ», ανέφερε πως μέχρι σήμερα έχουν προχωρήσει σε οριστική υποβολή των δηλώσεων εισοδήματος 29 χιλ. φορολογούμενοι. Πρόκειται, όπως είπε, για 24 χιλ. μισθωτούς και για πέντε χιλ. αυτοεργοδοτούμενους, προσθέτοντας πως άλλες 4,5 χιλ. φορολογούμενοι επεξεργάστηκαν τη φορολογική τους δήλωση και προχώρησαν σε προσωρινή φύλαξη.

Οι φορολογούμενοι μαζί με τις φορολογικές τους δηλώσεις μπορούν ταυτόχρονα να πληρώσουν τον απαιτούμενο φόρο μέσω της JCC Smart. Η περίοδος υποβολής της δήλωσης και πληρωμής του φόρου για το 2018 εκπνέει την 31η Ιουλίου 2019. Ο κ. Μαρκίδης απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους φορολογούμενους να μην περιμένουν την τελευταία στιγμή για να συμμορφωθούν.

Το Τμήμα Φορολογίας θεωρεί πως φέτος είναι πιο εύκολη η διαδικασία για τους φορολογούμενους, γιατί πλέον είναι πιο εξοικειωμένοι στην ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων. Η φορολογική δήλωση ουσιαστικά είναι ίδια με πέρσι, καθώς σε αυτή περιλαμβάνονται όλα τα δεδομένα. Οι φορολογούμενοι το μόνο που θα πρέπει να συμπληρώσουν είναι τα ποσά. Σημειώνεται πως όσοι φορολογούμενοι ενεγράφησαν πέρσι στο TaxisNet, δεν χρειάζεται να το επαναλάβουν φέτος.

Στο μεταξύ την 30ή Σεπτεμβρίου εκπνέει η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τους αυτοτελώς εργαζόμενους χωρίς λογαριασμό, δηλαδή αυτούς που έχουν εισοδήματα κάτω των €70 χιλ., ενώ την 31η Μαρτίου 2020 εκπνέει η προθεσμία για αυτοεργοδοτούμενους με εισοδήματα άνω των €70 χιλιάδων.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »