Γενικά

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τις αποκοπές των ταμείων προνοίας λόγω ΓεΣΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεκαθαρίζει το τοπίο ο οργανισμός ασφάλισης υγείας γύρω από την φορολογία που θα επιβάλλεται στα ταμεία προνοίας για το ΓεΣΥ.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά και εργοδότες εμφανίζονται έξω φρενών, ενώ επικρατεί μεγάλη αναστάτωση και μεταξύ των πολιτών.

 

Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, Αν. Διευθυντής Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας

“Δεν πρέπει να πανικοβληθεί ο οποιοσδήποτε, ειδικά τα άτομα που θα αφυπηρετήσουν τον προσεχή χρόνο διότι θα φορολογηθεί για σκοπούς ΓεΣΥ μόνο το εισόδημα που προκύπτει από τα ταμεία προνοίας και θα προκύψει μετά την 1/3 του 2019. Έσοδο από το ταμείο προνοίας θεωρείται μόνο η εισφορά του εργοδότη και οποιοδήποτε κέρδος προκύπτει από το ταμείο.”

 

ΣΕΚ – ΠΕΟ και ΟΕΒ, ζητούν όπως εξαιρεθούν τα συγκεκριμένα ταμεία, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις φορολογίας. Ο αναπληρωτής διευθυντής του ΟΑΥ, εξηγεί πως για να αλλάξει αυτό θα πρέπει το θέμα να μεταφερθεί στο κοινοβούλιο ώστε να τροποποιηθεί ο περί γενικού συστήματος υγείας νόμος.

 

Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, Αν. Διευθυντής Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας

“Υπάρχει η διαδικασία για τροποποίηση νόμου. Υπάρχουν είτε μέσα από μια πρωτοβουλία του οργανισμού , είτε μέσω του υπουργείου, είτε να ζητηθεί από βουλευτή να γίνει η τροποποίηση. Αυτή την στιγμή δεν έχει έρθει οποιοδήποτε επίσημο αίτημα για τροποποίηση του νόμου.”

 

ΣΕΚ – ΠΕΟ και ΟΕΒ, την ερχόμενη βδομάδα θα έχουν συνάντηση ώστε να εξετάσουν το θέμα που έχουν προκύψει.

 

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »