Αναπτυξιακά Έργα

Τι γίνεται με το Metropolis Mall;

Προβληματισμός επικρατούσε το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στους βασικούς παίκτες του κυπριακού εμπορίου σε σχέση με το πότε θα ξεκινήσουν τα κατασκευαστικά έργα του πρώτου εμπορικού κέντρου της Λάρνακας, του Metropolis Mall. 

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

 

Οι διαδικασίες ανέγερσης παρουσίασαν καθυστέρηση σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα που είχαν ανακοινωθεί, με αποτέλεσμα να προκληθεί ανησυχία στους ενδιαφερόμενους ενοίκους, οι οποίοι αναμένουν με ανυπομονησία τη λειτουργία του εμπορικού κέντρου, αφού η επαρχία Λάρνακας είναι ο φτωχός συγγενής όσον αφορά την παρουσία γνωστών καταστημάτων που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή αγορά.

Όπως ενημερώθηκε το Insider, υπήρξε μία καθυστέρηση στην έκδοση της άδειας οικοδομής για το έργο λόγω αλλαγών που ζητήθηκαν από τις αρμόδιες Αρχές σε σχέση με το οδικό δίκτυο και άλλα έργα στην περιοχή της ανάπτυξης. Επίσης φαίνεται να υπήρξε και αλλαγή των μελετητών από μέρους της εταιρείας. Με την ικανοποίηση των αιτημάτων που τέθηκαν, αναμένεται να δοθεί και το πράσινο φως για έναρξη των εργασιών κατασκευής του, 40 χιλ. τετραγωνικών μέτρων, εμπορικού κέντρου.
Υπενθυμίζεται πως πίσω από το πρώτο εμπορικό κέντρο στην επαρχία Λάρνακας βρίσκεται ο Όμιλος Acsion ο οποίος προχώρησε σε συμφωνία ενοικίασης γης από τη Μητρόπολη Λάρνακας, κοντά στο στάδιο ΓΣΖ για περίοδο 33 ετών με δικαίωμα δύο ανανεώσεων, 33 ετών η κάθε μία.
Τον Όμιλο Acsion ίδρυσε στη Νότια Αφρική ο κυπριακής καταγωγής Κυριάκος Αναστασιάδης και το εμπορικό κέντρο στη Λάρνακα θα είναι η πρώτη του επένδυση εκτός της αφρικανικής χώρας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε έκθεση της εταιρείας, η άποψη της επενδυτικής επιτροπής είναι πως η επένδυση θα έχει πολύ καλές αποδόσεις και πως πρόκειται για ένα καλό ξεκίνημα στην προσπάθεια γεωγραφικής διασποράς του Ομίλου.  
Όπως προκύπτει, η εταιρεία εκτιμά πως το κόστος ενοικίασης της γης για τα πρώτα 33 χρόνια θα κυμανθεί μεταξύ 12-13.5 εκατ. ευρώ. Για τον υπολογισμό του ετήσιου ποσού θα λαμβάνεται υπόψη ο πληθωρισμός αλλά η μείωση δεν θα είναι μεγαλύτερη από 1% και η αύξηση μεγαλύτερη από 4%. Σημειώνεται πως επειδή θα πρόκειται για μία ενδεχόμενη οικονομική υποχρέωση, ο Όμιλος θα θέσει ως εξασφάλιση συνδεδεμένο περιουσιακό στοιχείο.

Σχετικά νέα

X
Translate »