Γενικά

Ξεπέρασαν τις 47.000 οι συμμετέχοντες στο «Let’s Do It! Cyprus»

Οι εθελοντές  που πήραν μέρος στην εκστρατεία καθαρισμού «Lets Do ItCyprus – ΚαθαρίΖΩ την Κύπρο», η οποία διήρκησε μια βδομάδα και την οποία διοργανώνουν το Δίκτυο Εθελοντών TogetherCyprus και το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, ξεπερνούν τις 47.000, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Σύμφωνα με το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου, πέραν των 400 ομάδων καθάρισαν περιοχές του νησιού τις οποίες καθόρισαν κατά κύριο λόγο οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος, στόχος της εκστρατείας είναι να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από τα σκουπίδια και να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα που αφορούν την προστασία, διατήρηση και αιειφόρο διαχείριση του χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η μείωση της παραγωγής αποβλήτων, η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση μπορούν  να βελτιώσουν την αποδοτικότητα των πόρων της κυπριακής οικονομίας, να αυξήσουν τις επιχειρηματικές ευκαιρίες και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας στον τομέα της ανακύκλωσης συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην προσπάθεια  προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

Το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος ευχαριστεί  όλα τα οργανωμένα σύνολα, τα Τμήματα του Δημοσίου, τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και τους οργανισμούς και επιχειρήσεις και τον κάθε πολίτη χωριστά για τη συμβολή του στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Σχετικά νέα

X
Translate »